FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 3-4-18

Πόσο «Μήτσοι» πια;

Ξενέρωτη πέρασε και τούτη η Πρωταπριλιά! Διότι επί Πρώτης Φοράς Αριστεράς, ακόμα κι αυτό το αθώο ψεματάκι, έχασε την ομορφιά του. Τόσα που έχουν γίνει, τόσα που ακούμε και βλέπουμε ακόμα κι αυτό το αθώο ψεματάκι που ξεφούρνιζες, δεν σου αφήνει τη γλύκα του πάλαι ποτέ πρωταπριλιάτικου εθίμου. Δεν αναβλύζει η έκπληξη, το γέλιο, η έξυπνη ατάκα. Τώρα η εξαπάτηση είναι συνεχής σε ένα διαρκές παιχνίδι καθήλωσης στην εξουσία από μια κυβέρνηση που έταξε τα πάντα. Και συνεχίζει με αστείες δικαιολογίες να κοροϊδεύει τους πάντες. Κυρίως τους δικούς της ψηφοφόρους. Τους οποίους προσπαθεί με παρωχημένες ιδεολογικές ταμπέλες να τους εγκλωβίσει σε μια πορεία προς το γκρεμό. Δικαιολογίες χιλιάδες. Και αδυνατείς να ξεχωρίσεις την φάρσα από την πραγματικότητα. Που η τελευταία μπουκάρει στην καθημερινότητα ισοπεδώνοντας αντιλήψεις, ιδεολογίες, επιχειρήματα κλπ. Το «είναι η πραγματικότητα stupid», δεν έχει καμιά αξία να το λέει κάποιος προς την κυβέρνηση. Αυτοί δεν είναι καθόλου stupids. Κάνουν την δουλίτσα τους, παίρνουν τον μισθουλάκο τους, γεύονται την εξουσία με την γνωστή ηδονή των στερημένων. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους υπόλοιπους. Με τους ψηφοφόρους πολίτες οι οποίοι μετατρέπονται σε παθητικά όντα μιας νέας κοινωνίας που αδυνατεί ν’ αντιδράσει στο παράλογο, στο ψέμα. Ακόμα και οι πολυδιαφημιζόμενοι «Μήτσοι» του Λαζόπουλου επέστρεψαν μάλλον ως φάρσα. Παρωχημένες φάτσες, μπαγιάτικα αστεία, άνευρη και ανούσια κριτική στην εξουσία. Άμα ήταν κυβέρνηση Δεξιοπασόκων, πάρτι θα έκανε, αυτός και η AGB. Ε Λάκη! Είκοσι πέντε (και πλέον) χρόνια πέρασαν από τότε που γεννήθηκαν οι «Μήτσοι» σου! Άλλαξαν τα πράγματα. Οι σύντροφοι σου τώρα κυβερνούν και διαχειρίζονται την καθημερινότητα. Άσε που κανονικά οι «Μήτσοι» θα έπρεπε να είχαν… βολευτεί από τούτη τη κυβέρνηση! Πόσο «Μήτσοι» πια! Ίσως το μόνο που μας συνέδεε με τους παλιούς καλούς «Μήτσους» ήταν η χαρακτηριστική μουσική των τίτλων. Είμαστε άλλωστε ψυλλιασμένοι και υποπτευόμαστε μήπως οι «Μήτσοι» είναι το όχημα της νέας στρατηγικής του Αλέξη με το διχαστικό σύνθημα «νέο και παλιό» ή «Δεξιοί - προοδευτικοί». Με Πάνο Καμμένο τον οποίο ουδόλως άγγιξε η… σάτιρα του, με την επανεμφάνιση του κυρ Φώτη, με τους Τούρκους αγριεμένους, με τους Θεσσαλονικείς χωρίς νερό, με μας τους Μυτιληνιούς με το προσφυγικό, πόσο πια να μας δελεάσουν οι χαζοκομμώτριες του Λάκη; Πόσο θα αγγίζουν οι βαριεστημένες ατάκες της Γερασιμίδου; Και πόσο μας έλειπε ο Παπακαλιάτης! Στην «Υγειά μας ρε παιδιά»! Καλύτερα στη μοναξιά μου παρά με τους Μήτσους….

Άστραψε και βρόντηξε το twitter με την επανεμφάνιση του Λάκη και των «Μήτσων»…

Μια σταγόνα ιστορίας

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1953

Μετακομίζει η χορωδία Μυτιλήνης

Σε νέα αίθουσα μετακομίζει η Χορωδία Μυτιλήνης και τα εγκαίνια της είναι ένα μεγάλο γεγονός για το νησί. Το πρωί και παρουσία του βουλευτή Γεωργίου Παπανδρέου, ο πρόεδρός της Ελ. Δαγκλής χαιρετίζει τους καλεσμένους, ενώ στη συνέχεια το μέλος Ιωάννης Χ. Γιάννης, κάνει τον απολογισμό δράσης. Στη συνέχεια μίλησε ο πρόεδρος του Μπουρινιού Αλ. Πεσμαζόγλου, ο οποίος ευχήθηκε τα δύο σωματεία να συνεργαστούν για το καλό της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου. Στη συνέχεια η χορωδία υπό τη διεύθυνση του Ν. Μυρογιάννη τραγούδησε δύο ωραίες συνθέσεις, ενώ ο Βασίλης Πολυζώνης τραγούδησε ένα τραγούδι σε στίχους Γ. Χαμχούμη. Η τελετή δεν τέλειωσε, συνεχίστηκε και το απόγευμα όπου με τραγούδια και έναν μπουφέ οι καλεσμένοι διασκέδασαν όλο το βράδυ.

 

Είπε

«Καλώ μέσα από Συνεταιρισμούς Αγροτικούς Συλλόγους, κτηνοτρόφους μεμονωμένους, να συνεννοηθούμε να συντονίσουμε το μεγάλο Λεσβιακό συλλαλητήριο, δεν χωρά χρώματα και ιδεολογίες εδώ όλοι μαζί ώστε να μην μαραζώσει η κτηνοτροφία».

Μανώλης Κωσνταντιδέλλης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 03 Απριλίου 2018 16:39
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 31-3-18 Δεύτερη Ανάγνωση 12-4-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top