Δηκτικά 21-5-18

21/05/2018 - 13:36 Ενημερώθηκε 21/05/2018 - 14:19

Κι άλλες κάλπες για τις Πρυτανικές

Οι φοιτητικές εκλογές ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη, όχι όμως και οι Πρυτανικές που πραγματοποιήθηκαν την ίδια μέρα. Βέβαιη θεωρείται η εκλογή του Καθηγητή Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, Δημήτρη Παπαγεωργίου στη θέση του αντιπρύτανη. Όμως επειδή ακριβώς δεν έχει βγει λευκός καπνός για τον Πρύτανη ή την Πρυτάνισσα, δεν έχει οριστεί και η αρμοδιότητά του, και ως εκ τούτου δεν μπορούσε να μας απαντήσει ακόμα στη σχετική ερώτηση.

Πάντως σήμερα αναμένεται να γίνει επανακαταμέτρηση των ψήφων γιατί μπορεί η υποψήφια κ. Χρυσή Βιτσιλάκη Καθηγήτρια Τμήματος Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών να προηγείται φανερά από τους δύο συνυποψηφίους της. Όμως οι εν λόγω, Ιωάννης Σεϊμενής Καθηγητής Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών, Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, και Ελένη Θανοπούλου, Καθηγήτρια Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, Σχολής Επιστημών της Διοίκησης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες έχουν πολύ μικρή διαφορά ψήφων μεταξύ τους. Εκτός όμως της επανακαταμέτρησης θα γίνει και νέα ψηφοφορία, αφού στη θέση του Πρύτανη θα εκλεγεί όποιος ή όποια έχει συγκεντρώσει πάνω από το μισό των ψήφων και συνεπώς, οι πρώτοι δύο θα μπουν σε νέα ψηφοφορία. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι είναι πιθανό να γίνουν και ενστάσεις. Η πολυνησιωτικότητα του Πανεπιστημίου είναι πάντα ενδιαφέρουσα, αλλά σε τέτοιες διαδικασίες βάσανο για την εφορευτική επιτροπή!

Αν.Παζ.

 

Περισσότερες ψήφους για την Πανσπουδαστική

Όσοι θα διάβασαν χτες το ρεπορτάζ μας σχετικά με τις φοιτητικές εκλογές λεπτομερώς, σίγουρα θα εντόπισαν ένα μαθηματικό σφάλμα, αναφορικά με τα γενικά αποτελέσματα και το άθροισμά τους από την παράθεσή τους ανά τμήμα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αναφέραμε αυτό που γίνεται κάθε χρόνο, το να δίνει στη δημοσιότητα άλλα αποτελέσματα η κάθε παράταξη. Έτσι λοιπόν, αν αθροίσει κανείς τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής (ΠΚΣ) θα δει ότι τη μειώσαμε στο γενικό αποτέλεσμα, το οποίο είχαμε λάβει από μέλη της ΔΑΠ. Δεν το κάναμε όμως επίτηδες, και γι’ αυτό και διορθώνουμε, σύμφωνα με το δελτίο που ανακοίνωσε η ίδια η παράταξη: «Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η Πανσπουδαστική Κ.Σ σημείωσε άνοδο και αναδεικνύεται σε δεύτερη δύναμη. Στα τμήματα της Λέσβου η Πανσπουδαστική Κ.Σ σημείωσε άνοδο 23 ψήφους. Η παράταξη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημείωσε πτώση 43 ψήφους. Η παράταξη της ΠΑΣΠ συμμετείχε στις εκλογές μόνο σε ένα τμήμα από τα 6, αναδείχθηκε σε αυτό πρώτη δύναμη, ενώ συνολικά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι τέταρτη δύναμη».

Τα αποτελέσματα από κάθε σύλλογο αναρτώνται στην ιστοσελίδα www.ekloges-spoudastes.gr <http://www.ekloges-spoudastes.gr>.

Αν.Παζ.

 

«Κόλλησε» στην Αθήνα

Πριν από μήνες γράφαμε για την απίστευτη ιστορία μιας 111χρονης γιαγιάς από το Κομπάνι που έφυγε από εκεί για να μεταβεί στην Ευρώπη και να βρει εγγόνια και δισέγγονα στη Γερμανία. Η Λάιλα Σάλεχ έμεινε λίγο καιρό στη Λέσβο και πήρε κατευθείαν «εισιτήριο» για την Αθήνα. Όμως εκεί πλέον έχει κολλήσει, γιατί ενώ εκείνη πήρε άσυλο, δεν πήραν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς της και δεν μπορεί να ταξιδέψει μόνη της! Κι έτσι τώρα η Ύπατη Αρμοστεία και η «Solidarity Now» προσπαθούν να λύσουν τον γόρδιο δεσμό…

Αν.Παζ.

 

Οι φανεροί και οι… «μουλωχτοί»!

Το ότι ο Μιχάλης Ρούσσης έπαυσε από χθες να είναι αντιδήμαρχος  Ερεσού- Αντίσσης, «πληρώνοντας» (μάλλον δικαίως) με αυτόν τον τρόπο την καταφανή υπερβολή του, που τον έβγαλε πέραν των ορίων των αρμοδιοτήτων του, στην υπεράσπιση των «δικαίων» του, δε σημαίνει βέβαια ότι χάνει όλο το… δίκιο του. Γιατί είναι σαφές πως αν ο κ. Ρούσσης αποπέμπεται με αιτιολογία την αποδεδειγμένη «αδυναμία του να συνεργαστεί αρμονικά με τους συναδέλφους του αντιδημάρχους», όχι μόνο λόγω του τελευταίου περιστατικού που ήταν και αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι, υπάρχουν και άλλοι αντιδήμαρχοι που κάνουν το ίδιο και με πιο δυσμενείς συνέπειες για την εσωτερική συνοχή της παράταξης. Αυτό σχολίασε με νόημα η πρόεδρος της ΑΔΕΛ Ταξιαρχούλα Πνακά χθες στο «Ε» στον απόηχο των εξελίξεων εντός της δημοτικής αρχής. «Το πρόβλημα είναι αυτοί που τα λένε δημόσια, ή αυτοί που τα κάνουν υπογείως και τα λένε κρυφά; Οι πρώτοι πάντως, είναι πιο έντιμοι», είπε χαρακτηριστικά η κ. Πνακά, αποδεικνύοντας το… βάθος του προβλήματος. Και είναι γεγονός, πως το πρόβλημα στην εσωτερική συνοχή της παράταξης της πλειοψηφίας, δεν είναι σίγουρα μόνον οι εμφανιζόμενοι ως «αντάρτες». Όπως και είναι σαφές, πως για την προβληματική «σχέση» της περιφέρειας με τη κεντρική διοίκηση του δήμου, σίγουρα φταίνε και οι δύο πλευρές, ανεξαρτήτως (μεγέθους) μεριδίου ευθύνης.

Μ.ΟΡΦ

 

Φαίνεται να έχει το πάνω χέρι

Ο δήμαρχος απάντησε στην τελευταία «πρόκληση» εκ μέρους των δυσαρεστημένων και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η ανοχή του έλαβε πράγματι τέλος. Και φαίνεται πως για να είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα με την κόντρα του με τους γεωγραφικούς αντιδημάρχους, έχει εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, εκ μέρους των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων. Αν δεν το είχε αυτό εξάλλου, ο δήμος θα είχε πια ουσιαστικό πρόβλημα «κυβερνησιμότητας» από τις όποιες ενδεχόμενες «καρατομήσεις» γεωγραφικών αντιδημάρχων ή και παραιτήσεις. Για πρώτη φορά λοιπόν, ο δήμαρχος (δείχνει τουλάχιστον) να έχει το πάνω χέρι στις εξελίξεις. Αφού «διέγραψε» έναν συνεργάτη του που δεν ξέφυγε σε πολιτικό επίπεδο από τη «γραμμή» του, όπως μπορεί να συνέβη με τις περιπτώσεις πρόσφατα του Κώστα Αστυρακάκη (βλέπε ψηφοφορία για την Αερ. Γιανναρέλλη), του Ταξιάρχη Βέρρου (βλέπε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα για τα της Σαπφούς), ή τις διαδικτυακές κόντρες Μανώλη Αρμενάκα και Δημήτρη Αλεξίου. Αλλά «διέγραψε» έναν συνεργάτη του που αδιαμφισβήτητα ξεπέρασε το όριο των αρμοδιοτήτων του και προσέβαλε (έστω και άθελά του) τους συναδέλφους του. Κοινώς, ο Μιχάλης Ρούσσης, έδωσε αφορμή για να καρατομηθεί που δύσκολα κάποιος μπορεί να σπεύσει προς υποστήριξή του. Τουλάχιστον προς το παρόν.

Μ.ΟΡΦ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey