FOLLOW US

Τα Δηκτικά

Δηκτικα 29-3-18

Στον εισαγγελέα για το υπερηχογράφημα

Την «αντιποίηση» επαγγέλματος σχολιάζουν αρνητικά ο γιατρός παθολόγος Γιάννης Ζερδελής, αλλά και ο άμεσα θιγόμενος ακτινολόγος, Πολύδωρος Αμπατζής για το γεγονός ότι ανενόχλητα, όπως λένε, αρκετοί γιατροί στη Λέσβο - εκατοντάδες στην Ελλάδα- χωρίς να έχουν την απαιτούμενη επιστημονική επάρκεια και πιστοποίηση εκτελούν υπερηχογραφήματα. Μάλιστα, ο πρώτος θα προχωρήσει σε αναφορά στην Εισαγγελία Μυτιλήνης.

Το γεγονός έχει στηλιτεύσει στο παρελθόν με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λέσβου ενημερώνοντας τους Λέσβιους σε σχέση με το ποιοι έχουν τη σχετική άδεια. Παρόλ’ αυτά δεν φαίνεται να έγινε κάτι.  Ο κ. Αμπατζής μας ανέφερε ότι θα έπρεπε να γίνουν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι για να σταματήσει το φαινόμενο. Πάντως το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και μάλιστα πριν από λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας υπέγραψε εισήγηση του προέδρου του ΚΕΣΥ καθηγητού ενδοκρινολογίας με την οποία δίνει το δικαίωμα στο ενδοκρινολογικό τμήμα του Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου» να δίνει εξάμηνη εξάσκηση στους ενδοκρινολογικούς υπερήχους. Κάτι που θα σημάνει μαζική παραγωγή πιστοποιητικών.

Το θέμα είναι ότι οι ασθενείς θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα ως προς τις διαγνώσεις που τους γίνονται. Το βάρος όμως πέφτει στον ίδιο τον Ιατρικό Σύλλογο, που δεν πρέπει να περιοριστεί μόνο σε επίπεδο συστάσεων.

Αν.Παζ.

 

 

Σενάρια συμμαχιών στις Περιφέρειες 

Η εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταπιάνεται με τα προεκλογικά σενάρια που αφορούν στις Περιφέρειες της χώρας και μπλέκουν στα σενάρια και τους «δικούς» μας πρωταγωνιστές που φέρονται έτοιμοι να διεκδικήσουν την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Στα ενδιαφέροντα που γράφονται από την Αθήνα για τα καθ’ ημάς, καταγράφεται η βεβαιότητα του ρεπορτάζ για το «κλειδωμένο» χρίσμα της ΝΔ προς την Χριστιάνα Καλογήρου, η «συζήτηση» του Σταμάτη Μαλέλη ως προς το ενδεχόμενο συνεργασίας του (και) με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το γεγονός πως κάποια στελέχη του κυβερνώντος κόμματος προκρίνουν την εκ νέου στήριξη στο πρόσωπο της Αγλαΐας Κυρίτση. Απ’ όσα διαβάζουμε βέβαια, εύλογα αναρωτιόμαστε καταρχήν για το αν τελικά η ΝΔ θα δώσει ή όχι χρίσμα στους υποψηφίους Περιφερειάρχες (σ.σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να κλίνει προς το να μην δώσει) καθώς η απόφαση αυτή θα κρίνει πολλές «συνεργασίες» που «μαγειρεύονται» αυτή τη στιγμή μεταξύ Κινήματος Αλλαγής με ΣΥΡΙΖΑ αλλά και μεταξύ ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής. Ενώ εντύπωση προκαλεί ο ισχυρισμός του ρεπορτάζ πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καλοβλέπει» εκ νέου την κα. Κυρίτση, η οποία δεν πιστεύουμε ότι χαίρει της εκτίμησης των τοπικών στελεχών του κυβερνώντος κόμματος.

Μ.ΟΡΦ

 

Για το «ΝΑΝ»

Για το άνοιγμα του ξεχωριστού εστιατορίου «ΝΑΝ» γράφαμε χτες, σημειώνοντας όμως εκ παραδρομής εκτός των άλλων ότι το διαχειρίζεται η ΜΚΟ «Solidarity Lesvos» που «τρέχει» και τον καταυλισμό με τους ευάλωτους πρόσφυγες του ΠΙΚΠΑ. Μπορεί ομάδα προσφύγων του ΠΙΚΠΑ να έχει βοηθήσει στη δημιουργία του εστιατορίου με ανακυκλώσιμα υλικά, όμως, εν τέλει η ΜΚΟ που διαχειρίζεται το ΠΙΚΠΑ δεν εμπλέκεται στην ίδρυσή του. Όπως σε άλλο σημείο του ρεπορτάζ σημειώσαμε, το «ΝΑΝ» δημιουργήθηκε από τέσσερις Ελληνίδες που γνωρίζουν το προσφυγικό από πρώτο χέρι και οι ίδιες ίδρυσαν Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία.

Αν.Παζ.

 

Το «κατενάτσιο» ενίοτε κοιμίζει και… εσένα

Ο Νίκος Καρασάββας μπήκε στη διαδικασία να μιλήσει ανοιχτά για τους φόβους της δημοτικής αρχής αναφορικά με την υπόθεση της χρηματοδότησης του κολυμβητηρίου και όπως είχε πει από την πρώτη στιγμή που άρχισε να… καθυστερεί η υλοποίηση της δέσμευσης της κυβέρνησης και ο δήμαρχος Λέσβου, επανέλαβε ότι η δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη για όλα: μέχρι και να μπει δηλαδή στη διαδικασία να χρηματοδοτήσει με ιδίους πόρους το έργο πνοής για το λεσβιακό ναυταθλητισμό. Το κατά πόσο το πιστεύει αυτό η δημοτική αρχή, αλλά και κατά πόσο πράγματι είναι εφικτό βέβαια, το γνωρίζουν μόνο τα μέλη της. Εμείς απλά θα παρατηρήσουμε πως από εκεί που η κυβέρνηση πίεζε (ευεργετικά όπως απεδείχθη) ασφυκτικά τη δημοτική αρχή να «τελειώνει» με τη γραφειοκρατία του έργου, πλέον είναι πιθανό να δούμε έστω και την ύστατη στιγμή, το αντίστροφο. Γιατί το… «κατενάτσιο» καμιά φορά κοιμίζει και εκείνον που το κάνει. Όχι μόνο τον απέναντι.

Μ.ΟΡΦ

 

Μπηχτή ή όχι;

Διαβάσαμε με απορία την απάντηση της αντιδημάρχου, Αναστασίας Αντωνέλλη κατά την επίσκεψή της στο Ειδικό Σχολείο Μυτιλήνης. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τσακύρης, ευχαρίστησε την κ. Αντωνέλλη για την επίσκεψη και την διάθεση στήριξης των μαθητών του Ειδικού Σχολείου από την Δημοτική αρχή, λαμβάνοντας την απάντηση από την Αντιδήμαρχο πως «δεν χρειάζονται ευχαριστώ όταν οι αιρετοί πράττουν το καθήκον τους». Αναρωτιόμαστε αν έχει να κάνει με τις αντιδράσεις άλλου συναδέλφου της που είχε εκφράσει δημόσια τη δυσαρέσκειά του, όταν δεν τον ευχαρίστησαν που παραχώρησε δημοτική αίθουσα… Μπηχτή ή όχι, πάντως, η αλήθεια είναι ότι όντως δεν χρειάζονται ευχαριστώ όταν οι αιρετοί πράττουν το καθήκον τους!

Αν.Παζ. 

 

Με κονδύλια της Ε.Ε. αγορά  τεθωρακισμένων;

Στην καταγγελία για αγορά τεθωρακισμένων από την Τουρκία με χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, προχώρησε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Με ερώτηση που κατέθεσε προς την Κομισιόν, ο έλληνας ευρωβουλευτής  επισημαίνει ότι δόθηκαν 83 εκατ. ευρώ στην Άγκυρα από τον Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας για να αποκτήσει η Τουρκία βαριά τεθωρακισμένα οχήματα, αξιολογώντας σχετικό δημοσίευμα. Ορισμένα μάλιστα από αυτά τα έχει τοποθετήσει στα σύνορα με την Ελλάδα. Στην ερώτησή του ο κ. Ανδρουλάκης, μεταξύ άλλων τονίζει, ότι απαγορεύεται η αγορά στρατιωτικού τύπου οχήματα με ευρωπαϊκά χρήματα και αναφέρει επίσης ότι η επιλογή των συγκεκριμένων οχημάτων μπορεί να έγινε κατά παράβαση των ευρωπαϊκών κανόνων χρηματοδότησης. Εν αναμονή της τοποθέτησης της Κομισιόν πάντως, δεν μπορεί κάποιος να μην πει πως όλες οι υποθέσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. (και βασικά εις βάρος κυρίως της Ελλάδας) έχουν εξελιχθεί σε μία win win συνθήκη υπέρ του Ερντογάν…

Μ.ΟΡΦ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά 28-3-18 Δηκτικά 30-3-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top