FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Το άγνωστο email που προκάλεσε θύελλες

Μέσω ενός ανώνυμου email πληροφορήθηκαν οι έμποροι για τη δημιουργία μεγάλου υποκαταστήματος στην Καλλονή και προκλήθηκαν «ανεμοθύελλες»! Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Παναγιώτης Παπαρίσβας, κατά την κοπή πίτας στο Επιμελητήριο: «Αξιολογήσαμε τις πληροφορίες που παίρναμε από ένα άγνωστο -μάλλον- email. Θέλω να πω ότι δεν είμαστε εναντίον των μεγάλων επιχειρήσεων, αλλά θέλουμε ό,τι γίνεται να γίνεται νόμιμα και επειδή ο νόμος των 500 τ.μ. έχει καταργηθεί εν τοις πράγμασι, έχουμε να κάνουμε έναν άνισο αγώνα για να υπερασπιστούμε συμφέροντα εμπόρων, αλλά και καταναλωτών πολιτών (σ.σ. όσον αφορά θέσεις εργασίας και το κυριότερο τις συνθήκες εργασίας). Η καραμέλα της ανάπτυξης που έρχεται μέσα από την ίδρυση μεγάλων καταστημάτων πρέπει να μας βρίσκει ξύπνιους κι ενημερωμένους. Τελικά το κτήριο τελείωσε, η επιχείρηση λειτούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα στην ντόπια οικονομία. Μιας και όλες οι πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται σε κάθε ελληνική γωνιά της επαρχίας, ασφαλώς κάθε μεσημέρι το βαλιτσάκι με τα κέρδη φεύγει εκτός νησιού και δεν γίνεται καμιά επένδυση στον τόπο μας».

Αν.Παζ.

Συνεχίζοντας τις συστηματικές παρεμβάσεις του στην κατεύθυνση της αποκατάστασης της βατότητας δρόμων και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών, ο Δήμος Λέσβου και συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Αυτεπιστασίας και Καθημερινότητας του Πολίτη, με την επίβλεψη του Αντιδημάρχου, Γιάννη Αμπουλού, πραγματοποιεί το έργο κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης από οπλισμένο σκυρόδεμα σε δημοτικό δρόμο που οδηγεί από την περιοχή «Κουμκό» στους Ταξιάρχες (Καγιάνι). Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η τσιμεντόστρωση τμημάτων δημοτικών οδών στους Ταξιάρχες και στο Ακρωτήρι, αποκαθιστώντας χρόνια προβλήματα σε καίρια σημεία. Με τις παραπάνω παρεμβάσεις, που βελτιώνουν σημαντικά την πρόσβαση σε οικίες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η Δημοτική Αρχή ανταποκρινόμενη σε σχετικά αιτήματα δημοτών υλοποιεί αναγκαία έργα υποδομής για τον τόπο μας.

Η πίτα της Νέας Δημοκρατίας

Την Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί η κοπή της πίτας της ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί ο βουλευτής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο γραμματέας Οργανωτικού, Στέλιος Κονταδάκης, ο οποίος είναι από τους πλέον στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη. Στην εκδήλωση όπου αναμένεται πολύς κόσμος, θα συζητηθούν και τα όποια οργανωτικά προβλήματα, ενώ νωρίτερα σε συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, θα επιβεβαιωθεί το μήνυμα του προέδρου του κόμματος, κ. Μητσοτάκη, για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δηλαδή ότι θα δώσει χρίσμα μόνο σε υποψήφιους περιφερειάρχες και όχι σε υποψήφιους δημάρχους. Μάλιστα, στελέχη της τοπικής Ν.Δ. και παρά τα όσα λέγονται και ακούγονται, θεωρούν δεδομένη και πάλι την υποψηφιότητα της Χριστιάνας Καλογήρου.

Σ.Σ.

Η πίτα της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης»

Την πίτα της θα κόψει και η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου στο Πάρκο Μυτιλήνης, όπου έχει προσκληθεί και βουλευτής του κόμματος προκειμένου να μιλήσει στα μέλη και στους φίλους της παράταξης. Ήδη το κόμμα βρίσκεται σε πορεία συνεδρίου και πρόσφατα συμπληρώθηκε η σχετική κατάσταση με τα ονόματα των ατόμων που δικαιούνται τη συμμετοχή τους στο συνέδριο λόγω της εκπροσώπησης διαφόρων φορέων του τόπου μας. Οι άνθρωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης εδώ, είναι αισιόδοξοι ότι το πείραμα του νέου κόμματος θα πετύχει προσελκύοντας και πάλι τους κεντροαριστερούς που έχουν απογοητευθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκεί το νέο κόμμα να στελεχωθεί με καινούρια και άφθαρτα πρόσωπα που θα το οδηγήσουν μακριά από πρακτικές του παρελθόντος που αμαύρωσαν το πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ.

Σ.Σ.

«Το έργο πρέπει να γίνει»

Ο κ. Παπαρίσβας, κατά την εκδήλωση κοπής πίτας στο Επιμελητήριο, αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε με τη ΔΕΥΑΛ για το μεγάλο έργο της Αεροπόρου Γιανναρέλλη και Βουρνάζων, όπου παραβρέθηκε και συγκοινωνιολόγος: «Δυστυχώς, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα, αλλά είναι ένα έργο αναγκαίο, μιας και η κοίτη του ρέματος το οποίο περνά για παράδειγμα από το Ταχυδρομείο, από 1.20 βάθους, πλέον είναι 40 πόντους, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει έντονα να υπάρχει μεγάλη ανησυχία καταστροφής περιουσιών». Το πρόβλημα, βέβαια που εντόπισε και αφορά όσους δραστηριοποιούνται και μένουν στην περιοχή, είναι η πρόσβαση στις επιχειρήσεις, πρατήρια καυσίμων, οικίες, ιατρεία κ.ά.. Και για το έργο, όσο και για τις προτεινόμενες εναλλακτικές, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να ενημερωθούν και να συγκλίνουν και οι αντιδρώντες.

Αν.Παζ.

 

Πραγματοποιήθηκε πριν λίγες ημέρες ο ετήσιος χορός και η κοπή βασιλόπιτας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης & των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής του. Στο κτήμα «Οινοφόρος» παραβρέθηκε σύσσωμο το προσωπικό, στο οποίο απονεμήθηκαν μάλιστα τιμητικές πλακέτες για τις διακρίσεις και την προσφορά του, στη διάρκεια του προηγούμενου έτους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι θρησκευτικές, στρατιωτικές και πολιτικές αρχές του τόπου.

Κι άλλο «καρφί»…

Για τις παρεμβάσεις των βουλευτών ο κ. Βογιατζής μάς τόνισε ότι «δεν έχω δει καμιά ιδιαίτερη παρέμβαση για να είμαι ειλικρινής. Ούτε συμπολιτευτικά ούτε αντιπολιτευτικά. Οι βουλευτές της συμπολίτευσης είναι πολύ δυσκολο να κάνουν παρεμβάσεις και να πηγαίνουν σε κόντρα με την κυβέρνηση. Εγώ είχα μια κόκκινη γραμμή που ήταν το ΦΠΑ, και είχα ενημερώσει ότι σε περίπτωση που κατατίθεντο η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών θα καταψήφιζα και θα παραιτούμουν. Πάντως και σε σημαντικά προβλήματα δεν βλέπω να γίνονται παρεμβάσεις. Το να λέμε τη γνώμη μας ή ότι πρέπει να φύγουν οι κακοί μετανάστες είναι εκτός πραγματικότητας. Να φύγουν να πάνε πού;» Ειδικά το τελευταίο φαίνεται να ήταν «καρφί» για τις ανακοινώσεις του κ. Αθανασίου.

Και προσέθεσε: «Έχω έναν αγαπημένο φίλο», χρυσαυγίτη, θα λέγαμε εμείς, «με τον οποίο μαλώνω μονίμως, ο οποίος ζει σε έναν κόσμο δικό του δεν έχει κακές προθέσεις αλλά λέει εξωπραγματικά πράγματα. Δηλαδή πρέπει να είναι παλαβός κάποιος για να πιστεύει ότι για την οικονομική κρίση φταίνε οι μετανάστες. Για την οικονομικοί κρίση φταίνε όλοι. Γιατί και οι πολιτικοί είναι η εικόνα του καθενός μας. Κι εγώ είμαι απ’ αυτούς που πιστεύουν ότι όπως την κρίση “έφεραν” οι πολιτικοί, τη λύση πάλι οι πολιτικοί θα τη φέρουν»

Αν.Παζ.

 

Στην ίδια θέση…

Θυμάται κάποτε ο κ. Βογιατζής ότι είχε πει στον κ. Τσακαλώτο από το βήμα της Βουλής, ότι κάνουν κριτική (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ) εκ του ασφαλούς και ότι αν βγουν θα λένε άλλα. «Δεν είναι καλύτερα να συνεννοηθούμε από σήμερα;» του είπε χαρακτηριστικά. «Τότε χαμογέλασε, αλλά τώρα νομίζω ότι θα το πιστεύει. Η λύση είναι πάντα μία, να είμαστε ενωμένοι, έτσι κάνουμε τα πάντα, διχασμένοι τα καταστρέφουμε»

Έχουμε διχαστεί όμως με το προσφυγικό, σχολιάσαμε εμείς. «Εδώ διχαζόμαστε για τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, για όλα διχαζόμαστε. Ο πολιτικός είναι αυτός που πρέπει να τραβήξει μπροστά και να πάρει τον κόσμο και όχι το αντίθετο. Οι πολιτικοί θα πρέπει να ξεχωρίσουν το πολιτικό κόστος και να δράσουν με αυτό που πιστεύουν.»

Αν.Παζ.

Ανακουφισμένος

Μιλώντας για τη βουλευτική του θητεία ο Παύλος Βογιατζής ήταν σα να ξέρει τι συμβαίνει πίσω από τις οθόνες. Και αν και πικραμένος που έχασε την θέση του το 2015, είναι ανακουφισμένος: «Ναι νομίζω ότι ανακουφίστηκα με την έννοια ότι η σημερινή πολιτική σκηνή είναι πολύ σκληρή. Νομίζω ότι έμεινα πολλά χρόνια, κυρίως βέβαια στην αυτοδιοίκηση που ήταν και ο μεγάλος έρωτας. Βέβαια μου άρεσε και όταν ήμουν στη βουλή, αλλά πιστεύω ότι είναι λίγο άχαρος ο ρόλος του βουλευτή της συμπολίτευσης. Πιστεύω θα ήμουν πολύ καλός βουλευτής αντιπολίτευσης και σαφώς πιο εύκολο θα ήταν αλλά και μιλώντας από καρδιάς ειλικρινά θα μπορούσα να βοηθήσω πάρα πολύ και τον τόπο μου και το κόμμα μου»

Αν.Παζ.

 

Και για το… σκοπιανό- ΠΓΔΜ;

Εν όψει του περιβόητου συλλαλητηρίου της ερχόμενης Κυριακής, ο κ. Βογιατζής μας είπε: «Για μένα μια σύνθετη ονομασία και στα σλαβικά δεν θα ήταν το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι η αλλαγή του συντάγματος, η οποία δείχνει τον αλυτρωτισμό. Εμείς ξέρουμε καλύτερα από τον καθένα ότι δεν έχει σχέση η Μακεδονία του Μ. Αλεξάνδρου με τους Σκοπιανούς. Οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι. Το είπε κι ο ίδιος ο Γκλιγκόροφ.

Δυστυχώς όλος ο κόσμος τους λέει Ματσεντόνια, άρα μια σύνθετη ονομασία θα ήταν προς όφελός μας. Δεν κατηγορώ όσους θα πάνε στο συλλαλητήριο, αλλά θεωρώ ότι αυτό θα πρέπει να ασχοληθεί με την αλλαγή του συντάγματος.  Εν τέλει… πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει καμία συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στα Σκόπια»  

Αν.Παζ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 01 Φεβρουαρίου 2018 19:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top