Δεύτερη Ανάγνωση

26/10/2017 - 11:25

ΜΥΑΛΑ… ΑΚΑΛΥΠΤΑ!

Το μόνο καλό με την απεργία των δημοσιογράφων είναι ότι ο ΑΝΤ1 στη θέση των ενημερωτικών του εκπομπών ξαναπροβάλλει επεισόδια από το πετυχημένο σίριαλ «Και οι Παντρεμένοι έχουν ψυχή»! Το σίριαλ είχε αρχίσει να προβάλλεται τότε με την ανάδειξη του Σημίτη στην Πρωθυπουργία, την άνοδο του χρηματιστηρίου, την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων και με τις Τράπεζες να ξεκινούν ράλι δανείων. Γενικά ξεκινούσε το ράλι μιας ξέφρενης πορείας που μας έφερε σε τούτη τη κατάσταση. Το σίριαλ αποτύπωνε την περίοδο αυτή με χαρακτηριστική φιγούρα τον Ακάλυπτο να σουλατσάρει εδώ κι εκεί, γυναίκες, μπαρ, εκδρομές, πάρτι, πανάκριβα ψώνια, κοσμηματοπωλεία κ.λπ., κ.λπ… Η εποχή της ευμάρειας. Μέχρι και βιβλίο έγιναν! Στο οποίο κάπου είχε τον εξής απολαυστικό διάλογο: «Είναι η εποχή του μπροστινού, κατάλαβες; Έτσι γίνονται οι δουλειές σήµερα. Ο πρωθυπουργός το λέει στον υπουργό, ο υπουργός το λέει στον υφυπουργό, ο υφυπουργός το λέει στον Φίτσουλα, ο Φίτσουλας το λέει στον Κίτσουλα, ο Κίτσουλας στον Ακάλυπτο και ο Ακάλυπτος στο Εργαλείο». «Σ’ εµένα, δηλαδή...» τον έκοψε η Ζέτα. «Ναι, κούκλα µου, σ’ εσένα. Και σκέπασε λίγο τα πόδια σου, γιατί ο πιλότος θα µας στουκάρει σε καµιά βραχονησίδα»!

Αυτά λοιπόν στην τηλεόραση. Στο σίριαλ της ζωής μας… στουκάραμε στο Μνημόνιο! Και ξεκίνησε η σκυταλοδρομία. Ο Κώστας (ο σιωπηρός) παρέδωσε στον Γιώργο, ο Γιώργος στον τραπεζίτη, ο τραπεζίτης σε Πικραμένο, ο Πικραμένος στον Αντώνη, ο Αντώνης στον Αλέξη, ο Αλέξης στην Δικαστίνα, η Δικαστίνα ξανά στον Αλέξη! Και στη σειρά περιμένει ο Κυριάκος! Όλα αυτά σε μια πορεία που άγνωστο πού θα μας βγάλει. Και ποιος έχει τα κότσια να γίνει Ηγέτης, με κεφαλαία όμως. Εμείς οι πολίτες απλώς χτυπάμε την κεφάλα μας για την ανοησία. Γιατί όσοι πρόλαβαν και πήραν το εφάπαξ ή τακτοποίησαν τα παιδιά τους, το βλέπουν και λίγο σαν μια ακριβή περιπέτεια. Οι άλλοι… ζεματιούνται καθημερινά σε μια δίνη που δείχνει να μην έχει τελειωμό. Και ο Ακάλυπτος επανέρχεται πεισματικά σε κάθε απεργία, στη θέση αυτών των δημοσιογράφων που κι αυτοί με τον τρόπο τους συμμετείχαν στο ξέφρενο πάρτι. Διότι δεν φταίνε μόνο οι πολιτικοί. Φταίνε και οι δημοσιογράφοι που σήμερα το παίζουν τιμητές. Άντε όμως να βγάλεις τώρα άκρη. Τουλάχιστον ο Ακάλυπτος με τις φανταιζί γραβάτες... κτυπούσε και καμιά γκόμενα. Εμείς πού κουράγιο πια και γι’ αυτά…

 

 


Ελλείψει πολιτικών εφημερίδων προσφέρουμε gossip…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1965

 

Υπουργοποίηση Μίμη Γαληνού

 

Μια ιδιαίτερα εκρηκτική περίοδος για την πολιτική ιστορία του τόπου. Μετά από διαφωνία Βασιλέως και Πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, ο τελευταίος παραιτείται. Εντολή Πρωθυπουργού παίρνουν διαδοχικά ο Γεώργιος Αθανασιάδης Νόβας και ο Ηλίας Τσιριμώκος, οι οποίοι όμως δεν λαμβάνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Στη συνέχεια πρωθυπουργός αναλαμβάνει ο Στέφανος Στεφανόπουλος, ο οποίος λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από την ΕΡΕ, το Κόμμα Προοδευτικών και μέρους βουλευτών της Ένωσης Κέντρου. Στην κυβέρνηση αυτή ο βουλευτής Λέσβου Μίμης Γαληνός αναλαμβάνει το Υπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το οποίο και διατηρεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 1966. Παράλληλα, ο πολιτευτής Στρατής Παπαευστρατίου τοποθετείται ειδικός σύμβουλος του Υπουργού.

 

 

 

ΕΙΠΕ

«Αισθάνομαι περήφανη, αλλά έκανα μόνο αυτό που έπρεπε. Δεν πρόκειται να ξεχάσω αυτές τις εικόνες, όποτε θυμάμαι τι είδα, δακρύζω και κλαίω. Δακρύζω με αυτά που είδαν τα μάτια μας σε ένα τόσο μικρό μέρος».

Αιμιλία Καμβύση, η γνωστή σε όλους «γιαγιά» από τη Σκάλα Συκαμνιάς, παίρνοντας το φετινό Βραβείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Αθηναγόρας»

 

 

 

 

 

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ

- «HOME SWEET HOME» («Σπίτι μου σπιτάκι μου») του VOLKAN ASLAN στη Δημοτική Πινακοθήκη Χαλίμ Μπέη.

ΙΣΤΟΡΙΑ

Έκθεση εντύπων: 19ος - 20ός αιώνας: συλλογή Παναγιώτη Σκορδά στη Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ίμβρου 3, Μυτιλήνη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

- Η ταινία «ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ: GEOSTORM» στο «Cine Αρίων».

- Η ταινία «ΜΗΤΕΡΑ» στο «Cine Αρίων».

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Επετειακή εκδήλωση από την 98 ΑΔΤΕ, στο «Ρουσέλλειο Δημοτικό Θέατρο» Μυτιλήνης στις 8 μ.μ.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Αργία λόγω εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Παρέλαση στην Προκυμαία Μυτιλήνης στις 12 μ.μ.

ΠΟΔΗΛΑΤΟ

Η Ε.Ε.Ο.Π. και ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου διοργανώνουν στη Μυτιλήνη το σεμινάριο κατασκευής - συντήρησης ποδηλατικών μονοπατιών στη σελίδα τους στο facebook.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στη 1 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ/ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Κινηματογραφικές ταινίες επιλογής της θεατρικής Ομάδας των «Αστέγων» με θέμα τη γυναικεία ταυτότητα, την έμφυλη βία και τις αναπαραστάσεις της μέσα στην ελληνική κοινωνία του 2017 και στη συνέχεια συζήτηση. Στο θεατράκι τους, Θεοφράστου 24, στις 9 μ.μ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ

Τερματίζεται η περίοδος της θερινής ώρας, με τους δείκτες των ρολογιών να γυρνάνε μία ώρα πίσω και από τις 4 θα δείχνουν 3.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Ιστιοπλοϊκοί αγώνες σκαφών optimist & laser 4.7 - «Κουκλέλης Cup» στις 11 π.μ. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey