Δεύτερη Ανάγνωση

20/10/2016 - 13:21

ΔΕΝ ΣΥΝΕΜΟΡΦΩΘΗΝ…

«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις», τραγουδούσε δεκαετίες πριν ο Μίκης Θεοδωράκης, τότε που η Ελλάδα μας τραβούσε το δικό της δράμα στην ιστορία. Έκτοτε τα πράγματα άλλαξαν. Μέχρι και τον Αμερικανό πρόεδρο δεχόμαστε σήμερα με ανοικτές αγκάλες και τον βάζουμε μπροστάρη για τα δίκια μας! Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων δεν… συμμορφώθηκαν! Κι αν δεν… ξυπνήσουν αριστερές συνειδήσεις κι ακούσουν τον Πάνο Καμμένο να τους αποκαλεί συντρόφους, όχι μόνο θα τρελαθούν, αλλά θα προτιμήσουν να επιστρέψουν στον… παράδεισο της μεταθανάτιας ζωής! Αλλά, εν πάση περιπτώσει, έτσι είναι η ζωή, με την πραγματικότητα να έρχεται σαν γκρέιντερ και να διαλύει μύθους, ιδεοληψίες κι ό,τι άλλο ακόμα και σήμερα μάς πλασάρουν.

Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Ότι η κυβέρνηση επαναφέρει και πάλι στο προσκήνιο πολιτικές τύπου «Αυριανής»... Διότι, όπως και να το κάνουμε, η διαφορά μεταξύ Δημοκρατίας και φασισμού είναι ότι ο δεύτερος μπαίνει σπίτι σου, ενώ η δημοκρατία μένει απέξω! Κι επειδή η δημοκρατία δεν είναι θέμα διαδηλώσεων, αλλά θέμα καθημερινής στάσης, θα μας επιτρέψουν οι σύντροφοι να ανησυχούμε για το πού μας πάνε… Διότι ναι μεν μπορούμε τώρα να βγάζουμε το άχτι μας στο… σεξουλιάρη ανώτατο δικαστικό, αλλά ποιος μου λέει ότι δεν έρχεται και η σειρά μας… Διότι απλώς δεν συνεμορφώθην! Μέχρι να… συμμορφωθούμε όλοι μας!

Παλιά δεν ξέραμε ονόματα δικαστικών. Σήμερα φτάσαμε να μαθαίνουμε τα ονόματά τους, τις όποιες ιδιαιτερότητές τους, τις προτιμήσεις τους και να τους στέλνουμε βορά σε αδηφάγα πλήθη. Οι οργανωμένες όμως κοινωνίες ζουν με θεσμούς, αλλιώς γίνονται ζούγκλα. Κι επειδή τούτη η χώρα έχει τραβήξει πολλά με την έννοια αλλά και την εφαρμογή της Δημοκρατίας, καλόν είναι να απλώνεις, να διαχέεις την εξουσία. Δεν τη συγκεντρώνεις, με κίνδυνο να γίνει στοιχείο ελέγχου μιας κλειστής ομάδας.

Διότι ναι μεν σήμερα οι πρωτόγνωρες αυτές εξελίξεις ενδεχομένως να βολεύουν την ομάδα Τσίπρα, αλλά αναλογίζονται όμως τι θα γίνει εάν αύριο αλλάξουν τα πράματα και έλθουν οι... άλλοι; Ή μήπως έχουν άλλα στο μυαλό τους; Κι επειδή ζούμε στην εποχή των social media, με ό,τι καλό ή κακό αυτό συνεπάγεται, και στην εποχή της ατάκας και του καναπέ, ας μην αφουγκραζόμαστε μόνο. Ας ενισχύσουμε τους θεσμούς, διότι διαφορετικά οι πρώτοι θα υποστούν τα πλήγματα, θα ’ναι αυτοί που σήμερα καμώνονται το νέο και το διαφορετικό…

 

ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ…

Όσοι συνταξιούχοι πρόλαβαν πρόλαβαν. Εμείς στην ουρά για 655 ευρώ…

Διακοποδάνειο! Πάνε αυτές οι καλές μέρες…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

 

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 1984

 

Θεμελιώνεται το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου

 

Παρουσία του νομάρχη Λέσβου Νίκου Σηφουνάκη, του βουλευτή Δημήτρη Βουνάτσου, του δημάρχου Πολιχνίτου, των προέδρων των Κοινοτήτων της περιοχής, θεμελιώνεται το Κέντρο Υγείας Πολιχνίτου, προϋπολογισμού 64 εκατ. δραχμών. Μιλώντας στην τελετή, ο δήμαρχος Πολιχνίτου Ευάγγελος Παλαιολόγου τόνισε: «Το έργο αυτό, που για μένα είναι από τα πιο σημαντικά της σημερινής κυβέρνησης, θα απαλύνει τον πόνο των φτωχών ιδίως αρρώστων».

Το θεμέλιο λίθο έθεσε ο νομάρχης Λέσβου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δημήτρης Βουνάτσος, τονίζοντας τα έργα που εκτελεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το Κέντρο Υγείας παραδόθηκε το φθινόπωρο του 1985. 

 

ΕΙΠΕ

 

«Ακούμε διαρκώς επαίνους και νιώθουμε σαν τον αρσιβαρίστα που κάνει το παγκόσμιο ρεκόρ, τον χειροκροτούμε, αλλά δεν τον αφήνουμε να κατεβάσει το βάρος».

Σπύρος Γαληνός (από την ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο)

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

 

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510 27501 και 22510 45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Βούρου Μαρία.

ΕΟΡΤΗ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου πραγματοποιεί εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Μνήμης του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Αρτεμίου, προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας», στο Αστυνομικό Μέγαρο Αστυνομίας στις 10 π.μ.

ΓΟΝΕΙΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στις Ομάδες Γονέων και Ομάδες Εφήβων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου, πληροφορίες τηλέφωνα 22510 45333 & 22510 45202, εσωτ. 3, έως και τέλος Οκτωβρίου.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική-φωτογραφία- κοσμήματα-ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Inferno» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

- Γκάραμπαγκ - ΠΑΟΚ και Σταντάρ Λιέγης - Παναθηναϊκός Α.Ο. στον «OTESPORT» στις 8 μ.μ.

- Ολυμπιακός-Αστάνα στον «OTESPORT» στις 10:05 μ.μ.

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΥΓΕΙΑ

Αντιγριπικός εμβολιασμός στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ιατρείου Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες και δηλώσεις στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Ιατρείου του Δήμου Λέσβου, Αγίας Ειρήνης 10, Μυτιλήνη τηλ. 22510-27501 και 22510-45202 (εσωτ. 2), στην υπεύθυνη κοινωνική λειτουργό κα Βούρου Μαρία.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ενημερωτική συνάντηση στο Δημοτικό Σχολείο Παπάδου με εισηγητή τον Μιχάλη Τσάκαλο, σχολικό σύμβουλο, με θέμα: «Πλευρές ισότητας και μη-ισότητας στην ψυχοκοινωνική γυναικεία συμπεριφορά», στις 6 μ.μ.

ΓΟΝΕΙΣ

Δηλώσεις συμμετοχής στις Ομάδες Γονέων και Ομάδες Εφήβων, εκπαιδευτικού χαρακτήρα, από τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 22510 45333 & 22510 45202, εσωτ. 3, έως και τέλος Οκτωβρίου.

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Επιμορφωτική συνάντηση για τους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής Α/θμιας & Β/μιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου με θέμα: «Γνωριμία με το άθλημα της Αντιπτέρισης (Badminton) στο σχολείο», στο Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης.

ΕΚΘΕΣΗ

Ομαδική έκθεση από το εργαστήριο «Poliana» για ζωγραφική-φωτογραφία- κοσμήματα-ανακύκλωση, Αθηνάς 3, Μυτιλήνη (κεντρική αγορά), είσοδος δωρεάν, από 7.30 μ.μ. έως 10 μ.μ.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η ταινία «Inferno» στο «Cine Αρίων» στις 9:30 μ.μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey