FOLLOW US

Δεύτερη σελίδα

Δεύτερη Ανάγνωση 17-5-18

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ…

«Απομονώνοντας ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορούμε να δώσουμε την πραγματική εικόνα του φαινομένου. Το σύνολο δεν δείχνει ούτε έκρηξη της εγκληματικότητας, όπως λέει ο Τύπος, ούτε καν αύξηση στα βαριά εγκλήματα. Προβάλλοντας κάποιες περιπτώσεις, έχουμε φαινόμενο λαϊκισμού». Αυτά δήλωσε προχθές βράδυ στην Σία Κοσιώνη και στους «Φακέλους», ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος. Ας πάει να τα πει αυτά π.χ. στους Πολιχνιάτες. Κι όχι μόνο εκεί που γίνεται πάρτι ληστειών, διαρρήξεων και άλλων τέτοιων ευγενών σπορ. Αλλά και σε άλλα χωριά της Λέσβου που οι κάτοικοι τους, ηλικιωμένοι στην πλειοψηφία, αναστενάζουν στα νέα ήθη κι έθιμα που πάνε να θεσμοθετηθούν. Και με τον τρόμο χαραγμένο στα πρόσωπα, εγκλωβίζονται στα σπίτια τους. Όπου μπορεί να μην θεωρούνται βαριά εγκλήματα, αλλά πλέον κινδυνεύουν και μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Δεν είναι λαϊκισμός, είναι η καθημερινή πλέον πραγματικότητα για την οποία χαίρονται μόνο οι αλουμινάδες. Οι οποίοι καλούνται επειγόντως να περιφράξουν πόρτες και παράθυρα σπιτιών για να προφυλαχθούν από τους ληστές! Ενίοτε, μάταια οι παραβιάσεις πραγματοποιούνται και μία και δύο και τρεις φορές. Έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που τείνουν να μπαίνουν, ακόμα και όταν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται μέσα! Και εάν δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία δεν θα είναι και τα σωστά. Γιατί πλέον απηυδισμένοι οι πολίτες δεν πάνε καν στην Αστυνομία να τους καταγγέλλουν. Η οποία προσπαθεί να… δέσει τις υποθέσεις (λες και είμαστε στο ΧΑΒΑΗ 5 - 0), ενώ άμα τύχει και… κατά λάθος πιάσουν κάποιους, αυτοί αφήνονται ελεύθεροι με βάση τους ισχύοντες νόμους! Και συνήθως είναι πλέον γνωστοί στα χωριά! Συμβουλή μας; Καμία. Να κάτσουν στ’ αυγά τους οι κάτοικοι των χωριών κι αν θέλουν ν’ αλλάξουν κάτι, δεν θ’ αργήσει η ώρα της κάλπης. Εκτός εάν όλα αυτά συμψηφίζονται με… προοδευτικές συμμαχίες και άλλα τέτοια ιδεολογήματα. Οπότε καλά να πάθουν!

ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ…

«Θα γίνει εξορθολογισμός στον ΦΠΑ, δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα νησιά ή στα βιβλία… Είμαστε αριστεροί, και κερδίζουμε γιατί πατάμε στο έδαφος της πραγματικότητας».

Δημήτρης Βίτσας, Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, 25 Φεβρουαρίου 2015.

 

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Τα αποτελέσματα για τους δυο υποψηφίους προέδρους της ΝΟΔΕ Λέσβου ανά κάλπη.

Μυτιλήνη: Καραγεωργίου 522, Κατράνης 423. Καλλονή: Καραγεωργίου 85, Κατράνης 48. Πλωμάρι: Καραγεωργίου 136, Κατράνης 45. Αγία Παρασκευή: Καραγεωργίου 140, Κατράνης 20. Τελικό: Καραγεωργίου 883, 62 %, Κατράνης 536, 38%.

 

 

Ξεγύμνωμα! Όπου το γυμνό τίθεται στην αντιπολιτευτική υπηρεσία…

 

Είπε

«Απορρίπτεται η τροπολογία, γιατί είναι λάθος να συνδέουμε τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ με το μεταναστευτικό».

Δημήτρης Βίτσας

Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

 

Μια σταγόνα ιστορίας

ΜΑΙΟΣ 1915

Οι πρώτες εκλογές στην ελεύθερη Λέσβο

Έπρεπε να περάσουν δυόμιση χρόνια για να πραγματοποιηθούν οι πρώτες εκλογές στην ελεύθερη πλέον Λέσβο, στις οποίες κυρίαρχο χαρακτηριστικό ήταν η εκδήλωση λατρείας στον Ελευθέριο Βενιζέλο λόγω της συμβολής του στην απελευθέρωση των νησιών. Οι έδρες του Νομού Λέσβου καθορίστηκαν 12, αλλά εκλέχτηκαν 11 βουλευτές διότι οι εκλογικοί κατάλογοι των νησιών Ίμβρου και Τενέδου δεν ήταν έτοιμοι. Το σύστημα των εκλογών ήταν το σφαιρίδιο με τον κάθε υποψήφιο να έχει τη δική του κάλπη και ο ψηφοφόρος να επιλέγει μεταξύ άσπρης και μαύρης πλευράς! Από εκεί και η λέξη «τον μαύρισα». Οι πρώτοι λοιπόν έντεκα βουλευτές, όλοι με το κόμμα Βενιζέλου, ήταν οι Γρηγόρης Βαμβούρης, Νικ. Παρίτσης, Αλεξ. Μητρέλιας, Ιωάν. Καραμήτσας, Απόστολος Σιφναίος, Παναγιώτης Βοστάνης, Αντώνης Παπαγεωργίου, Γεώργιος Καλδής, Χρήστος Βασιλακάκης, Γεώργιος Καραπαναγιώτης και Μιχαήλ Σάλτας.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018 16:47
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Δεύτερη Ανάγνωση 16-5-18 Δεύτερη Ανάγνωση 18-5-18 »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top