Δεύτερη Ανάγνωση

20/04/2017 - 11:11 Ενημερώθηκε 20/04/2017 - 11:28

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ…

Επενδύσεις στη Λέσβο! Άλλη μια καφετέρια ετοιμάζεται ν’ ανοίξει! Τον προηγούμενο μήνα είχε ανοίξει μια στα Λαδάδικα, στη συνέχεια άλλη μια στην Προκυμαία, μιλάμε δηλαδή για επενδύσεις! Κι όσα νέα παιδιά ξεφύγουν από τον …επενδυτικό πυρετό, χτυπάνε κανά πεντάμηνο στις ΜΚΟ. Το προσφυγικό τελικά έχει καταλήξει η μεγαλύτερη …επένδυση των τελευταίων δεκαετιών στο νησί μας! Καλά που υπάρχουν και μερικοί Αλβανοί, κοντά τους και κάποιοι Έλληνες νέοι, που παίρνοντας «κισίμια», επενδύουν σε αγροτικά μηχανήματα… Άντε βάλε να γίνει και καμιά συνεταιριστική μονάδα σαν αυτές που ονειρεύονται οι επισκεπτόμενοι κυβερνώντες, να βγάζουμε και κανά …συνεταιριστικό μπακλαβά! Αυτός λοιπόν είναι ο επενδυτικός πυρετός που θα μας κάνει να ξεφύγουμε από τον σημερινό βάλτο; Όχι, αλλά άμα υπάρχει και κάτι άλλο που μας ξεφεύγει, να μας διορθώστε. Διότι δεν υπάρχουν και στοιχεία ανά νησί, να ξέρουμε τι γίνεται. Άλλο πρόβλημα κι αυτό. Ακόμα και οι απλοί δείκτες της ανεργίας δεν δημοσιοποιούνται τουλάχιστον ανά Νομό αλλά ανά Περιφέρεια! Τι να ζητάς τώρα αναλυτικά στοιχεία απασχόλησης ανά τομέα, σχέση επενδυτικών κεφαλαίων και απασχόλησης κλπ.. Θα σε πάρουν για ψώνιο! Βέβαια εδώ όλη η χώρα έχει βουλιάξει στην επενδυτική άπνοια. Με τα ζόρια να γίνει καμιά ιδιωτικοποίηση, να προχωρήσει, να επενδύσει, να ξεκινήσει προσλήψεις. Υποτίθεται ότι φέτος θα έπρεπε να είχαμε καλύψει τουλάχιστον το 50% του στόχου των 100 δις επενδύσεων μέχρι το 2020 που απαιτούνται για να παραχθεί ένα τέτοιο Ακαθάριστο Προϊόν που θα μας δώσει τη δυνατότητα αντιμετώπισης του χρέους, ενός σταθερού πλεονάσματος αλλά κυρίως θα μας βάλει στις ράγες της πραγματικής ανάπτυξης. Είναι ζήτημα εάν έχουν εισπραχθεί 3-4 δις, βάλτε και το 1,2 δις των Περιφερειακών Αεροδρομίων, κάνεις μετά έτσι προκοπή; Πόσο καιρό ακόμα τα παιδιά μας θα δραπετεύουν από την Ελλάδα για να πάνε σε άλλες χώρες, νεοφιλελεύθερες παρακαλώ; Κατόπιν τούτου, δικαίως το ΔΝΤ αλλά και άλλοι οργανισμοί προβλέπουν κατά πολύ μειωμένη ανάπτυξη σε σχέση με τους στόχους. Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό: Λιγότερες θέσεις εργασίας, λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ήδη κόκκινα ταμεία τους, μικρότερη κατανάλωση, συνέχιση των κόκκινων δανείων. Και οι …νταβατζήδες ιδεολόγοι θα κράζουν για την …κακιά Ευρώπη, για τον αδίστακτο Σόιμπλε, για το κακό ΔΝΤ πουλώντας σανό στους Έλληνες πολίτες. Τώρα βέβαια εάν οι πολίτες την βρίσκουν ακόμα να τρώνε σανό, δικαίωμα τους. Τα παιδιά μας όμως …την κάνουν για άλλες πολιτείες! Όχι θα κάτσουν να σκάσουν…

 

Εφηβικά περιοδικά μιας άλλης εποχής…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…..

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 1983

Γεγονότα

- Συγκέντρωση του Δήμου Μυτιλήνης για την ύδρευση - αποχέτευση. Στη σύσκεψη παρέστη και ο νομάρχης Λέσβου, Κ. Στρατινάκης, που εξέφρασε τη συμπαράσταση της κυβέρνησης. Στη σύσκεψη μίλησαν επίσης ο βουλευτής Δ. Νιάνιας και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, Ν. Γιακαλής. Για το θέμα αυτό, ο Δημήτρης Νιάνιας δημοσιεύει σειρά άρθρων στον «Δημοκράτη».

- Η Μαρίζα Κωχ και ο Γιάννης Γλέζος επισκέπτονται την Αγιάσο και τραγουδούν στο Αναγνωστήριο για τους μαθητές του Λυκείου και Γυμνασίου. Μετά το τέλος της συναυλίας, οι δύο καλλιτέχνες επισκέπτονται το Παλλεσβιακό Προσκύνημα και προσκυνούν την εικόνα της Παναγίας. Δεν παρέλειψαν ν’ ακούσουν τον λαϊκό καλλιτέχνη Γιάννη Σουσαμλή ή Κακούργο, που έπαιξε με το σαντούρι του, λαϊκά τραγούδια.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Για να μην υπάρχουν ενοχλητικές απορίες και ερωτήσεις, αποκλείσατε την αντιπολίτευση από το Δ.Σ. της ΔΕΔΑΠΑΛ».

Αντώνης Κουμαράς, δημοτικός σύμβουλος του «Αδέσμευτου Συνδυασμού».

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική αιμοδοσία στο Πλωμάρι, στο Κέντρο Υγείας το πρωί.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάδου «Οδυσσέας Ελύτης» το απόγευμα.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσίαση του βιβλίου «Σκληρό Καρύδι» της Ελένης Σβορώνου στο «Book & Art» στις 12 μ.μ..

ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο συνεδριακό κέντρο «Στέλιος Παυλής» στις 8:30 μ.μ..

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Παγκόσμια Ημέρα Γης στο Μουσείο Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ..

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΘΕΑΤΡΟ

- «Η κόμισσα της φάμπρικας» από το 2ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.

- Ο Θεατρικός Όμιλος Πέτρας παρουσιάζει την παράσταση «Μαθήματα Νεοελληνικής Ιστορίας» στο Συνεδριακό Κέντρο Μήθυμνας στις 8:30 μ.μ..

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

Εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής της Πετρανής Νίκης Ελευθεριάδη με τίτλο «Τοπία της Λέσβου και της φαντασίας» στη Δημοτική Πινακοθήκη στις 7:30 μ.μ..

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey