Τα Δηκτικά 12-05-2012

12/05/2012 - 13:07

 

Να μην τα μπερδεύουμε

Το γεγονός ότι ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου φέρεται να υπέπεσε σε αξιόποινες πράξεις, δεν είναι το πιο ευχάριστο πράγμα. Επειδή όμως πριν ακόμα απαγγελθούν κατηγορίες, εμφανίσθηκαν τα πρώτα κρούσματα ανθρωποφαγίας από τους... συνήθεις ανθρωποφάγους, και επειδή τον γνωρίζουμε, να ξεκαθαρίσουμε τα εξής: Ό,τι κι αν έκανε ο καθηγητής στην ιδιωτική του ζωή, είναι ασφαλώς προσωπική του ευθύνη και οφείλει να δώσει τις όποιες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, όταν και εάν κληθεί να το πράξει. Για όσους όμως τον γνωρίζουμε, είναι δεδομένο ότι η ιδιωτική του ζωή ουδέποτε επηρέασε το διδακτικό του έργο, την επιστημονική του επάρκεια και τελικά την ανθρωπιά με την οποία στάθηκε πάντα δίπλα στους φοιτητές του, προσφέροντας απλόχερα γνώση και διαπαιδαγώγηση.

Π.Μ.

 

Προβλήματα από την κατάρρευση
Πάρα πολλά προβλήματα δημιουργήθηκαν, όπως μας έλεγε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου, κ. Απόστολος Βαλτάς, από την κατάρρευση του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης. Όπως ο ίδιος τόνισε στο «Ε», πιστεύει ότι ακόμα και μετά την ερχόμενη Δευτέρα, το σύστημα δε θα επανέλθει, αφού λειτουργικά αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα. Ακόμη, όπως ο ίδιος τόνισε, υπάρχει ένα θέμα τις τελευταίες μέρες με μερικούς αγροτικούς ιατρούς του νησιού, οι οποίοι μετά την κατάρρευση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, αρνούνται να συνταγογραφήσουν χειρογράφως, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην μπορούν να πάρουν τα φάρμακα. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως το πρόστιμο για όσους έγραφαν χειρόγραφες συνταγές, δεν ισχύει αφού το σύστημα συνταγογράφησης αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα.

Γ.Σαρ.

 

«Ζούγκλα» η παιδική χαρά Καλλονής

Σε άσχημη κατάσταση εξακολουθεί να είναι η παιδική χαρά Καλλονής. Όλη η έκτασή της σκεπάζεται από χόρτα ξερά και χλωρά, θυμίζοντας περισσότερο χωράφι και μάλιστα εντελώς απεριποίητο. Αυτονόητο βέβαια είναι το γεγονός ότι είναι ένας χώρος ακατάλληλος και επικίνδυνος για να παίζουν μικρά παιδιά, αφού κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να βρίσκεται μέσα στα χόρτα. Μάιος μήνας, και η παιδική χαρά ανεκμετάλλευτη…

Γ.Σαρ.

 

Και σε άλλες περιοχές οι φτηνές πατάτες

Το «κίνημα της πατάτας» θα βρίσκεται σήμερα στην Καλλονή, την Ανεμότια και την Άγρα. Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων των άνω περιοχών, σε επικοινωνία που είχαν με τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, κ. Θεόδωρο Στεργίου, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να έρθει το «κίνημα» και στην περιοχή τους. Έτσι, οι λεπτομέρειες κανονίστηκαν και πατάτες προς 7,50 ευρώ τα 20 κιλά θα πωληθούν στην Ανεμότια στις 08:30, στην Άγρα στις 12:30 και τέλος στην Καλλονή στις 17:00.

Γ.Σαρ.

 

Αξίζει ο κόπος;

Πριν από λίγες μέρες, οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν τις αποζημιώσεις τους για μεγάλο αριθμό συνεδριάσεων της προηγούμενης χρονιάς. Κι όπως έλεγαν κάποιοι που κάθισαν κι έκαναν τους σχετικούς υπολογισμούς, ανά συνεδρίαση λαμβάνει ο κάθε σύμβουλος εκ των 44 (αλήθεια, πότε θα αναπληρωθεί η κενή θέση του Κυριάκου Πετρέλλη, που έχει παραιτηθεί εδώ και τόσους μήνες;) περίπου 73 ευρώ.

Κάποιοι είπαν πως δεν αξίζει ο κόπος για ένα τέτοιο ποσόν να κινδυνεύσει κανείς να πάθει εγκεφαλικό, όπως λέει και ο Χρήστος Κορδώνης, ή στην καλύτερη περίπτωση (ανάλογα και την ιδιοσυγκρασία) να γίνει ψυχασθενής.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Της γραφειοκρατίας!

Ποιος υπέγραψε την απόφαση για να εγκριθεί πίστωση 20 ευρώ προκειμένου οι υπηρεσίες της Περιφέρειας της Λήμνου να αγοράσουν καινούργια ελληνική σημαία;

Όπως υποπτεύεται εύκολα κανείς, στη χώρα της γραφειοκρατίας και του υπερσυγκεντρωτισμού, ούτε κάποιος εξουσιοδοτημένος υπάλληλος, ούτε ο εντεταλμένος σύμβουλος για τη Λήμνο, ούτε καν ο αντιπεριφερειάρχης. Χρειάστηκε και αυτό το μικροποσό για να γίνει η αγορά, να το εγκρίνει εγγράφως ο ίδιος ο περιφερειάρχης, Νάσος Γιακαλής.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά

Ποιος δε θυμάται τον καβγά μεταξύ Σταύρου Πολίτη και Ηλία Κουνιαρέλλη πριν από λίγους μήνες; Αφορμή για το επεισόδιο αποτέλεσε ο καθαρισμός του αλιευτικού καταφυγίου του Τρύγονα απ’ τα φύκια. Καθαρισμός που τότε αναβλήθηκε, αλλά προσφάτως, όπως μάθαμε με «υπαιτιότητα» του αντιδημάρχου Πλωμαρίου, που είχε δεσμευτεί και σχετικά, ολοκληρώθηκε.

Το πότε και το πώς δεν το ξέρουμε, αλλά ούτε κι έχει πλέον νόημα να το πληροφορηθούμε, αφού η δουλειά έγινε.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Χωρίς καπάκι!!!

Αναγνώστριά μας, μαζί με τις έντονες διαμαρτυρίες της για την τεράστια αύξηση στο αντίτιμο εισόδου στην πλαζ, δήλωσε αγανακτισμένη και για το γεγονός ότι κάδοι απορριμμάτων σε κεντρικά σημεία της Χρυσομαλλούσας έχουν μείνει χωρίς καπάκι, με ό,τι αυτό σημαίνει ειδικά για τη θερινή περίοδο που ξεκίνησε.

«Ας γίνει κάτι στην οδό Υακίνθου, γιατί δε θα αντέξουμε να βγάλουμε όλο το καλοκαίρι», επεσήμανε, «στολίζοντας» δεόντως τους δημοτικούς άρχοντες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Με Οργανισμό…

Ομάδα εργασίας από τρεις αντιδημάρχους, τους Γιάννη Βατό, ΓιάννηΤσακίρη και Νίκο Κατράνη, καθώς και απ’ το γενικό γραμματέα του, Γιάννη Τσαμπάνη, ξεκινά απ’ τη Δευτέρα την «προσαρμογή» του εγκεκριμένου πλέον Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας στα δεδομένα του Δήμου Λέσβου. Στόχος να υπάρξει το καλύτερο διοικητικά αποτέλεσμα και να πάρει μπροστά, όπου πάσχει ή υπολειτουργεί, ο υπηρεσιακός μηχανισμός.

… χωρίς υπαλλήλους

Τώρα, πώς 538 υπάλληλοι θα φτάσουν για να καλύψουν τόσες, μα τόσες ανάγκες, είναι ένα άλλο θέμα, το πλέον κρίσιμο προς απάντηση, που δε θα δοθεί όσο δεν εγκρίνονται νέες προσλήψεις. Κι όπως έλεγε ο ΔημήτρηςΒουνάτσος στη συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης, η Ρόδος έχει 2.100 δημοτικούς υπαλλήλους και η Κέρκυρα 1.100, ή αντίστοιχα τετραπλάσιους και διπλάσιους απ’ όσους έχει ο κατά πολύ μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Λέσβου.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή»

Το γράφαμε τις προηγούμενες ημέρες στο «Ε» ότι η Χρυσή Αυγή κυριαρχεί στα Σώματα Ασφαλείας και το στράτευμα. Χθες προστέθηκαν και αθηναϊκά μέσα ενημέρωσης που ανέλυσαν το ίδιο φαινόμενο, στηριζόμενα στα στοιχεία που προκύπτουν από ποσοστά που πήρε η Χρυσή Αυγή στα εκλογικά κέντρα όπου ψηφίζουν τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι φανερό ότι η Χρυσή Αυγή επί χρόνια δούλεψε υπόγεια για να δημιουργήσει δεσμούς με το στράτευμα και τα Σώματα Ασφαλείας. Τούτο συνέβη είτε με την ανοχή, είτε με τη συνενοχή των ηγεσιών του στρατεύματος και των Σωμάτων Ασφαλείας. Είναι βέβαιο ότι είχαν πλήρη γνώση του ζητήματος οι εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Άμυνας.

Τώρα το αυγό του φιδιού εκκολάφθηκε και ο κίνδυνος να ζήσουμε ξανά στιγμές του παρελθόντος, είναι ορατός. Είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν πολιτικά μέτρα για να αντιμετωπισθεί η άνοδος του φασιστικού ρεύματος. Ξεκαθαρίζουμε ότι ο τηλε-αφορισμός δεν είναι λύση, μόνο τις ενοχές που νιώθουν ορισμένα Μ.Μ.Ε. συγκαλύπτει.

Ν.Μ.

 

Μαύρα μαντάτα από την TUI

Ο μεγαλύτερος ταξιδιωτικός και τουριστικός όμιλος στην Ευρώπη, η TUI, εκφράζει τη λύπη του για τη μείωση των κρατήσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η μείωση των κρατήσεων στην Ελλάδα από τη Γερμανία υπολογίζεται ότι θα φτάσει το 30% φέτος, κυρίως λόγω των αντιγερμανικών συναισθημάτων που επικρατούν στη χώρα εξ αιτίας του οικονομικού σχεδίου διάσωσης. Φυσικά κανένας Έλληνας δε θεωρεί υπεύθυνο το γερμανικό λαό για την πολιτική που ασκεί η κ. Μέρκελ. Όπως δεν ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή ούτε οι Γερμανοί τρέφουν ανθελληνικά αισθήματα. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει: οι αφίξεις Γερμανών τουριστών παρουσιάζουν κάμψη ήδη από το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Θυμίζουμε ότι η Γερμανία είναι μια από τις μεγάλες τουριστικές αγορές και για τη Λέσβο.

Ν.Μ.

 

Θέλουν τη ΝΕΛ στη Σάμο

Τα πλοία τής ΝΕΛ θέλουν να δουν οι κάτοικοι της Σάμου και μάλιστα θέλουν να ανακοινωθεί άμεσα το πρόγραμμα των δρομολογίων της εταιρείας. Όπως μάθαμε, θεωρούν ότι το να μείνουν η Ικαρία και η Σάμος την καλοκαιρινή περίοδο μόνο με το «Ιεράπετρα», θα είναι καταστροφικό για την τουριστική κίνηση στα νησιά.

Κυρία Διαμαντοπούλου, ακούτε τους νησιώτες ή ασχολείστε αποκλειστικά με τα ζητήματα του ΠΑΣΟΚ;

Ν.Μ.

 

Έκοψαν τα χόρτα οι Εθελοντές

Τα χόρτα από την άκρη του δρόμου στην περιοχή «Μουριά» του Αγίου Ισιδώρου Πλωμαρίου, έκοψαν την προηγούμενη Τετάρτη οι εθελοντές της περιοχής. Τώρα που έχει ανοίξει ο καιρός για τα καλά, τα χόρτα που φυτρώνουν στις άκρες των δρόμων εγκυμονούν κινδύνους πολλές φορές, κρύβοντας μέσα τους κυρίως φίδια. Παράλληλα είναι και ένα αντιαισθητικό θέαμα, γι’ αυτό και οι Εθελοντική Ομάδα του Πλωμαρίου αποφάσισε να τα κόψει μόνη της για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη διέλευση των πεζών από τις άκρες του δρόμου.

Γ.Σαρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey