×

Προειδοποίηση

JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 1

Τα Δηκτικά - α' μέρος

27/04/2012 - 20:56

Φόλες στη Σκάλα Καλλονής

Πάνω από 10 αδέσποτα σκυλιά έχουν βρει άσχημο θάνατο την τελευταία βδομάδα από φόλες που έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή της Σκάλας Καλλονής. Για το θέμα έχει ενημερωθεί ήδη το Αστυνομικό Τμήμα της Καλλονής, καθώς έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους είναι και ιδιοκτήτες κατοικίδιων και φοβούνται μήπως και τα δικά τους ζώα δηλητηριαστούν. Όπως μας έλεγε κάτοικος της περιοχής, βρήκε τουλάχιστον επτά νεκρά σκυλιά τις τελευταίες μέρες, ενώ πρόλαβε να σώσει και μερικά, ανάμεσά τους και το δικό του σκύλο.

Γ.Σαρ.

 

Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο
Προχωρά με ταχείς ρυθμούς η δημιουργία του Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου στη Μυτιλήνη, μετά από πρωτοβουλία του Ιατρικού, αλλά και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λέσβου. Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Προβέτζα, πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί, οι ετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο και απομένουν οι τελευταίες λεπτομέρειες ώστε το Κοινωνικό Ιατρείο και Φαρμακείο να ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό. Αυτό αναμένεται να έχει γίνει έως το τέλος του μήνα, όπως μας είπε ο κ. Προβέτζας.

Γ.Σαρ.

 

Σπίτι για πάπιες στον Άι-Στράτη

Ένα πανέμορφο σπιτάκι απέκτησαν οι κατάλευκες πάπιες που κοσμούν εδώ και κάποια χρόνια το λιμάνι του Αγίου Ευστρατίου. Ο γιατρός Νίκος Κριτσίκης, που επισκέπτεται στις διακοπές του πάντα το νησί, καθώς η σύζυγός του κατάγεται από εκεί, σκέφτηκε να φτιάξει αυτό το σπιτάκι κυρίως για να προστατεύσει τις πάπιες από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, αλλά και για να προστατευτούν τα νεογέννητά τους από τις επιθέσεις των γλάρων, όπως και από τις γάτες, που δεν τα αφήνουν να πολλαπλασιαστούν.

Με έναν έξυπνο τρόπο, το ειδικά κατασκευασμένο σπιτάκι τοποθετήθηκε μέσα στο λιμάνι, μπροστά από τη γλίστρα και μπορεί πολύ εύκολα να τραβιέται κοντά στον ντόκο για να μπαίνει η τροφή στις ταΐστρες. Τώρα οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού, και κυρίως οι ψαράδες, έχουν να προσέχουν τις πάπιες στο λιμάνι, αλλά και στη γειτονική παραλία, που τα τελευταία χρόνια έχουν πολλαπλασιαστεί και αποτελούν ένα πολύ όμορφο θέαμα, τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες του νησιού.

Α.Ω.

 

Όταν τα σχολεία…

Κάποτε, πριν από δύο χρόνια, είχε ξεκινήσει στη Λέσβο η ανακύκλωση χαρτιού και άλλων υλικών, με ειδικούς κάδους που είχαν τοποθετηθεί από την πρώην Νομαρχία στα σχολεία του νησιού. Το πρόγραμμα διήρκεσε ελάχιστο χρονικό διάστημα και παρ’ όλο που απέδιδε και είχε προσελκύσει τα παιδιά, έληξε άδοξα.

 

… ανακύκλωναν

Η «Ανακύκλωση Αιγαίου - Χυτήρια Λέσβου ΑΒΕΕ» μάς έλεγε χτες πως κάθε τόσο περισυλλέγει ανακυκλώσιμα απορρίμματα σε μικρές ποσότητες από σχολεία αποκλειστικά της πόλης της Μυτιλήνης. Δε θα ήταν, όμως, καλό να φροντίσουν οι αρμόδιοι να συνεχιστεί το πρόγραμμα; Οι δεκάδες κάδοι που είχε προμηθευτεί η Νομαρχία προφανώς και υπάρχουν ακόμη, άρα δεν πρόκειται για μια δαπανηρή επιχείρηση. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνει σωστή οργάνωση.

Β.Χρ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey