25-09-18

25/09/2018 - 16:48

Δεσμεύσεις Μητσοτάκη...

Την κατάργηση της αυτόφωρης διαδικασίας για τα περί Τύπου αδικήματα -με αφορμή την δίωξη Καμμένου κατά των δημοσιογράφων της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»- προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε παρέμβασή του, ενώ επιτέθηκε σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια.

«Όσα συμβαίνουν στην Μόρια είναι ντροπή για την πατρίδα μας, και για τη ντροπή αυτή φέρει αποκλειστική ευθύνη η κυβέρνηση και οι συνεργάτες της. Πήραν 1,6 δις ευρώ και έφτιαξαν τον αθλιότερο καταυλισμό προσφύγων στον κόσμο όπως λένε τα διεθνή ΜΜΕ. Πουλάνε ευαισθησία στα λόγια, αλλά με τις πράξεις τους προσβάλλουν τα αισθήματα αλληλεγγύης των Ελλήνων και κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και έσπευσε να δεσμευτεί για τρία πράγματα.

«Πρώτον η ΝΔ θα καταργήσει τη διαδικασία του αυτόφωρου στα αδικήματα περί Τύπου, δίνοντας προτεραιότητα στη γρήγορη εκδίκασή τους. Δεύτερον η αλήθεια για τη διασπάθιση των χρημάτων θα έρθει στο φως και τρίτον η χώρα θα αποκτήσει μία αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική. Τα σύνορα μας θα φυλάσσονται αποτελεσματικά, οι διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου θα προχωρούν γρήγορα και όσοι δε δικαιούνται προστασίας θα επιστρέφονται αμέσως στις χώρες προέλευσής τους και όσοι βρίσκονται σε αυτή τη χώρα θα ζουν σε συνθήκες ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

 

Και η τωρινή διαχείριση

Οι παραπάνω δεσμεύσεις του Κ. Μητσοτάκη μας αφορούν άμεσα εξ’ ολοκλήρου, αλλά κυρίως ως προς το σκέλος που αφορά τη μεταναστευτική πολιτική και τη διαχείριση του προσφυγικού. Χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις, που θα υλοποιηθούν όμως και δεν θα είναι προεκλογικού χαρακτήρα που θα ξεχαστούν την επομένη, καλύτερες μέρες στα νησιά μας, που σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος του προσφυγικού δεν μπορούν να υπάρξουν. Επειδή ο χρόνος των εκλογών ακόμη είναι απρόβλεπτος χρονικά και η περίοδος που διανύουμε πολύ κρίσιμη για την κατάσταση στα νησιά, οφείλουν όλοι, κυβερνητικοί και μη, να δεσμευτούν ότι θα κάνουν ότι πρέπει για να εξομαλυνθεί η κατάσταση αρχής γενομένης από τις μετακινήσεις στην ενδοχώρα, που δεν μπορούν να περιοριστούν στους αριθμούς που ήδη έχουν ανακοινωθεί. Διαφορετικά, όταν ο χειμώνας με τις κακοκαιρίες μας βρει με υπερπληθυσμό εγκλωβισμένων θα βρεθεί η Μόρια και η χώρα... κρεμασμένη πάλι στα «μανταλάκια» του διεθνούς τύπου, με ότι αυτό σημαίνει για την αξιοπιστία της Ελλάδας για τις αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενουμένων στα κέντρα.

Α.Ω.

 

 Βγήκαν κατευθείαν στον Καρά- Τεπέ!

Με μια πολύ περίεργη εικόνα ήρθαν αντιμέτωποι, αλλά και έκπληκτοι οι εργαζόμενοι και το προσωπικό του Ανοιχτού Κέντρου Φιλοξενίας του Δήμου Λέσβου στον Καρά - Τεπέ την περασμένη Παρασκευή το πρωί. Περίπου 30 πρόσφυγες, βρεγμένοι μπήκαν στο Κέντρο, και όπως έγινε άμεσα αντιληπτό ήταν νεοεισερχόμενοι… Με άλλα λόγια η βάρκα τους άφησε έξω από τον Καρά - Τεπέ! Μόνο την πόρτα του Σταύρου Μυρογιάννη που δεν χτύπησαν για να εγκατασταθούν!

Αν.Παζ.

 

Επικίνδυνες πλάκες…

Έντρομος αναγνώστης του «Ε» μας κατήγγειλε ότι μαθητές των Παμφίλων, κατά τις βραδινές ώρες έξω από το Λύκειο της περιοχής επιδίδονται σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι προσποιούμενοι ότι πέφτουν πάνω στα διερχόμενα αυτοκίνητα- πράγμα παρά πολύ επικίνδυνο και για αυτούς και για τους οδηγούς.

Λέει μάλιστα ότι δεν αποκλείεται το επικίνδυνο αυτό ...παιχνίδι των  νεαρών να συνδέεται και με ένα άλλο «σπορ», πάλι από νεαρά άτομα της περιοχής που  ρίχνει πέτρες και μάλιστα μεγάλες στις πόρτες και στα παράθυρα των σπιτιών…Επειδή η καταγγελία, αν πράγματι έτσι έχουν τα πράγματα, εγκυμονεί δυσάρεστες εκπλήξεις για να συμβεί κανένα ατύχημα, πριν συμβεί, ας φροντίσει η αστυνομία , ή και το σχολείο να κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στους νεαρούς «πλακατσήδες»!

Α.Ω.

 

Συμφώνησαν για τις ατέλειες που θα διορθωθούν!

Ειδική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή που μας πέρασε, μετά από αίτημα του Επιμελητηρίου Λέσβου σε συνεργασία με την Ένωση Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου και τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, στο Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, με θέμα την επιβολή υψηλών προστίμων στα τουριστικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση Ελλάδας - Τουρκίας. Σε αυτή έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου κ. Β. Μυρσινιάς, ο Α’ Αντιπρόεδρος του Φορέα κ. Π. Τατάκης, ο Γεν. Γραμματέας του Επιμελητηρίου και Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Ταξιδιωτικών και Ναυτικών Πρακτόρων Λέσβου κ. Π. Χατζηκυριάκος, ο τουριστικός Πράκτορας κ. Π. Παντελόπουλος, εκπρόσωποι από τα Επιμελητήρια Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, καθώς και εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών. Την κυβέρνηση εκπροσώπησαν, ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Βίτσας, ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σαντορινιός, εκπρόσωποι από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Τουρισμού, ο Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλλης και ο Διευθυντής της Γ. Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιχαλακέλλης. Συμφωνήθηκε ότι υπάρχουν ατέλειες και ασάφειες του υφιστάμενου νόμου, που θα διορθωθούν με σχετική τροπολογία, ενώ σε ό,τι αφορά στα πρόστιμα, βεβαιωμένα και μη, οι Υπουργοί δεσμεύτηκαν ότι θα βρεθεί ο τρόπος, ώστε αυτά να μην επιβληθούν. Πάντως μένει το ερώτημα γιατί για ένα τέτοιο θέμα την πρωτοκαθεδρία από κυβερνητικής πλευράς την είχε το Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο κ. Βίτσας, εκτός κι αν οι όποιες διορθώσεις στο υφιστάμενο πλαίσιο μπορούν να εκληφθούν και ως «αντισταθμιστικά» για το προσφυγικό, ή μήπως είμαστε «υπερβολικοί»;

Α.Ω.

Οι σημαίες AegeanDocs 2018 του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ που θα διεξαχθεί από 1 έως 6 Οκτωβρίου κυματίζουν στην πόλη της Μυτιλήνης, αντί αντιαισθητικών αφισών!

 

Μόνο η Φώφη πρόφερε σωστά τη Μόρια!

Η Φώφη Γεννηματά μπορεί να ήταν η μόνη επικεφαλής κόμματος που δεν ήρθε στη Μυτιλήνη από το 2015, αλλά έδειξε πως είχε σοβαρή γνώση της ιδιαίτερης κατάστασης που βιώνει η τοπική κοινωνία. Ενώ κατάφερε να αποτελέσει και τη μόνη εξ Αθηνών πολιτικό, που πρόφερε σωστά τη «Μόρια». ως «Μόργια» δηλαδή και όχι ως «Μορία» όπως τη λένε… άπαντες.

Α.Ω.

 

Χωρίς νερό περιοχές

Σήμερα από ώρα 8:00 το πρωί έως 14:30 θα γίνει -σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΔΕΥΑΛ- διακοπή υδροδότησης, λόγω επισκευής αγωγού  ύδρευσης στις περιοχές Αλυφαντά, Πυργί, Γαϊδαρανήφορος και Ρόβικα. Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΛ τονίζει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο δυνατόν μικρότερη όχληση και την ταχύτερη αποκατάσταση της ομαλής υδροδότησης.

Α.Ω.

 

Ο «ΦιλόΔημος» για τον βιολογικό της νότιας πόλης;

Αναλυτικά στοιχεία για την αύξηση του Προϋπολογισμού του «ΦιλοΔημος», εστάλησαν από το Υπουργείο Οικονομίας και μέσα σε αυτά σημειώνεται ειδικότερα πως στην πρόσκληση  «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση», προστίθενται 100 εκατ. Ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 200 εκατ. ευρώ σε 300 εκατ. Ευρώ. Χρηματοδοτούνται δηλαδή, μεταξύ άλλων,  αντικαταστάσεις παλαιών δικτύων ύδρευσης, προμήθειες εξοπλισμού για τον εντοπισμό και τη μείωση των διαρροών, εξωτερικά υδραγωγεία, έργα καθαρισμού νερού, αφαλατώσεις, δεξαμενές και αντλιοστάσια νερού. Στην Πρόσκληση τώρα που αφορά στην «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και την βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων, επιφανειακών υδάτων και των ακτών κολύμβησης», προστίθενται άλλα 150 εκατ. Ευρώ, αυξάνοντας έτσι το σύνολο των διαθέσιμων πόρων από 200 εκατ. Ευρώ σε 350 εκατ. Ευρώ. Και σύμφωνα με την υποσημείωση χρηματοδοτούνται, έργα σε οικισμούς Γ’ Προτεραιότητας, (οικισμοί με πληθυσμό αιχμής από 2.000 έως 15.000 ισοδύναμους κατοίκους), για τα οποία απορρέει υποχρέωση από την σχετική Κοινοτική Οδηγία. Μ΄αυτά και με εκείνα τώρα και επειδή ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός ήταν από τους πρώτους που διείδαν (από την πρώτη κιόλας ανακοίνωση του «ΦιλόΔημου») ότι είναι επιλέξιμος ο βιολογικός της Νότιας Πόλης, μπορεί να υπάρξει μία νέα σχετική ενημέρωση εκ μέρους της δημοτικής αρχής για το αν πράγματι υπάρχουν προϋποθέσεις για να χρηματοδοτηθεί αυτό το ζωτικής σημασίας έργο;

Μ.ΟΡΦ

 

Επιστολή στο δήμαρχο Λέσβου και στην διοίκηση της ΔΕΥΑΛ απέστειλε ο Σύλλογος κατοίκων Κουμπάρας και Κιόσκι «Το Κιρκινέτσι» αναδεικνύοντας -με αφορμή τα έργα κατασκευής δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιοχή- την ιδιαιτερότητα της οδού Περγάμου. Η οποία είναι ένα από τα ελάχιστα σωζόμενα λιθόστρωτα της παλιάς πόλης. Ο σύλλογος στην επιστολή του εφιστά την προσοχή στην ανάγκη διατήρησης της φυσιογνωμίας του δρόμου και ιδιαίτερα στην απόληξη της πίσω από τα δικαστήρια με λιθόστρωτες σκάλες. Ενα αίτημα καθ΄όλα δίκαιο όταν μιλάμε για την ίδια τη φυσιογνωμία της πόλης μας!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey