Δηκτικά 18-4-18

18/04/2018 - 18:58

Υποψηφιότητες για τις Πρυτανικές

Τρεις είναι οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη διαδικασία ανάδειξης της 16ης Μαΐου, σύμφωνα με τις υποψηφιότητες που η κατάθεση τους ολοκληρώθηκε σήμερα. Υποψήφιοι είναι οι καθηγητές Χρυσή Βιτσιλάκη, Ελένη Θανοπούλου και Γιάννης Σεϊμένης.

Για τις τέσσερις θέσεις Αντιπρυτάνεων, σε ξεχωριστό ψηφοδέλτιο για πρώτη φορά υποψήφιοι είναι οι καθηγητές Ελένη Θεοδωροπούλου, Μαρία Μαύρη, Δημήτρης Παπαγεωργίου, Γιώργος Τσοπάνογλου και Χαράλαμπος Σκιάνης.

Αν.Παζ.

 

Σημαίνουσες παρουσίες

Πλήθος εκδηλώσεων οργανώνει εδώ και καιρό ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Καλλονής, «Λέσχη Αρίσβη», πρώην Δήμαρχος Καλλονής, Άρης Ελευθερίου. Σήμερα μάλιστα θα έχει εκδήλωση με τον συγγραφέα και συνεργάτη του «Ε», Αριστείδη Κυριαζή.

Πάντως την Λαμπροτετάρτη που έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Καρατζά «Λέσβος - Φύση και Πολιτισμός - Ο Κόλπος Καλλονής», επισημάνθηκαν ηχηρές προσωπικότητες που τίμησαν την εκδήλωση: Εκτός από τον Αντιδήμαρχο Καλλονής, Πέτρας και Μολύβου Ταξιάρχη Βέρρο ήταν: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μηθύμνης κ. Χρυσόστομος, Ο Στρατιωτικός Διοικητής 98 ΑΔΤΕ Υποστράτηγος κ. Τσερπές Σταύρος, ο Βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αλέξανδρος Ροδίτης, ο Αντισυνταγματάρχης Πεζικού Χατζηστυλιανού Ευστράτιος, η Περιφερειακή Σύμβουλος  Μαρία Νικολάρα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Βορειοανατολικού Αιγαίου Ευστράτιος Μανωλακέλλης, ο τέως Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος, ο τέως Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Μαρκής και η Δ/ντρια του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Λέσβο κ. Άστριντ Κάστελεϊν.

Αν.Παζ.

 

«Διεθνής υποκρισία»

O Άγγελος Μουζάλας εκπρόσωπος των εκδόσεων «Μύθος» , αναφέρθηκε στα τελευταία αρνητικά δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου για την Λέσβο σημειώνοντας ότι  προσκαλέσαμε 8 μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικά δίκτυα στην παρουσίαση του Βιβλίου οι οποίες ούτε καν απάντησαν. Στο κλείσιμο της εκδήλωσης τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Καλλονής  Άρης Ελευθερίου ο οποίος είπε αναφερόμενος στην πρόσκληση των ΜΜΕ που δυσφημούν την Λέσβο, ότι «αν η πρόσκληση αφορούσε στην ανθρώπινη δυστυχία των προσφύγων και μεταναστών τότε θα έρχονταν καταδεικνύοντας την διεθνή υποκρισία που υπάρχει για την Λέσβο, την διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την αδυναμία να δοθούν αποτελεσματικές απαντήσεις στο πρόβλημα».

Αν.Παζ.

 

Λουκέτο με… πείσματα στο «Κ. Κεντέρης»; 

Πληροφορούμαστε ότι το μοναδικό Στάδιο της κεντρικής Λέσβου, με δυνατότητα προπόνησης για τους αθλητές του στίβου, έκλεισε σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για τους πρωταθλητές μας με συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις. Πέραν του κλασικού αθλητισμού βέβαια, υπάρχουν ακόμη σε εξέλιξη και τα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα. Αιτία του «λουκέτου», φέρεται να είναι η ξαφνική μετακίνηση στον τομέα της καθαριότητας των δύο υπαλλήλων του Δήμου, που επιτελούσαν έργο φύλαξης και συντήρησης στο Στάδιο. Μάλιστα, και ας μας διαψεύσει η δημοτική αρχή, μερικοί επιμένουν πως πίσω από τη συγκεκριμένη εξέλιξη κρύβονται προσωπικές κόντρες μεταξύ αντιδημάρχων. Εάν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι επιεικώς απαράδεκτο, ειδικά όταν για πείσματα και εγωισμούς τίθεται εν αμφιβόλω η ίση μεταχείριση των δημοτών, ουσιαστικά, ως προς τις ανάγκες προπόνησης του μαζικού αθλητισμού. Η εικόνα που μας μεταφέρουν γονείς, με τα παιδιά τους να αναγκάζονται να πηδούν τα κάγκελα για να μπορέσουν να τρέξουν στο ταρτάν είναι πέρα από τριτοκοσμική και επικίνδυνη. Επιφυλασσόμαστε για αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό μας φύλλο. Έως τότε, ελπίζουμε ότι θα έχει δοθεί λύση, αν όχι από τους αντιδημάρχους, από τον ίδιο τον Δήμαρχο.

Β.Παπ.

 

Ο λόγος και στην αντιπολίτευση

Το ότι (και) η τοποθέτηση του Πιέρ Μοσκοβισί καταδεικνύει ότι -για λόγους που μόνο οι κυβερνώντες γνωρίζουν- ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά καταργήθηκε με δική τους επιλογή, στην προσπάθειά τους να πετύχουν τους ορισμένους δημοσιονομικούς στόχους, δεν πρέπει να μείνει σε επίπεδο διαπιστώσεων. Το ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος τώρα στην τοποθέτησή του αναγνωρίζει και τις δυσκολίες ειδικά των πέντε νησιών που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση, προσκαλώντας μάλιστα τις ελληνικές αρχές (που προφανώς δεν το έχουν αναγνωρίσει) για «τον καλύτερο δυνατό τρόπο υποστήριξης των πληττόμενων κοινοτήτων», πρέπει να κινητοποιήσει άπαντες εξ αυτών (ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης) που υπερασπίστηκαν τους τελευταίους μήνες το νησιωτικό μειωμένο ΦΠΑ. Και που ασκούν μάλιστα δριμεία κριτική ως προς το περιεχόμενο του Μεταφορικού Ισοδύναμου που έρχεται σαν αντιστάθμισμα του χαμένου ΦΠΑ (για την κυβέρνηση δεν θεωρείται αντιστάθμισμα) και κατ΄ επέκταση θεωρούν ότι δεν θα μπορέσει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις ανισότητες νησιωτικού και ηπειρωτικού χώρου. Το λοιπόν, οι διαπιστώσεις πρέπει να τελειώσουν. Και η προσπάθεια που ξεκίνησε το Οικονομικό Επιμελητήριο (Παράρτημα Β.Α. Αιγαίου) την επομένη κιόλας την κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ, είναι ευκαιρία μετά και τα όσα είπε ο Μοσκοβισί, να περάσει σε ένα δια ταύτα. Και να εξαντληθούν ίσως οι πιθανότητες να παραμείνει το ευνοϊκό καθεστώς που σε κάθε περίπτωση δεν το καταργεί καμία «Ευρώπη».

Μ.ΟΡΦ   

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey