Η δημοτική αρχή απαντά στην επικίνδυνη φημολογία

29/09/2018 - 18:55

Το χθεσινό άρθρο της στήλης με τίτλο «Βάζουν βενζίνη με έξοδα του δήμου;», που σχολίαζε τις ευθείες καταγγελίες για «κατάχρηση εξουσίας» που βγαίνουν εδώ και καιρό στο facebook από πρώην στελέχη της δημοτικής αρχής, εις βάρος εκείνων που έχουν παραμείνει σε θέσεις ευθύνης, έτυχε της αντίδρασης του γραφείου Τύπου του δήμου Λέσβου. Που αξιολόγησε αυτήν την επικίνδυνη φημολογία, για την έτσι κι αλλιώς προβληματική εικόνα γενικά της αυτοδιοίκησης -η οποία μεταξύ άλλων χρεώνει στα εναπομείναντα στελέχη της δημοτικής αρχής από το ότι βάζουν βενζίνη στα αμάξια τους με έξοδα του δήμου, στο ότι νοικιάζουν οι ίδιοι ιδιωτικά τους ακίνητα στον δήμο, μέχρι και που ταξιδεύουν στην Αθήνα με έξοδα του δήμου- και την διέψευσε κατηγορηματικά. Στην απάντηση που μας έστειλε η δημοτική αρχή και δημοσιεύουμε αυτούσια, γίνεται (ξανά) λόγος «για ενορχηστρωμένες επιθέσεις για μικροπολιτικά οφέλη» «δείχνοντας» ξανά την τοπική ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ ως εκείνη που δίνει το… έναυσμα για την τέλεσή τους και υποχείριό της τον πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ Δημήτρη Αλεξίου.

Η επιστολή -απάντηση του γραφείου Τύπου του δήμου στο χθεσινό σημείωμα της στήλης έχει ως εξής: 

«Έχουμε επανειλημμένα αναφερθεί σε ενορχηστρωμένες επιθέσεις με στόχο μικροπολιτικά οφέλη. Επιθέσεις που οι ενορχηστρωτές τους και τα υποχείριά τους αδιαφορούν εάν οδηγούν σε επικίνδυνη πόλωση την τοπική κοινωνία, εάν διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις προκάλεσαν και ξεσπάσματα βίας ή εάν θίγουν την τιμή και την αξιοπρέπεια συγκεκριμένων προσώπων και των οικογενειών τους. Όλοι αυτοί όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά πληρωμένοι εκτελεστές συνειδήσεων, που έχουν όψιμα ανακαλύψει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναδεικνύουν τη χειρότερη πλευρά τους. Απόδειξη, ο χρόνος στον οποίο επιλέγουν να χτυπήσουν, κάθε φορά, και να προβούν σε δήθεν αποκαλύψεις.

Αν και πολλές φορές έχουμε κατηγορηθεί ότι βλέπουμε αόρατους εχθρούς, είναι γνωστό στην κοινωνία της Λέσβου και αποδεικνύεται καθημερινά ότι οι άνθρωποι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η συκοφαντία έχει γίνει δεύτερη φύση τους, όπως π.χ ο κ. Αλεξίου. Συκοφαντίες και ψεύδη που, όχι τυχαία, αναπαράγουν συγκεκριμένα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης με ακρίβεια χρονοδιακόπτη. Έτσι φτάσαμε στο σημείο να δεχόμαστε κατηγορίες για στελέχη της δημοτικής αρχής ότι βάζουν βενζίνη στα αυτοκίνητά τους με έξοδα του Δήμου ή ότι ταξιδεύουν στην Αθήνα για προσωπικούς λόγους με έξοδα του Δήμου. Κατηγορίες που φυσικά διαψεύδουμε κατηγορηματικά, καθώς παντού και πάντα ακολουθούνται οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες. Οποιοσδήποτε έχει στοιχεία για το αντίθετο ας προβεί σε επίσημη καταγγελία. Διαφορετικά θα υποστεί όλες τις νομικές συνέπειες των λεγόμενών του.

Οι άνθρωποι αυτοί όμως,  που αντιλαμβάνονται το δημόσιο συμφέρον ως ένα κομμάτι εξουσίας, την οποία όταν την στερούνται δεν έχουν κανένα ηθικό φραγμό στις αντιδράσεις τους, δεν είναι η πραγματική εικόνα της αυτοδιοίκησης και των στελεχών της. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι άνθρωποι αυτοί αποπέμφθηκαν. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι οι άνθρωποι, που δεν βλέπουν τις οικογένειές τους για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, είναι οι άνθρωποι που θυσιάζουν προσωπικό χρόνο για να βρίσκονται καθημερινά δίπλα στους συμπολίτες μας και πάνω από όλα είναι οι άνθρωποι που τιμούν την εμπιστοσύνη του λαού της Λέσβου με το να συνεχίζουν τη δουλειά τους παρά τις ανήθικες επιθέσεις».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey