×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - α' μέρος

27/04/2012 - 21:26

Γρηγορείτε…

Μέσα στο 2012 αναμένεται να προκηρυχθεί διαγωνισμός για την εγκατάσταση οπτικών ινών για γρήγορο - κάποιοι το αποκαλούν χαρακτηριστικά «υπερηχητικό» - ίντερνετ σε 17 δήμους της χώρας. Το κόστος θα ανέλθει σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ περίπου, θα υλοποιηθεί μέσω ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα) και οι δήμοι επελέγησαν κατά βάση με πληθυσμιακά κριτήρια, αφού πλην Αττικής στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων επαρχιακοί δήμοι όπως αυτοί του Βόλου, της Λάρισας, του Ηρακλείου, των Χανίων κ.ά.. Και, εντάξει, δύσκολα οι δήμοι μας θα μπορούσαν να ανήκουν σε αυτή την τόσο προνομιούχα και πολλαπλά αναπτυξιακή και ωφέλιμη επιλογή. Πολιτική, όμως, είναι η τέχνη τού να προβλέπεις. Επειδή είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει αργά ή γρήγορα και νέα φάση του έργου με επέκταση και σε μικρότερους σχετικά δήμους, δημοτικοί άρχοντες σημερινοί και… επίδοξοι, γρηγορείτε!

Π.Μ.

 

Κακοί επαγγελματίες

Αν και είμαστε και οι ίδιοι παθόντες, μας το μετέφεραν και άλλοι… ομοιοπαθείς. Τον τελευταίο καιρό, σε καφενέδες χωριών μας που σερβίρουν ούζο με μεζέ ή και φαγητό, κάποιοι συμπαθείς κατά τα λοιπά καφετζήδες, άμα δουν παρέα με… πρωτευουσιάνους, κάνουν το λογαριασμό με «μολύβι με δυο μύτες», που έλεγαν και οι παλιοί, θεωρώντας προφανώς τους δυστυχείς πελάτες τους ως υπεύθυνους της κρίσης, οπότε και τους καλούν να πληρώσουν τα σπασμένα. Δε γενικεύουμε, βέβαια, υπάρχουν οι πολλοί έντιμοι επαγγελματίες που έχουν ίδιες τιμές για ντόπιους και ξενομερίτες. Αυτοί όμως που κάνουν τη ζημιά, θα πρέπει να συνετιστούν εγκαίρως, γιατί, καλά με εμάς, το πολύ να μας χάσουν από πελάτες. Έρχεται όμως και νέα τουριστική σαιζόν, και κάτι τέτοιες συμπεριφορές κάνουν ανεπανόρθωτη δυσφήμηση συνολικά στον τόπο μας.

Π.Μ.

 

Στο Πασαλιμάνι κι εδώ…

Η φωτογραφία τραβήχτηκε την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι σε γνωστή ψησταριά στο Πασαλιμάνι. Συγκρίνετε τις τιμές της προσφοράς με τις αντίστοιχες στη Μυτιλήνη. Όπου οι τιμές στα ενοίκια των εδώ μαγαζιών είναι, φαίνεται, υψηλότερες από αυτές στο… Πασαλιμάνι. Και φυσικά η διάθεση κερδών τού εδώ καρτέλ των σουβλατζήδων, πολύ μεγαλύτερη από τα αδιέξοδα των εκεί επιχειρηματιών…

Είναι που και η εδώ Ένωση Καταναλωτών περί άλλα τυρβάζει…

Σ.ΜΠΑ

 

Λάδι και στη Βραζιλία

Χθες το olivenews.gr έγραφε ότι στη Βραζιλία αυξάνονται ραγδαία οι εισαγωγές ελαιολάδου. Μόνο που η ελληνική συμμετοχή σε αυτές είναι εξαιρετικά μικρή. Μόλις στο 1%. Η αγορά της Βραζιλίας είναι ένας από τους στόχους που έχουν θέσει η ΕΑΣ Λέσβου και ο Όμιλος Τσάνταλη και ήδη έχουν κάνει ορισμένες πρώτες εξαγωγικές προσπάθειες, στα τέλη του προηγούμενου χρόνου. Αναμένουμε με ενδιαφέρον να μάθουμε τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρονιάς.

Ν.Μ.

 

Υποψήφιος στην Αρκαδία

Ο Γιάννης Αβραντίνης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΛ, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με τη Δράση στο Νομό Αρκαδίας. Δεν τον απασχολεί να κάνει κοινοβουλευτική καριέρα, αλλά έχει απογοητευτεί από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τον τρόπο που λειτουργούν. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί που έχουν τις ίδιες απόψεις.

Ν.Μ.

 

Βάλτε μια μπουλντόζα

Οι υποψήφιοι βουλευτές που κάνουν βόλτες στα χωριά αυτές τις μέρες, το πρώτο παράπονο που ακούνε από τους αγρότες αφορά στους αγροτικούς δρόμους. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε μαύρο χάλι και δεν έχουν επισκευαστεί εδώ και πολλά χρόνια.

Κατά τα άλλα, καταστρώνονται στρατηγικοί σχεδιασμοί για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Κι ως συνήθως, οι... στρατηγοί περισσεύουν, αλλά έχουμε έλλειμμα στους μπουλντοζιέρηδες που θα κάνουν βατούς τους αγροτικούς δρόμους.

Ν.Μ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey