FOLLOW US

Τα Δηκτικά

...Σωσμός για το Αμπελικό-Σταυρός!

To  2017  μας  αποχαιρέτησε  με μια καλή είδηση όχι μόνο για την νότια  περιοχή  του νησιού , αλλά για ολόκληρη τη Λέσβο, αφού ο δρόμος Αμπελικού- Σταυρού επιτέλους  πάει προς υλοποίηση, μετά την υπογραφή του αν. υπουργού Αλ. Χαρίτση, κυριολεκτικά την τελευταία μέρα  για ένταξη στο ΠΔΕ της Περιφέρειας. Η πρόταση της Περιφέρειας για ένταξη του δρόμου αυτού στο ΠΔΕ και η σχετική παράσταση της Χρ. Καλογήρου στον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Π.Κορκολή , μόλις πριν από λίγες μέρες, έπιασε τόπο , αφού μετά την ολοκλήρωση των μελετών  το έργο κρίθηκε αναγκαίο στα πλαίσια στήριξης της σεισμόπληκτης περιοχής, που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό του καλοκαιριού. Με αυτήν την επιχειρηματολογία η περιφερειάρχης φαίνεται να έπεισε τον κ. Χαρίτση  να εντάξει το έργο  και να δρομολογηθεί η δημοπράτηση του εντός του 2018, δίνοντας το καλύτερο δώρο στην περιοχή που χρόνια τώρα διεκδικούσε , προεξάρχοντος του δραστήριου παπά- Στρατή Κακάμπουρα, που κατά καιρούς μας …ενοχλούσε, με την καλή έννοια, να γράψουμε και να αναδείξουμε την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα αυτού του δρόμου που θα ενώσει το ορεινό Πλωμάρι με τα Βατερά και την περιοχή του Πολιχνίτου. Και πράγματι τα 8,5 περίπου χιλιόμετρα χωματόδρομου που ενώνει σήμερα τις δυο περιοχές του νησιού, αν  ασφαλτοστρωθούν  θα  τις φέρουν πολύ κοντά με ό,τι αυτό σημαίνει για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού που θα κάνουν χρήση του. Και επειδή θα πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους , η εξέλιξη του πήρε άλλη προτεραιότητα  εξαιτίας του πρόσφατου σεισμού. Ο σεισμός για το έργο ήταν …σωσμός, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται από τη θυμοσοφία του λαού μας. Και ο …σωσμός αυτός προέκυψε χάρις της πρότασης της Περιφέρειας που αξιοποίησε τη συγκυρία και της καλής …χημείας , που απ΄ότι φαίνεται υπάρχει,  μεταξύ Καλογήρου και Χαρίτση !

Μα.Μ.

 

Μήνυση για τους χάκερς του mytilene.gr

Δεν πέρασε στο ντούκου όπως φαίνεται το προ ημερών «χακάρισμα» της ιστοσελίδας του δήμου Λέσβου από διαδικτυακούς επιτήδειους που πέρασαν τουρκικό εθνικιστικό περιεχόμενο στο mytilene.gr. Με το δήμο Λέσβου, κατόπιν υπόδειξης της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη) να προβαίνει χθες σε μήνυση κατ΄ αγνώστων. Η μήνυση αυτή, η απαραίτητη για να ξεκινήσει η διαδικασία… ανίχνευσης των χάκερς που όλα δείχνουν θορύβησαν τις αρχές με την κυβερνοεπίθεσή τους κατά της σελίδας του δήμου μας…

Μ.ΟΡΦ

 

Νέα διαβεβαίωση Συναδινού για κολυμβητήριο

Νέα διαβεβαίωση πως «όλα βαίνουν καλώς» και πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την χρηματοδότηση του έργου του κολυμβητηρίου της Μυτιλήνης, έλαβε χθες ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, από συνεργάτες του ΓΓ Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού. Ο προβληματισμός της δημοτικής αρχής για την τύχη του έργου που έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση καλά κρατεί, λόγω του ότι δεν δημοσιοποιήθηκε μέσα στο 2017 η τροποποίηση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ως προς το κομμάτι που αφορά τις αθλητικές υποδομές, αλλά οι αρμόδιοι, στη νέα επικοινωνία τους με τον δήμο Λέσβου, εμφανίστηκαν καθησυχαστικοί. Υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει «ημερολογιακό» θέμα ως προς τις συνεχιζόμενες(;) δράσεις του 2017. Με την ευχή όλων η διαβεβαίωση αυτή να έχει πράγματι αντίκρισμα, υπενθυμίζουμε εδώ πως στόχος τόσο του κ. Συναδινού όσο και της δημοτικής αρχής, είναι το έργο πνοής για το λεσβιακό ναυταθλητισμό να έχει δημοπρατηθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Μ.ΟΡΦ

 

Οι «Βόρειοι»….

Πραγματοποιήθηκε ο χορός της Λέσχης «Η Αρίσβη», όπου όχι μόνο έδωσαν το «παρών» ο αντιδήμαρχος Καλλονής Ταξιάρχης Βέρρος και ο πρώην δήμαρχος Καλλονής Άρης Ελευθερίου, αλλά κάθισαν και δίπλα δίπλα, ποζάροντας μάλιστα για φωτογραφίες. Έδωσαν έτσι λαβή για σχόλια σ’ αυτούς που λένε πως οι δύο άνδρες θα συνεχίσουν να πηγαίνουν μαζί όχι μόνο σε ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, αλλά στρώνουν το δρόμο για τις επικείμενες εκλογές. Όποτε αυτές γίνουν. Σε σχετική ανάρτησή του ο Ταξιάρχης Βέρρος δηκτικά εύχεται: «Ελπίζουμε σε καλύτερο 2018. Αν μείνουμε και μόνοι μας οι Βόρειοι ακόμα καλύτερα»!

Σ.Σ.

 

Ενδιαφέρον από ορθοπεδικό

Ευχάριστα νέα έκαναν ποδαρικό στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης. Όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής Μιχάλης Χατζηγιάννης, υπήρξε ενδιαφέρον από έναν νέο γιατρό για να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως επικουρικός γιατρός, ορθοπεδικός. «Γίνεται τώρα ένας αγώνας, ώστε να μπορέσουμε να τον εξασφαλίσουμε. Γιατί για να πούμε την αλήθεια, εδώ και τρία χρόνια προσπαθούμε να βρούμε έναν ορθοπεδικό», ανέφερε ο κ. Χατζηγιάννης. Ας σημειωθεί ότι μέχρι τώρα έχουν γίνει δύο προκηρύξεις που έχουν βγει άγονες. «Ελπίζουμε να μην τον χάσουμε γιατί θα είναι μια φοβερή υπηρεσία για την πόλη μας, αλλά και για το νησί μας να έχουμε έναν ορθοπεδικό στη διάθεσή μας», κατέληξε.

Τον ορθοπεδικό και τα μάτια μας, λοιπόν!

Αν.Παζ.

 

Μετά τα αμνοερίφια... 

Το κακό που βρήκε την κτηνοτροφία της Λέσβου τους τελευταίους μήνες του 2017 λόγω της ευλογιάς συνεχίζεται και με το νέο χρόνο, όχι με την ίδια ένταση, αλλά πάντως με εμφανή τα σημάδια και τις επιπτώσεις στον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού. Και μπορεί ευτυχώς την κρίσιμη περίοδο να... απελευθερώθηκε η σφαγή των αμνοεριφίων, με τους αναγκαίους ελέγχους, και σώθηκε κατά κάποιο τρόπο η παρτίδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η συνέχεια θα πρέπει να αφεθεί στην τύχη της, όταν η ζημιά στους κτηνοτρόφους απ’ αυτήν τη ζωονόσο είχε βαρύ τίμημα, κυρίως στις περιοχές που βρέθηκαν στο κέντρο του... κυκλώνα!

Οι ευθύνες της αρμόδιας υπηρεσίας θεωρούνται από πολλούς μεγάλες και ενδεχομένως όχι άδικα, παρά τις όποιες δικαιολογίες για τη στελέχωσή της, ωστόσο με δεδομένη την εξέλιξη της κατάστασης θα πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή εγρήγορση προκειμένου να δίνει λύσεις που να ανακουφίζουν τον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού μας που μετρά ζημιές σε μια εποχή που τα φέρνει πέρα πολύ δύσκολα. Οφείλει να αφουγκράζεται αυτόν τον κόσμο και να παίρνει έγκαιρα αποφάσεις, στα πλαίσια της νομιμότητας φυσικά, όπως για παράδειγμα για το αίτημα πολλών κτηνοτροφικών συνεταιρισμών του νησιού για άρση της απαγόρευσης της σφαγής αιγοπροβάτων που έχουν συσσωρευτεί και περιμένουν την απόφαση του τοπικού κέντρου ελέγχου της Κτηνιατρικής για να οδηγηθούν στα σφαγεία.

 

...γιατί όχι και τα αιγοπρόβατα στη σφαγή!

Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για αρκετές εκατοντάδες πρόβατα που δεν έχουν γεννήσει, δεν βγάζουν γάλα, είναι δηλαδή μη παραγωγικά και λόγω της ευλογιάς είχε απαγορευτεί η σφαγή τους. Η παραμονή τους όμως στα κοπάδια αποτελεί τεράστια επιβάρυνση για τους κτηνοτρόφους, για την οποία δεν μπορεί να αδιαφορεί η αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία, δεδομένης της κατάστασης που γνωρίζει. Όταν μάλιστα η άρση της απαγόρευσης για τα αμνοερίφια άνοιξε το δρόμο και για τα αιγοπρόβατα, τα οποία για να μπορεί η αγορά να τα απορροφήσει ομαλά θα πρέπει άμεσα το τοπικό κέντρο ελέγχου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η σχετική απόφαση, να πάρει χωρίς άλλη καθυστέρηση τις αποφάσεις του. Δεν γνωρίζουμε γιατί μέχρι σήμερα δεν δρομολογήθηκε η σχετική απόφαση από το τοπικό κέντρο ελέγχου, όταν η κατάσταση επείγει, ενδεχομένως να οφείλεται στις αργίες των γιορτών, όπως όμως και αν έχει επιβάλλεται να επισπευστούν οι διαδικασίες γιατί κάθε μέρα που περνά έχει κόστος στον κτηνοτροφικό κόσμο του νησιού που δεν αντέχει κι άλλα βάρη. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπηρεσιακοί και πολιτικοί παράγοντες της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας θα εκτιμήσουν την κατάσταση και θα δράσουν άμεσα ώστε και αυτή η εκκρεμότητα ελέω ευλογιάς να πάρει το... δρόμο της!

Μα.Μ.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δηκτικά Δηκτικά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top