×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά

06/06/2013 - 14:10

Θέλει καθάρισμα
Η παραλία του Απελή είναι ίσως η πιο δημοφιλής της Μυτιλήνης για όλο το χρόνο, αφού προτιμάται και από τους χειμερινούς κολυμβητές λόγω του προσανατολισμού της. Με τα καλοκαιρινά μπάνια να έχουν ξεκινήσει, δυστυχώς οι λουόμενοι τη βρίσκουν αρκετά απεριποίητη, αφού υπάρχουν αρκετά σκουπίδια στην ακτή που την περιβάλλει. Καλό θα είναι να μεριμνήσουν οι αρμόδιοι για τον εξωραϊσμό της, αφού βολεύει πολύ κόσμο λόγω της εγγύτητάς της με τα σπίτια τους.
Β.Χρ.

 

Μέσα στα σκουπίδια…
Μέσα στα σκουπίδια είναι ο δρόμος που οδηγεί, από το Υπουργείο Αιγαίου και μέσα από το άλσος Τσαμάκια, στην ομώνυμη πλαζ. Από την αρχή του, εκεί όπου βρίσκεται και η είσοδος για το Κάστρο, πέρα από τα πολλά αδέσποτα σκυλιά συναντά κανείς και πολλά απορρίμματα εκατέρωθεν του μονοπατιού. Κάποιος όμως θα πρέπει να μεριμνήσει, αφού πρόκειται για μια πολύ ωραία διαδρομή, που είναι κρίμα να «αμαυρώνεται» από αυτή την εικόνα.
Β.Χρ.

 

Ζήσε, Μάη μου
Στην αρχή είχαν πει ότι μετά το Πάσχα θα ανακοινωνόταν το όνομα του νέου διοικητή του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Μετά έκαναν λόγο για περί τα τέλη Μαΐου και τώρα ακόμα βρισκόμαστε όλοι εν αναμονή και δεν έχουμε καμμία επίσημη πληροφόρηση από πλευράς Υπουργείου Υγείας. Επισήμως, όμως, το Νοσοκομείο δεν παύει να έχει προβλήματα, τα οποία δημιουργούνται, ή τουλάχιστον δε λύνονται, από την απουσία του διοικητή. Πότε περιμένει η Πολιτεία να ορίσει το πρόσωπο εκείνο; Πότε θα νοιαστεί επιτέλους για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης που εδώ και μήνες έχει μείνει χωρίς «κεφαλή»;
Α.Κου

 

Ανθυγιεινά...
Το ένα μετά το άλλο κόβουν οι επιτροπές των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας τα άτομα με προβλήματα υγείας όπως έδειξε χθεσινό μας ρεπορτάζ. Καθημερινά σημειώνονται νέες περιπτώσεις ανθρώπων που παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, εν τούτοις αναγκάζονται να περνούν κι από δευτεροβάθμια επιτροπή. Οι άνθρωποι αυτοί περιμένουν αρκετούς μήνες από τη στιγμή που θα υποβάλουν τα χαρτιά τους έως ότου εξεταστούν από τους γιατρούς της επιτροπής. Όλο αυτό το διάστημα δεν παίρνουν το επίδομα, θα το πάρουν εάν σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής τα άτομα προς εξέταση συγκεντρώσουν το ποσοστό που απαιτείται για την έγκρισή του. Αν πάλι κοπούν, πρέπει να περάσουν από το δευτεροβάθμιο όργανο και θα πρέπει να κάνουν και πάλι υπομονή, γιατί αυτό δε συνεδριάζει κάθε μέρα. Μάλιστα, για να περάσει κανείς από αυτό, θα πρέπει να υποβάλει ένσταση, για την οποία απαιτείται να καταβληθούν και 50 ευρώ… Και καλά να τα έχεις, ή μάλλον... και καλά να σου περισσεύουν!

 

Ανθυγιεινά... (2)
Οι γιατροί των επιτροπών ΚΕΠΑ φαίνεται πως είναι αισιόδοξοι υπέρ το δέον, αφού σύμφωνα με τις αποφάσεις τους τα περισσότερα άτομα που περνούν από αυτούς, είναι καλά!!!
Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να ήταν καλά στην υγεία τους, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν άτομα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και δυστυχώς η Πολιτεία κλείνει τα μάτια μπροστά σε αυτά. Βαφτίζει τους πάντες υγιείς ή άρρωστους σε μικρό ποσοστό, τόσο ώστε να μην πάρουν τα προνοιακά επιδόματα.
Α.Κου

 

Συναντήσεις και συζητήσεις
Ας ελπίσουμε ότι η συνεδρίαση που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα για θέματα πολιτικής προστασίας να έχει αποτέλεσμα. Βέβαια γεγονός είναι ότι οι περισσότεροι δρόμοι έχουν χόρτα, αρκετά σημεία του δικτύου είναι χαλασμένα και η διέλευση των οχημάτων της Πυροσβεστικής καθίσταται αδύνατη. Συν του ότι οι προσλήψεις των εποχικών πυροσβεστών δεν έχουν γίνει ακόμη. Ας ελπίσουμε οι αρμόδιοι να μη μείνουν στα λόγια, αλλά να δούμε κι έργα.
Α.Κου

 

Τώρα πληρώνονται…
Με δυο διαφορετικές αποφάσεις, ο Νάσος Γιακαλής ενέκρινε την πληρωμή, αντίστοιχα 106.500 ευρώ και 202.832 ευρώ για την «Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Αγιάσου» και για την «Προμήθεια Συνθετικού χλοοτάπητα στο ποδοσφαιρικό γήπεδο Παπάδου Γέρας».
Όχι, δεν έγιναν τώρα καινούργια έργα, αλλά τώρα πληρώνονται (και μάλλον εξοφλούνται) τα έργα τού 2010. Και με τέτοιες υποθήκες, ακόμη και τρία χρόνια μετά, πού να μείνουν κονδύλια για νέα έργα;
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Μεγάλη ευκαιρία
Η επίσημη αιτιολόγηση της επίσκεψης του Ευριπίδη Στυλιανίδη στη Λέσβο είναι τα θέματα πολιτικής προστασίας. Σε κάθε περίπτωση, όμως, αν ο υπουργός Εσωτερικών δεν είχε να πει κάτι για τον «Καλλικράτη», δε θα ερχόταν και μάλιστα συνοδεία του αναπληρωτή υπουργού, Χαράλαμπου Αθανασίου, στη Μυτιλήνη.
Ακόμη όμως και αν ο υπουργός δε θέλει να μιλήσει για το αίτημα της Λέσβου να «διορθωθεί» το χωροταξικό λάθος, οφείλει όλη η Λέσβος ή έστω οι εκπρόσωποί της να αποσπάσουν τη δέσμευση του καθ’ ύλην αρμόδιου για το θέμα υπουργού. Πρόκειται για εξαιρετικά μεγάλη ευκαιρία, που δεν πρέπει να χαθεί.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

ΣΔΙΤ στη νότια Χίο
Στην επικύρωση της νομιμότητας απόφασης «του διοικητικού συμβουλίου τής ΔΕΥΑ Νότιας Χίου αναφορικά με την: “Αναμόρφωση προϋπολογισμού για την ανάθεση υπηρεσιών σύνταξης φακέλου για ένταξη σε Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), του συνόλου των αναγκών της νότιας Χίου σε ύδρευση - άρδευση και αποχέτευση”», προέβη η Χριστιάνα Καλογήρου, δίνοντας τη δυνατότητα στην Επιχείρηση να προχωρήσει στον αναφερόμενο σχεδιασμό της.
Αν, λέμε αν, ερχόταν εδώ στη Λέσβο ανάλογη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τις ίδιες ανάγκες των περιοχών που δεν καλύπτονται απ’ τη ΔΕΥΑΛ, ή ακόμη και στο συμβούλιο της ΔΕΥΑΛ για τις περιοχές ευθύνης της, μόνο για ένα πράγμα μπορούμε να είμαστε σίγουροι: πως δε θα υπήρχε απόφαση να εξετάσει η γενική γραμματέας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Γιατί;
Ο Δήμος Λέσβου, πριν από λίγες μέρες, ανέθεσε έναντι 3.364 ευρώ σε ιδιοκτήτη γερανοφόρου οχήματος τη μεταφορά από τη χωματερή παλαιών οχημάτων. Πιο συγκεκριμένα, ανέθεσε τη φόρτωση, μεταφορά και εκφόρτωση 13 παλαιών απορριμματοφόρων από τη χωματερή Μυτιλήνης, στο φυλάκιο «Κλιτς» της Λάρσου, στην έκταση που παραχώρησε ο Στρατός για τις ανάγκες του Δήμου.
Αυτό που θα άξιζε να πληροφορηθούμε απ’ τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ηλία Κουνιαρέλλη, είναι εάν αυτά τα παλιά οχήματα μπορούν να επισκευασθούν ή όχι. Αν ναι, γιατί έως τώρα παρέμεναν στη Λεμονού, κι αν όχι, τι νόημα έχει η απομάκρυνσή τους απ’ τη χωματερή προς φύλαξη στο «Κλιτς»;
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Ρίζωσαν...
Δε μάθαμε λεπτομέρειες για τα επιμέρους ζητήματα και τις επαφές με τα στελέχη του Υπουργείου Εσωτερικών που είχαν στο γραφείο του Χαράλαμπου Αθανασίου οι Δημήτρης Βουνάτσος, Νίκος Κατράνης και Γιάννης Βατός. Αυτό που όμως διαπιστώσαμε, είναι ότι παρέμειναν εκεί απ' τις 9.30΄ έως τις 15.30΄, συνολικά έξι ώρες δηλαδή. Ρίζωσαν...
ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Είναι μόνο η αρχή
Η συστηματική αποφυγή να ληφθούν μέτρα για τα τρία Δημοτικά Σφαγεία της Λέσβου οδήγησε τη «Σελάχας ΑΒΕΕ» να καταθέσει μήνυση κατά του περιφερειάρχη Νάσου Γιακαλή και του προέδρου τής ΑΔΕΛ, Αριστείδη Ταξείδη, επιδιώκοντας να κλείσουν, αφού επί σειρά ετών οι δημοτικές αρχές του νησιού αρνούνται να προβούν στους αναγκαίους εκσυγχρονισμούς. Για όσα από αυτά μπορεί να γίνει εκσυγχρονισμός. Φρονούμε πως αυτή είναι η αρχή για άλλες ανάλογες κινήσεις από σειρά τοπικών επιχειρήσεων, διότι ό,τι συμβαίνει στα σφαγεία, συμβαίνει και στα ελαιοτριβεία. Υπάρχουν ελαιοτριβεία που λειτουργούν νόμιμα, αλλά και ελαιοτριβεία που παίρνουν προσωρινές άδειες λειτουργίας κάθε χρόνο. Η ίδια κατάσταση ισχύει και στα τυροκομεία. Το ζήτημα είναι πολύ μεγαλύτερο από όσο φαντάζονται οι πρωταγωνιστές του. Η πολιτική της ανοχής και της μετάθεσης των προβλημάτων στο μέλλον δεν μπορεί πλέον να αποτελεί λύση. Πρέπει άμεσα να αναζητηθούν οριστικές διέξοδοι.
Ν.Μ.

 

Κατατέθηκε
Αργά χθες το απόγευμα κατατέθηκε στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για την αδειοδότηση των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. Ελπίζουμε να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γραφειοκρατικά μονοπάτια και να δίνει μια οριστική λύση. Την έχουν ανάγκη οι κτηνοτρόφοι και όλος ο πρωτογενής τομέας.
Ν.Μ.

 

Νέα αναβολή
Από αναβολή σε αναβολή πάει η επιβολή φόρου στα αγροκτήματα. Προφανώς όλοι οι κυβερνητικοί βουλευτές της επαρχίας σκέφτονται ότι θα περάσουν δύσκολο καλοκαίρι αν ψηφίσουν αυτό το μέτρο. Επιπλέον κατανοούν ότι η συνεχής πτώση του αγροτικού εισοδήματος δεν επιτρέπει την επιβολή νέου χαρατσιού.
Ν.Μ.

 

Μπράβο!
Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, δεν ξεχνούν ότι είναι άνθρωποι. Και δεν το ξεχνούν γιατί φροντίζουν να το δείχνουν σε κάθε ευκαιρία κι όταν ο διπλανός τους έχει ανάγκη, απλώνουν το χέρι για να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν. Δεν έχει σημασία τόσο το περιεχόμενο ή το είδος της προσφοράς, όσο η κίνηση αυτή καθαυτή. Ο καθένας δείχνει με τον τρόπο του ότι όταν χρειαστεί, θα είναι εκεί. Μπορεί οι εποχές που περνάμε να είναι δύσκολες και πολλοί να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ωστόσο το θετικό είναι ότι έχουν πολλαπλασιαστεί οι εκδηλώσεις βοήθειας προς όσους έχουν ανάγκη. Βέβαια κάποιος μπορεί να πει: «Μακάρι οι άνθρωποι να μην είχαν προβλήματα και να μη χρειάζονταν τέτοιου είδους εκδηλώσεις» Στη ζωή όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, κι έτσι πρέπει να τ’ αντιμετωπίσουμε βοηθώντας τούς γύρω μας, αλλά και με αυτό τον τρόπο τον ίδιο μας τον εαυτό.

 

Μπράβο! (2)
Ένα μεγάλο «μπράβο» αξίζει και σ’ όλη η κοινωνία της Γέρας που στέκεται δίπλα στο Μαγδαληνό Ζαργκλή, οργανώνοντας μουσική εκδήλωση τα έσοδα της οποίας θα δοθούν στους γονείς του 16χρονου που είχε τραυματιστεί πριν από καιρό και τώρα βρίσκεται σε κέντρο αποθεραπείας στη Λάρισα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κοινωνία της Γέρας δείχνει με αυτό τον τρόπο την ευαισθησία της, και στο παρελθόν έχουν γίνει ανάλογες εκδηλώσεις.
Α.Κου

 

Αλλιώτικη λογοκρισία
Στο φύλλο του Σαββάτου, το «Ε» ανάμεσα στα θέματα της πρώτης σελίδας είχε και αυτό που αφορούσε στη δίκη της κ. Στεφανιδάκη και του κ. Σαμιώτη. Ο τίτλος του θέματος ήταν «Αθώα η Στεφανιδάκη, ένοχος ο Σαμιώτης», κι αποτύπωνε την απόφαση του δικαστηρίου. Το φύλλο αυτό δεν κρεμάστηκε ποτέ στο περίπτερο του κ. Σαμιώτη. Επειδή προφανώς δεν άρεσε ο τίτλος του. Παρ’ ότι στο ρεπορτάζ που κάναμε, αναφέραμε πως η ποινή των 10 μηνών με διετή αναστολή που επιβλήθηκε στον κ. Σαμιώτη, είναι εφέσιμη κι όλα θα κριθούν στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα εξετάσει την υπόθεση.
Είναι φανερό πως πρόκειται για μια ιδιότυπη μορφή λογοκρισίας.

 

Αλλιώτικη λογοκρισία (2)
Τη Δευτέρα, μια άλλη τοπική εφημερίδα, «Τα Νέα της Λέσβου», είχε κεντρικό θέμα το αποτέλεσμα της δίκης και ο τίτλος που έδωσε ήταν «Αθώα η Στεφανιδάκη, σχεδόν αθώος ο Σαμιώτης» - κατά το «ολίγον έγκυος». Είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψουμε ότι τα δύο γεγονότα είναι άσχετα μεταξύ τους.
Α.Ω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey