FOLLOW US
×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά

Με το ζόρι…

Η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στη Λαγκάδα έχει θεωρήσει καλό να... μεταδίδει τη λειτουργία κατά το δοκούν, με εγκαταστάσεις μεγαφώνων στο καμπαναριό. Πέρα από το καθαρά αντιαισθητικό μέρος, αυτό της μετατροπής της σεμνής βυζαντινής μυσταγωγίας της θείας λειτουργίας σε πηγή ηχορρύπανσης - άλλο να ακούς μέσα στο ναό τον ιερέα και τους ψάλτες, κι άλλο μέσω μικροφωνικής στη διαπασών -, τίθενται και άλλα ζητήματα. Για παράδειγμα, άλλο είναι να επισκέπτεται ο πιστός την εκκλησία κι άλλο η εκκλησία τον πιστό, και μάλιστα... απρόσκλητη.

Και μόνο όμως η ηχορρύπανση, για κάποιους πολίτες που ενδεχομένως θα ήθελαν να κοιμηθούν περισσότερο το πρωί της Κυριακής μετά από μια κοπιαστική βδομάδα δουλειάς, μπορεί να είναι σημαντικό θέμα, ενώ βεβαίως στην όλη υπόθεση τίθεται και το νομικό ζήτημα.

 

… στην εκκλησία

Μετά από επανειλημμένες τηλεφωνικές επισημάνσεις αναγνωστών μας, που κατήγγειλαν την όχληση στο «100», ο αρμόδιος αξιωματικός τούς απάντησε ότι απαιτείται σχετική άδεια, την οποία δε διαθέτει η εκκλησία, οπότε η μεγαφωνική μετάδοση κι ό,τι την αφορά δε γίνεται νόμιμα. Ακόμη τους πληροφόρησαν πως δε δικαιούνται ως πολίτες να πράξουν το ίδιο, μεταδίδοντας μουσική π.χ., γιατί είναι παράνομο.

Τέλος, αυτό που τους διευκρινίστηκε ρητώς - και για αυτό κατέφυγαν στο «Ε» - είναι πως η Αστυνομία αρνείται να ενεργήσει. Ο υπεύθυνος αστυνομικός έδωσε το όνομά του στους αναγνώστες μας και τους κάλεσε να πράξουν «όπως νομίζουν» (όλα τα ονόματα είναι στη διάθεση του «Ε»). Επειδή η στάση της ανοχής - από οποιαδήποτε πλευρά - απέναντι στην παραβίαση του νόμου έχει σε όλη τη χώρα δημιουργήσει αφόρητες καταστάσεις, μήπως είναι ώρα οι υπεύθυνοι για την επίβλεψη της εφαρμογής του να είναι, το ελάχιστον, περισσότερο προσεκτικοί;

Και τέλος πάντων, μήπως ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ενημερώσει το γενικό αστυνομικό διευθυντή για το τι σημαίνει η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος;

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Τα… παιδιά του

Το παρών στην εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της Δημοκρατικής Συμμαχίας έδωσε και ο κοινωνιολόγος Μανούσος Μαραγκουδάκης, διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ευρωπαϊκές Κοινωνίες και Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση», του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Όπως έλεγε ο ίδιος, αναφερόμενος στους υποψήφιους βουλευτές τής ΔΗΣΥ Γιώργο Σαραγά και Δέσποινα Παπαστεργίου, «ήρθα για να δω τα “παιδιά μου”», συμπληρώνοντας πως πρόκειται για πολύ καλούς φοιτητές.

ΜΑΡ.ΠΛ.

 

Στο «Θεομήτωρ»

Απρογραμμάτιστη επίσκεψη πραγματοποίησε χθες το πρωί στην Αγιάσο ο Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο οποίος επισκέφτηκε και το θεραπευτήριο «Η Θεομήτωρ», όπου ενημερώθηκε απ’ το διοικητή για τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία του. Ο κ. Παπαγιαννίδης γύρισε το μεγαλύτερο μέρος του θεραπευτηρίου, θέλοντας να αποκτήσει πλήρη γνώση της κατάστασης. Στην επιστροφή του δε για Μυτιλήνη, σε συνέχεια των επαφών του με τους πολίτες έκανε μικρή στάση και στα Κεραμειά.

Α.Ω.

 

Καμμία εξέλιξη…

Καμμία εξέλιξη δεν υπήρχε μέχρι και χτες το μεσημέρι στην υπόθεση της διπλής δολοφονίας που έγινε την περασμένη εβδομάδα στα Κεραμειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελικό πόρισμα του ιατροδικαστή θα αργήσει αρκετά, ενώ κανένα στοιχείο δεν έχει έρθει ακόμη στην επιφάνεια σχετικά με την ταυτότητα του δράστη. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, πως ο Ιγνάτιος Ζηλέλλης και ο Σωτήρης Μπρακούλια κηδεύτηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο πρώτος στη Μυτιλήνη και ο δεύτερος στην πατρίδα του, την Αλβανία.

Β.Χρ.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα Δηκτικά - β' μέρος Τα Δηκτικά - α' μέρος »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top