Δηκτικά 05/05/12 - α΄ μέρος

05/05/2012 - 13:21

Το ΚΕΘΕΑ…

Μια «δυνατή» ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΕΘΕΑ για το θέμα της διαπόμπευσης των οροθετικών γυναικών, όπως έχει προκύψει μέσα από τα τελευταία γεγονότα με τις γυναίκες που ζούσαν δουλεύοντας ως ιερόδουλες στην Αθήνα. Κάνοντας λόγο για προσπάθεια της Πολιτείας να αντιμετωπίσει για άλλη μια φορά τα κρίσιμα προβλήματά της με πράξεις καταστολής, στιγματισμού και διαπόμπευσης με κύριο επιχείρημα την προστασία της δημόσιας υγείας, το ΚΕΘΕΑ θεωρεί πως υιοθετείται ένα ακραίο μέτρο, που οδηγεί σε επικίνδυνα μονοπάτια. «Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ενός αυξανόμενου μέρα με τη μέρα αριθμού εκδιδόμενων οροθετικών γυναικών, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, το ιατρικό απόρρητο και προσβάλλει βαθιά την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», υποστηρίζει.

 

… για τη διαπόμπευση των γυναικών

Το πώς παρουσιάστηκε το συγκεκριμένο θέμα από τα Μ.Μ.Ε. της χώρας είναι πραγματικά θλιβερό και εξοργιστικό. Μπορεί το ιατρικό απόρρητο να αίρεται προσωρινά σε περιπτώσεις μολυσματικών νόσων, προκειμένου να βρεθούν τρόποι αυτές να μην επεκταθούν ακόμη περισσότερο, ωστόσο τίτλοι όπως «μετέτρεψε τη ζωή εκατοντάδων ανδρών σε κόλαση», «έχει σπείρει τον τρόμο και τον πανικό» κ.λπ., που αναφέρονταν στην πρώτη κοπέλα που διαπομπεύτηκε, αποκαλύπτουν αν μη τι άλλο την ασυδοσία ορισμένων - δυστυχώς - συναδέλφων. Εν τω μεταξύ, κανείς δεν επιρρίπτει ευθύνες στους ίδιους τους «πελάτες» και στο πώς επέλεξαν να συνευρεθούν με τις κοπέλες. Όπως τονίζει και το ΚΕΘΕΑ, με γραμμές κοινωνικού διαχωρισμού ανάμεσα στην «υγεία» και την «αρρώστια», το «ηθικό» και το «ανήθικο», δεν προστατεύεται το κοινωνικό σύνολο, αλλά γίνονται ακόμη πιο βαθιά τα ρήγματα στην κοινωνική συνοχή. Φανταστείτε κάτι τέτοιο να συνέβαινε στο νησί…

Β.Χρ.

 

«Μεταφορά» ζώων                 

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε, είναι τραβηγμένη από μέλος της «Κιβωτού» το μεσημέρι του Σαββάτου στην Αγιάσο και δείχνει έναν κάτοικο του χωριού να σέρνει το άλογό του με αγροτικό. Το άλογο, όπως σημειώνεται, «ούρλιαζε» και η «Κιβωτός» αναρωτιέται αν θα πρέπει να κάνει καταγγελία. Την ίδια εικόνα είδαμε την Πρωτομαγιά και σε άλλο σημείο του νησιού, καθώς και στην περιοχή του αεροδρομίου, όπου αναβάτης δικύκλου «έσερνε» με σκοινί το σκύλο του, έχοντάς τον μάλιστα από την αριστερή πλευρά, με φόβο να τον χτυπήσει κάποιο όχημα. Επιτρέπονται άραγε τέτοιου είδους «μεταφορές» ζώων;

Β.Χρ.

 

Για την Επάνω Σκάλα

Ενημέρωση για τα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Επάνω Σκάλας, είχε χθες το πρωί απ’ τον ομώνυμο Σύλλογο ο υποψήφιος βουλευτής Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα του εργοστασίου τής ΔΕΗ, δηλώνοντας την αυτονόητη συνηγορία του στο αίτημα του Συλλόγου περί μετεγκατάστασης.

Αμέσως μετά, ο κ. Παπαγιαννίδης επισκέφτηκε και το κτήριο του ΙΚΑ, όπου ενημερώθηκε για τα προβλήματα στη λειτουργία τού ΕΟΠΠΥ.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Συσπείρωσε

Μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής θα παραμείνει στη Λέσβο ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας τής Ν.Δ., Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος χθες το πρωί, μαζί με στελέχη και τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Αλέξανδρο Κουτσαντώνη, περιόδευσαν στην πόλη της Μυτιλήνης.

Η εκτίμηση πολλών παραγόντων του κόμματος είναι πως η τιμητική συμμετοχή του Αθανασίου συσπείρωσε τοπικά τους νεοδημοκράτες και απέτρεψε διαρροές που είχαν δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα, ειδικά σε κάποια χωριά του νησιού.

Οι κάλπες, αύριο, θα δείξουν κατά πόσο θα επαληθευτούν οι διαπιστώσεις.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Αρχή με οκτώ…

Μέχρι την πλήρη ανάπτυξη της μαρίνας Μυτιλήνης, οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν θα είναι περιορισμένες. Μάλιστα, για τη φετινή περίοδο, δεν προβλέπεται να καλυφθούν πάνω από οκτώ θέσεις προσωπικού σε όλα τα πόστα, εκ των οποίων οι τρεις σίγουρα θα αφορούν σε ναύτες για τη διαχείριση των σκαφών.

Κάθε αρχή και δύσκολη, αλλά τουλάχιστον υπάρχει ελπίδα πως μέσα στα επόμενα χρόνια, με αιχμή του δόρατος τη συγκεκριμένη υποδομή η Μυτιλήνη τουριστικά θα γνωρίσει μέρες που ούτε φαντάστηκε άλλες εποχές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey