Τα δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Νέος παραθαλάσσιος οικισμός στου Καλαμάρη… Ούτε για αιγιαλούς και παραλίες νοιάζονται, ούτε για τίποτα…Στον υπουργό για τους παιδικούς σταθμούς

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του δημάρχου Δημήτρη Βουνάτσου στο αίτημα της προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης για την ανάγκη στελέχωσης με προσωπικό των παιδικών σταθμών της Λέσβου. Με επιστολή του στον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ο δήμαρχος ενημερώνει για τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό, αλλά και για τον κίνδυνο κάποιοι παιδικοί σταθμοί να μη λειτουργήσουν από το Σεπτέμβριο.
Ζητά, μάλιστα, να οριστεί συνάντηση στο Υπουργείο, προκειμένου ο κ. Βουνάτσος να ενημερώσει και προσωπικά τον κ. Καστανίδη.
Πελ.Γ.

Αγιασώτες, σπεύσατε
Το ότι υπερδιπλασιάστηκαν οι τιμές των καρυδιών τους τελευταίους τρεις μήνες μάς έλεγε χθες ο ζαχαροπλάστης Βασίλης Πανταζής, καθώς σταμάτησαν οι εισαγωγές καρυδιών από την Ινδία επειδή έχουν μολυνθεί από ραδιενέργεια. Συγκεκριμένα, η τιμή πώλησής τους στο χονδρικό εμπόριο ανέβηκε από τα 5,3 ευρώ το κιλό, στα 11 ευρώ το κιλό.
Αυτό σημαίνει πως όσοι έχουν καρυδιές και μπορούν να συγκεντρώσουν σημαντικές ποσότητες, μπορούν να τα πουλήσουν σε καλές τιμές και να αποκομίσουν σημαντικό εισόδημα.
Ν.Μ.

Θα μείνει παρατηρητής
Πριν ένα μήνα, ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λέσβου, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου - Λήμνου, ζητούσε να λάβει τα στοιχεία με τα μεγάλα ληξιπρόθεσμα δάνεια. Φυσικά τα στοιχεία αυτά δε δόθηκαν, τόσο γιατί υπάρχει το τραπεζικό απόρρητο, όσο και γιατί ήταν πρακτικώς αδύνατο να τα έχει στα χέρια της η διοίκηση της Τράπεζας κατά τη διάρκεια της συνέλευσης.
Όμως, προκαλεί αίσθηση ότι ο κ. Γιαζιτζόγλου, τώρα που η Τράπεζα βρίσκεται σε κρίση, απλά παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παρεμβαίνει.
Ν.Μ.

Για τα… πανηγύρια
Η Λέσβος βουλιάζει από σκουπίδια μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Πολλοί εργαζόμενοι προμηθευτές και εργολήπτες παραμένουν απλήρωτοι. Ολόκληρες υπηρεσίες υπολειτουργούν. Και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου, μεταξύ άλλων συζητιούνται και εγκρίνονται επιχορηγήσεις από… 500 ευρώ σε διάφορες τοπικές και δημοτικές κοινότητες για εκδηλώσεις και πανηγύρια.
Πράγμα που προκαλεί την έκρηξη του κ. Δημάρχου, για τι λέτε;
Γιατί «δεν είναι δυνατόν να επιχορηγούμε τόσα πανηγύρια και να μην έχουν την ευαισθησία οι επιχορηγούμενοι να μας καλέσουν να παρευρεθούμε»!
Π.Μ.

Όλα τα λιμάνια…
Συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Γιάννη Μαγκριώτη, είχε την Τετάρτη ο Νάσος Γιακαλής, εξετάζοντας μαζί με στελέχη της διαχειριστικής αρχής τις προοπτικές κατασκευής και εκσυγχρονισμού των λιμένων στον Εύδηλο, τις Οινούσσες, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, το Σίγρι και τον Άγιο Ευστράτιο, όπως και τους τρόπους που θα αντληθούν οι πόροι για όλα τα έργα. Και των λιμανιών, αλλά και των πολλών δρόμων που χρειάζονται τα νησιά της Περιφέρειας ακόμη.
Ακολούθησε συνάντηση του περιφερειάρχη και με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Θάνο Μωραΐτη, με αντικείμενο συζήτησης την πορεία και κυρίως την επιτάχυνση της υλοποίησης έργων τού ΕΣΠΑ, το οποίο ως γνωστόν απ’ την αρχή του μήνα «υπάγεται» στον κ. Γιακαλή, εξ ου και οι εξορμήσεις-επαφές στα υπουργεία για το συντονισμό των έργων.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Οι αγάπες…
Ως αναφορά στο πρόσωπό του εξέλαβε ο Απόστολος Πατέστος αυτά που είπε ο Παντελής Πατερέλλης περί «τροχονόμου στα οικονομικά», κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης. Για αυτό και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών πήρε το λόγο αποδίδοντας την αναφορά τού πάλαι ποτέ συναδέλφου του στο Δήμο Μυτιλήνης στην πικρία του επειδή «δεν πήγαμε μαζί στις δημοτικές εκλογές. Αλλά κανείς δεν έχει να μου προσάψει τίποτε και οι αναφορές σας δείχνουν πόσο μικρόψυχος είστε, διαρκώς.».

… δεν κρύβονται

«Δεν αναφέρθηκα στον κ. Πατέστο», ανταπάντησε ο κ. Πατερέλλης, για να συμπληρώσει: «Σε ό,τι αφορά το σχόλιο για τη μη συμμετοχή του στο συνδυασμό μου, σαφώς και ήταν επιλογή μου. Γιατί δεν ήθελα να πάθω ό,τι έπαθε ο προηγούμενος δήμαρχος και τώρα ο νυν.»
Προς υπεράσπιση του αντιδημάρχου του, και μη κρύβοντας κι αυτός τις… δικές του αγάπες, ο Δημήτρης Βουνάτσος έσπευσε να προσθέσει για τον κ. Πατερέλλη: «Άλλωστε δεν το έκανε αυτός το ψηφοδέλτιό του, αλλά ο Σηφουνάκης
Το «κλείσιμο» του κατατοπιστικότατου για τις πολιτικές σχέσεις των παραπάνω προσώπων διαλόγου έκανε ο Παντελής Πατερέλλης, πιο χαμηλόφωνα, κι ενώ σηκωνόταν να αποχωρήσει απ’ τη θέση του, μονολογώντας: «Μακάρι να είχε το χρόνο ο Σηφουνάκης. Τώρα θα ήμουν δήμαρχος.»
ΜΑΡ.ΠΛ.

Προς επανεξέταση
Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, ο κ. Χαλκιώτης ζήτησε από τον εκπρόσωπο της Blue Star να επανεξετάσει το ζήτημα της δρομολόγησης του «Διαγόρας» στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Δωδεκάνησα με προσέγγιση στο Σίγρι.
Ο γενικός γραμματέας «το παλεύει» ακόμα.
Ν.Μ.

Πτώση στις κυκλοφορίες των εφημερίδων
Έρευνα της ICAP έδειξε ότι το 2009 πουλήθηκαν λιγότερες εφημερίδες σε ποσοστό 16,3% σε σχέση με το 2006. Η μείωση συνεχίστηκε και το 2010.
Η φθίνουσα πορεία στις κυκλοφορίες των εφημερίδων είναι μόνιμο φαινόμενο την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας και διεθνώς. Πρόκειται για ένα πρόβλημα που επιδεινώθηκε με την κρίση.
Η λύση του προβλήματος, κατά την άποψή μας, βρίσκεται στην προσήλωση στην ουσία της δημοσιογραφίας. Δηλαδή την ανάδειξη των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών ζητημάτων κάθε εποχής.
Ν.Μ.

Κατέβασε ρολά;
Συνταξιούχος του ΙΚΑ πήγε το περασμένο Φεβρουάριο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για να προγραμματίσει οφθαλμολογική εγχείρηση. Ο γιατρός που τον εξέτασε, του είπε θα τον ενημερώσει πότε θα γίνει το χειρουργείο. Τον Απρίλη επικοινώνησε ξανά με το γιατρό, εκείνος του είπε ότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση επειδή οι προμηθευτές δε δίνουν στο Νοσοκομείο τα αναγκαία υλικά.
Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Αύγουστος και το χειρουργείο δεν έχει προγραμματισθεί ακόμη.
Τελικά, κ. Παπαδόπουλε, μήπως έχετε κατεβάσει ρολά και δε μας το λέτε;
Ν.Μ.

Υπάρχουν χρήματα;
Ψηφίστηκε επιτέλους ο προϋπολογισμός του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης από το Δημοτικό Συμβούλιο στην προχθεσινή του συνεδρίαση και ανοίγει πλέον ο δρόμος για να ξεπεραστούν τα διοικητικά προβλήματα που εμπόδιζαν τη λειτουργία του. Μένει τώρα να εγκριθεί ο προϋπολογισμός από τον ελεγκτή δημόσιας διοίκησης και αμέσως μετά θα προχωρήσει σε τακτικό διαγωνισμό για τη σίτιση των απόρων. Θα πρέπει, όμως, πια και ο Δήμος να χρηματοδοτήσει τον Οργανισμό, γιατί μέχρι τώρα ακούγαμε ότι «υπάρχουν λεφτά» αλλά υπάρχουν διοικητικά ζητήματα.
Πελ.Γ.

Χάνουν το δίκιο τους
Κανείς δεν έχει διαφωνήσει ότι τα αιτήματα των Ιδιοκτητών Ταξί είναι δίκαια, όμως με κινητοποιήσεις σαν τη χθεσινή στη Λάρσο, που έγινε η αιτία να ταλαιπωρηθεί ο κόσμος και να γίνουμε ρεζίλι στους τουρίστες, χάνουν πλέον το δίκιο τους και τοποθετούν τους πολίτες απέναντί τους. Κάποιοι μάλιστα ταξιτζήδες, πάνω στην έντασή τους, εκστομίζουν κουβέντες που προκαλούν και σίγουρα δεν εκφράζουν την πλειοψηφία του κλάδου. Χαρακτηριστικά ακούστηκε ένας ταξιτζής να λέει: «θα σας έχουμε εδώ και ένα μήνα μέχρι να περάσει το δικό μας!».
Πελ.Γ.

Πράξεις ευαισθησίας
Κανείς δεν μπορεί, όμως, από την άλλη μεριά να καταλογίσει στους Οδηγούς Ταξί ότι δεν έχουν μέριμνα για επείγουσες περιπτώσεις και δεν έχουν δείξει ευαισθησία σε μεμονωμένα περιστατικά όπου χρειάστηκε η βοήθειά τους. Έτσι, στο χθεσινό μπλόκο στη Λάρσο ανέλαβαν να μεταφέρουν ανθρώπους με τα αυτοκίνητά τους σε περίπτωση που υπήρξε ζήτημα υγείας, ενώ εντύπωση προκάλεσε σε κάποια στιγμή όταν αγόρασαν μπουκαλάκια με νερό για να τα προσφέρουν στους τροχονόμους που βρίσκονταν εκεί, μέσα στον ήλιο, προκειμένου να διευκολύνουν την κυκλοφορία.
Πελ.Γ.

Το κατάλαβαν…
«Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» γράφει πλέον μόνο η επιγραφή στο κτήριο του πρώην Υπουργείου Αιγαίου, χωρίς να συμπληρωθεί και το Υπουργείο στο οποίο ανήκει. Μετά από τόσα υπουργεία που έχει «αλλάξει» αυτή η Γενική Γραμματεία και τόσες επιγραφές που έχουν αντικατασταθεί, κατάλαβαν πλέον ότι το σωστότερο είναι ν’ αναφέρεται στην επιγραφή μόνο το όνομα της Γενικής Γραμματείας, χωρίς το «σιδηρόδρομο» του υπουργείου στο οποίο ανήκει και στο οποίο μπορεί αύριο να μην είναι.
Πελ.Γ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey