Δεύετερη ανάγνωση

03/03/2016 - 14:09

Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος, μας το ξεκαθάρισε: «Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σε 2-3 χρόνια!».

Η Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Ένωσης Τραπεζών Ελλάδος, μας το ξεκαθάρισε: «Η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σε 2-3 χρόνια!». Αλλά σιγά μη νοιαστούμε για το αύριο! Η ζωή περνάει και χάνεται, όπως λέει και το τραγούδι! Ας ζήσουμε το σήμερα, είναι και Τσικνοπέμπτη! Τα πατροπαράδοτα ήθη και έθιμα του τόπου. Στην ατμόσφαιρα η τσίκνα δείχνει το δρόμο στο κοντινότερο σουβλατζίδικο ενώ οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει «πουρνό-πουρνό».

Καμιά τετρακοσαριά καλαμάκια σε σχολεία της πόλης, προσφορά προφανώς Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, η συνέχεια στις Δημόσιες Υπηρεσίες, προεόρτια δηλαδή για το τι θα συμβεί το βράδυ. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει, κουφ…ες ξένοι! Αλλά και ποτέ δεν πάει μπροστά… @ Επανερχόμεθα στη ζοφερή κατάσταση της οικονομίας και σας ξενερώνω με την παρακάτω εικόνα. Ιδού οι συντάξεις και τα ποσά. Από τα οποία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ζει η μισή ελληνική κοινωνία.

Όπου με το που βάζει ο Τσίπρας κάθε πρώτη του μηνός το κλειδί στη (διαλυμένη) πόρτα της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει να βρει 2,5 περίπου δις. Άντε τώρα να κάνεις πολιτική, να μιλήσεις για ιδεολογίες στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη εποχή που αναγκάζεσαι ν’ απλώνεις το χέρι σου σε τύπους σαν το Σόιμπλε, τον Τόμσεν και το Νταϊσεμπλουμ…

Υπόψη ότι σε εκκρεμότητα βρίσκονται 330.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ συνολικού ποσού 3,6 δις. ευρώ @ Κι εμείς ασχολούμαστε με τη γάτα Ιμαλαίων! Ωραίοι ως Έλληνες… @ Η Τουρκία μπλόκαρε το αεροπλάνο της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας να προσγειωθεί στη Μυτιλήνη. Μήπως μπορεί να μπλοκάρει και το αεροπλάνο με το οποίο επιστρέφει η σύζυγός μου από την Αθήνα; @ «Είσαι δημοσιογράφος. Παίρνεις συνέντευξη από τον πρωθυπουργό της χώρας. Θέτεις τα ερωτήματα πέντε-πέντε μαζί.

Έτσι δίνεις την ευκαιρία και στον πρωθυπουργό της χώρας να προσπεράσει όσα τον ενοχλούν δίχως να αντιληφθεί καν ο τηλεθεατής ότι τα προσπέρασε. Όπως εκείνο για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τη «σχιζοφρενική» στάση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αποτυπώνεται στην ανακοίνωση της Πολιτικής Γραμματείας. Δεν είναι άσχημη τακτική. Έτσι, Νίκο μου; Λέμε τώρα, εμείς οι αδαείς» αναρωτιέται μετά τη συνέντευξη ο Π. Τατσόπουλος @ Στο Θέατρο Τέχνης στην Αθήνα πρωταγωνιστεί ο Φωκίωνας Καπνίδης, ένας τρόφιμος του ΑΑΨΟΥ (Άσυλο Ανιάτων Ψεκασθέντων Ολικής Υστερήσεως), που ανακηρύσσεται «τρόφιμος της χρονιάς».

Σε κάποιο σημείο αναφέρει: «Είμαι Ελλην. Ως εκ τούτου, μου είναι αδύνατον να είμαι σοβαρός» Ελλάς Ελλήνων Ψεκασθέντων! @ Όλα έτοιμα λοιπόν για την αυριανή συνάντηση των αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. All we need is kefi…

 

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ…

ΜΑΡΤΙΟΣ 1980
Αγώνας παρωδία!

Ο Αιολικός με αναπληρωματικούς παίκτες κερδίζει με 14-1 (!!!) την Ιωνία Χανίων. Η φιλοξενούμενη ομάδα έρχεται στη Μυτιλήνη με μόλις 8 παίκτες και, προκειμένου να μπορεί να διεξαχθεί ο αγώνας, δανείζεται δύο παίκτες από τοπικές ομάδες! Παρά τις παρατυπίες ο αγώνας διεξάγεται κανονικά με το γνωστό αποτέλεσμα. Ο Γιώργος Σκούφος σχολιάζει στο «ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ»: «Παρόμοιες ενέργειες είναι πρωτοφανείς, δε γίνονται ούτε στους Ζουλού, ζημιώνουν και εκθέτουν το ποδόσφαιρό μας και υποτιμούν τη νοημοσύνη των φιλάθλων μας, οι οποίοι πληρώνουν για να βλέπουν θέαμα και όχι παρωδίες αγώνων». Κι όμως αυτή η παρέα είχε κερδίσει στην Κρήτη στον Πρώτο Γύρο τον Αιολικό με 2-1! Φήμες έλεγαν ότι ο αγώνας διεξήχθη προκειμένου να μπορεί η ομάδα των Χανίων να πάρει τη νόμιμη αποζημίωση οδοιπορικών της ΕΠΟ…

 

ΕΙΠΕ


«Η ψυχολογία είναι στο ναδίρ, οι παθογένειες και οι στρεβλώσεις δεκαετιών δε μπόρεσαν να διορθωθούν με την ύφεση και ήρθε το μεταναστευτικό σαν κερασάκι στην τούρτα να ολοκληρώσει τη ζημιά».
Αντωνίου Περικλής, πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων

 

ΑΤΖΕΝΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 3/3
- Αποχή δικηγόρων
- Τσικνοπέμπτη
- Ημερίδα με θέμα «Πολιτικές Ανοικτής Πρόσβασης στα ερευνητικά δεδομένα» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 9 π.μ.
- Η Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών Μήθυμνας στην Κεντρική Αγορά γιορτάζουν την Τσικνοπέμπτη στις 5 μ.μ.
- Πρεμιέρα της βραβευμένης με Όσκαρ ταινία «Το Δωμάτιο» στο «Cine Αρίων» στις 9:15 μ.μ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4/3
- Το Ίδρυμα «Νικόλαος Γ. Παπαδημητρίου» θα πραγματοποιήσει την απονομή βραβείων στους αριστούχους πτυχιούχους του Ιδρύματος και στους μαθητές που διαγωνίστηκαν στα πολιτιστικά προγράμματα 2013-14 και 2014-15 στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 6 μ.μ.
- Αποχή δικηγόρων
- Ομιλία με θέμα «Σχέσεις με το άλλο φύλο. Διαπροσωπική επικοινωνία» στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 4:30 μ.μ.
- «Η Φρου-φρου και ο Ντορεμί», αποκριάτικη γιορτή στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου στην Αγ. Παρασκευή στις 3:30 μ.μ.
- Η χορωδία «Animato» ξεκινάει μαθήματα μουσικής ανάγνωσης και φωνητικής τεχνικής σε χώρο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στο Κάστρο στις 6:30 μ.μ.
- 2ο Κυνήγι Θησαυρού στη Μυτιλήνη
- Αποκριάτικος χορός Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Μόριας στη «Celana» στις 6 μ.μ.
- «Το Δωμάτιο» στο «Cine Αρίων» στις 9.15 μ.μ.
- «Οι Θεοί της Αιγύπτου» στο «Cine Αρίων» στις 9.30 μ.μ.

 

ΑΠΟΨΕΙΣ



Άγνοια του κινδύνου;

του Τάσσου Παππά
(«Εφημερίδα των Συντακτών»)

Το τι ακριβώς διημείφθη σε μια συνάντηση δύο προσώπων κανείς πέραν των δύο δε μπορεί να το ξέρει (ούτε κι αυτοί που ενημερώθηκαν από τους συμμετέχοντες εκ των υστέρων), αφού δεν κρατούνται πρακτικά, εκτός αν κάποιος από τους δύο, ενδεχομένως και οι δύο, έχουν τον τρόπο να αποκαλύψουν το περιεχόμενο της συζήτησής τους με λεπτομέρειες, χωρίς βολικό μοντάζ, ύποπτους εξωραϊσμούς και δόλιες αποσιωπήσεις. Οπότε οι τρίτοι που μαθαίνουν για το γεγονός πρέπει να αρκεστούν στις αφηγήσεις που παρουσιάζουν οι εμπλεκόμενοι.
Όταν όμως οι εκδοχές τους είναι σε άλλο μήκος κύματος, τελείως διαφορετικό, γιατί δεν έχουμε να κάνουμε με φίλους που ανταλλάσσουν ανέκδοτα και ταξιδιωτικές εμπειρίες ή απλώς με γνωστούς που μιλάνε περί ανέμων και υδάτων, αλλά με ισχυρούς παράγοντες που έχουν ανταγωνιστικά συμφέροντα, δεν εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και προσπαθούν, αξιοποιώντας τη θέση τους, να κερδίσουν πόντους στο παιχνίδι της επιρροής, τότε τα πράγματα μπερδεύονται.
Ποιος λέει αλήθεια και ποιος όχι; Μας λένε και οι δύο ολόκληρη τη δική τους αλήθεια για το συμβάν ή έχουν αφήσει για κάβα ορισμένες πτυχές του προκειμένου να τις ανασύρουν και να τις χρησιμοποιήσουν σε δεύτερο χρόνο ώστε να στριμώξουν τον αντίπαλο και να τον εκθέσουν στα μάτια της κοινής γνώμης; Σε τέτοιες περιπτώσεις, όπου απουσιάζουν τα αδιάσειστα και αποστομωτικά στοιχεία, έχουμε τη σύγκρουση δύο ισχυρισμών που διεκδικούν ο καθένας για λογαριασμό του τη δικαίωση. Τότε τι γίνεται;
Ας πούμε ότι ουδείς εκ των πρωταγωνιστών είναι υπεράνω υποψίας, δηλαδή αθώος πέραν πάσης αμφιβολίας, και ας δεχτούμε ότι αμφότεροι έχουν κάθε λόγο να εκμεταλλευτούν την υπόθεση. Το μόνο κριτήριο, όχι αμάχητο, ωστόσο αρκετά ασφαλές, είναι η προϊστορία τους.
Αν ο ένας έχει κακόφημο παρελθόν, πλούσια παράδοση στα στησίματα και στην ίντριγκα, αίσθηση μεγαλείου, συμπεριφορά ηγεμόνα που δυσφορεί, εξεγείρεται και επιτίθεται με όλα τα μέσα όταν δεν του γίνονται τα χατίρια και ταυτοχρόνως βρίσκεται σε δύσκολη θέση, με τραυματισμένες τις φιλοδοξίες του λόγω των εκκρεμοτήτων που έχει σε άλλα μέτωπα, τότε η «αλήθεια» του, όσο καμπανιστά κι αν προβάλλεται από τον ίδιο και τους συμμάχους του (σταθερούς ή περιστασιακούς), είναι διαβλητή.
Βεβαίως προκύπτει το ερώτημα: αφού ο συνομιλητής του γνώριζε τα παραπάνω (οπωσδήποτε τα γνώριζε γιατί δεν κατοικεί σε άλλη χώρα), γιατί πήγε να συζητήσει μαζί του; Άγνοια του κινδύνου;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey