×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - β' μέρος

27/04/2012 - 21:42

Εκλογές, εκπαιδευτικοί και άδειες

Για άρνηση να εγκρίνει σε πολλούς εκπαιδευτικούς την ειδική εκλογική άδεια που δικαιούνται για να μεταβούν στις περιοχές όπου ψηφίζουν, καταγγέλλει η «Αγωνιστική Παρέμβαση Ανεξάρτητων Καθηγητών Λέσβου» τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κάνοντας λόγο για «ιδιόμορφο» και «αυθαίρετο» γεωγραφικό διαχωρισμό, ανάλογα με την περιοχή όπου επιθυμεί να μεταβεί ο κάθε εκπαιδευτικός, αλλά και για «ειδικές συνθήκες» του διημέρου των εκλογών (έλλειψη εισιτηρίων, γεμάτα δρομολόγια, αύξηση τιμών κ.λπ.), κατηγορεί την υπηρεσία ότι γίνεται «συνειδητός σύμμαχος του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ. και των παραρτημάτων τους» στον προεκλογικό τους αγώνα, αφού στερεί το δικαίωμα στους εκπαιδευτικούς να ψηφίσουν. Σε όλα τα παραπάνω, προσθέτει και το κόστος ενός τέτοιου ταξιδιού και καλεί το Δ.Σ. τής ΕΛΜΕ να πάρει σαφή θέση επί του θέματος.

 

Εκλογές, εκπαιδευτικοί και άδειες (2)

Από πλευράς του, πάλι, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, υποστηρίζει πως αυτό που προσπαθεί να κάνει η υπηρεσία είναι να τηρήσει το νόμο. Όπως εξηγεί, οι εκλογικές άδειες προβλέπονται για μία ή δύο ημέρες, με ανώτατο όριο τις τρεις στην περίπτωση που ο τόπος προορισμού είναι μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα και δεν αρκεί μια διαδρομή με πλοίο.

Από την άλλη, θα ήταν άδικο να μην υπολογίσει κανείς το πολύωρο ακτοπλοϊκό ταξίδι το οποίο, από άποψη κούρασης και μόνο, είναι εξοντωτικό να γίνει σε δύο μόλις μέρες. Για αεροπορικά εισιτήρια, ούτε συζήτηση με την κατάσταση που επικρατεί.

«Δε γίνεται να κλείσουν τα σχολειά», απαντά ο κ. Κοντάρας. «Η Λέσβος είναι μακριά από την Αθήνα, δε λέω, τα σχολεία όμως έχουν χάσει τεράστιο αριθμό ωρών. Δέχομαι ότι δεν είναι εύκολο για τους εκπαιδευτικούς, όμως οι χαμένες φετινές ώρες και η κατάσταση που επικρατεί, δεν επιτρέπει πολλές ώρες απουσίας τους από τα σχολεία.»

Καλό κουράγιο…

Β.Χρ.

 

Πολλές οι ώρες

Ο νόμος για τις συγχωνεύσεις των σχολείων, στο σημείο για τις χιλιομετρικές αποστάσεις γράφει πως η μέγιστη χρονική διάρκεια μεταφοράς των μαθητών γυμνασίων και λυκείων από τα σχολεία τους θα πρέπει να είναι κάτω των τριών τετάρτων, ενώ μέχρι μισή ώρα μπορεί να είναι η χρονική διάρκεια μεταφοράς των μαθητών των δημοτικών σχολείων. Αυτά μας εξήγησε ο κ. Κοντάρας όταν τον ρωτήσαμε σχετικά με το θέμα της μεταφοράς μαθητών του Αμπελικού, του Ακρασίου και του Νεοχωρίου, που αν δεν αλλάξει κάτι, θα χρειάζεται να περνούν στο ΚΤΕΛ καθημερινά τέσσερις συνολικά ώρες πήγαινε - έλα.

Εδώ που τα λέμε, είναι πραγματική ταλαιπωρία, αλλά και επικίνδυνο για τα παιδιά να βρίσκονται τόσες ώρες στο δρόμο. Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο κι ελπίζουμε κάποια στιγμή να πάρει άλλη τροπή, που να εξυπηρετεί όλους.

Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey