Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ποιες κατασκηνώσεις;
Τη δέσμευση πίστωσης ύψους 5.000 ευρώ για την «πληρωμή δαπανών ΔΕΗ ειδικού φορέα (παιδικές κατασκηνώσεις)» ενέκρινε η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου.
Στο ερώτημα προς την Οικονομική Υπηρεσία της γιατί πληρώνει η Περιφέρεια τις παιδικές κατασκηνώσεις που έχουν περάσει στο Δήμο Λέσβου, μας διευκρινίστηκε πως η δαπάνη ηλεκτροδότησης αφορά στην περσινή περίοδο.
Για την οποία, όμως, αναρωτιέται κανείς γιατί ανέλαβε να πληρώσει η τέως νομαρχία τη ΔΕΗ, αφού ούτε πέρυσι, όπως και φέτος, δε λειτούργησαν οι κατασκηνώσεις.
Ποιος έκαψε 5.000 ευρώ ρεύμα και για ποιο σκοπό, όταν οι κατασκηνώσεις ήταν κλειστές;
ΜΑΡ.ΠΛ.

Νιώθει δικαιωμένος

Δικαιωμένος νιώθει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου, Γιώργος Ορφανός. Όπως μας έλεγε, τα επίσημα στοιχεία για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών τον επαληθεύουν, διότι εκείνος, σε αντίθεση με πολλούς άλλους, από την αρχή κρατούσε μικρό καλάθι. Όπως χαρακτηριστικά μάς είπε, άλλοι ήταν εκείνοι που έλεγαν ότι θα έρθουν 30.000 έως 40.000 Τούρκοι.
Κι η αλήθεια είναι ότι από χαρακτήρος ο κ. Ορφανός είναι πάντα συγκρατημένος στις εκτιμήσεις του. Παρ’ όλα αυτά, η επισήμανσή του δείχνει πως οι κόντρες εντός του Επιμελητηρίου καλά κρατούν.
Ν.Μ.

Ως εδώ

Τον τελευταίο χρόνο η κλοπή των ρεπορτάζ και των ειδήσεων έχει εξελιχθεί σε εθνικό σπορ. Έχουμε δει δημοσιογράφους μεγάλων εφημερίδων της Αθήνας να κλέβουν ολόκληρα ρεπορτάζ συναδέλφων της επαρχίας. Κι έχουμε πέσει κι εμείς θύματα κλοπής δεκάδες φορές. Όμως πρωταθλητές στο σπορ είναι οι ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και τα μπλογκ. Την Τετάρτη είδαμε ακόμη μια φορά αυτό το άχαρο σπορ να παίζεται σε βάρος μας. Η ιστοσελίδα limnosreport.gr πήρε το ρεπορτάζ τού «Ε» για τις αφίξεις Τούρκων τουριστών και το αναδημοσίευσε ολόκληρο, προσθέτοντας στο τέλος μια μικρή δική της αναφορά. Φρόντισε, βέβαια, να αφαιρέσει από το ρεπορτάζ την εφημερίδα που το δημοσίευσε και το δημοσιογράφο που το έγραψε (δηλαδή το «Εμπρός» και το όνομα του υπογράφοντος). Την κλοπή τη συνέχισε η ιστοσελίδα lesvosnews.gr τού κ. Γιάννη Σινάνη, η οποία αντέγραψε την είδηση από κει και εμφάνισε ως πηγή της είδησης το limnosreport.gr/. Λες και ο κ. Σινάνης δε διάβασε στο «Ε» την είδηση, ούτε την είδε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας μας. Η λογοκλοπή συνεχίστηκε και το βράδυ, όταν ο κ. Σινάνης παρουσίασε το θέμα στην τηλεοπτική του εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό «Αρχιπέλαγος».
Αυτές είναι οι πρακτικές που σκοτώνουν τη δημοσιογραφία…
Ν.Μ.

Θα ενδιαφερθούν;

Τρεις μήνες μετά τη λήξη της τελευταίας προγραμματικής σύμβασης και παρά τις υποσχέσεις για ανανέωσή της, η Μονάδα Ανήλικων Μεταναστών στην Αγιάσο βρίσκεται κυριολεκτικά «στον αέρα», χωρίς προσωπικό και χωρίς χρήματα για τις λειτουργικές ανάγκες. Την ίδια ώρα με όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας και τις αντιδράσεις γιατρών και εργαζομένων σε όλη τη χώρα, είναι βέβαιο ότι η Μονάδα Ανηλίκων θα είναι το τελευταίο που θ’ απασχολήσει το Υπουργείο Υγείας. Τι θα γίνει όμως μέχρι τότε; Για πόσο ακόμη θ’ αφήσουν τη Μονάδα στην τύχη της;
Πελ.Γ.

Στο Συνήγορο του Πολίτη…

Δεν είναι μόνο οι παλιές βεβαιωμένες οφειλές προς τους τέως δήμους που καλούνται τώρα να πληρώσουν οι πολίτες. Τα 15.000 ραβασάκια, περιλαμβάνουν και νέες οφειλές, κυρίως για την υδροδότηση, που όμως, όπως καταγγέλλει αναγνώστης μας, έφτασαν με τεράστια καθυστέρηση στους αποδέκτες τους. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Δήμος τούς επιβάλλει και τόκους υπερημερίας για… δική του καθυστέρηση. Σύμφωνα λοιπόν με την καταγγελία του αναγνώστη μας, που ήδη έχει αποταθεί στο Συνήγορο του Πολίτη, ο λογαριασμός ύδρευσής του, αξίας 58 ευρώ, έληξε στις 30 Ιουνίου 2011. Σε αυτόν στάλθηκε, όμως, στις 23 Σεπτεμβρίου. Όταν λοιπόν πήγε στις 29 Σεπτεμβρίου να τον πληρώσει, «οι υπάλληλοι της Μυτιλήνης, υπονόησαν πως έφταιγαν οι υπάλληλοι της Καλλονής για την καθυστέρηση στη διεκπεραίωση και απαίτησαν για να τον ξοφλήσω να καταβάλω τόκους υπερημερίας 1,74 ευρώ. Παρ’ ότι το ποσόν είναι αστείο, θεωρώ ως δημότης άδικη την καταβολή τόκων, αφού προσωπικά δε φέρω καμμία απολύτως ευθύνη για την καθυστέρηση στην εξόφληση του λογαριασμού.».

… η «κλεψιά»
Άλλος αναγνώστης μας, ομοίως απ’ την Καλλονή, πήγε την Πέμπτη να πληρώσει το λογαριασμό ύδρευσης της οικίας του, όπου όπως μας κατήγγειλε «μου ζητήθηκε (και σε όλους όσοι ήταν μπροστά μου) προσαύξηση 1% λόγω καθυστέρησης πληρωμής! Η ειδοποίηση, όμως, σε όλους μας ήρθε πριν τρεις - τέσσερις μέρες. Το επιβεβαίωσα αυτό ρωτώντας κάποιους από τους γύρω μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώσουμε αυτό το +1% λόγω δικής τους καθυστερημένης αποστολής της σχετικής ειδοποίησης. Εγώ πλήρωσα τόκο υπερημερίας 0,64 ευρώ. Κι όπως καταλαβαίνετε, δεν είναι το ποσό που έδωσα, αλλά η “ κλεψιά” εκ μέρους τους.».
Κύριε Βουνάτσο, ως αρμόδιος για τα οικονομικά οφείλετε να παρέμβετε και να σταματήσετε την αδικία. Διότι δε φταίνε οι πολίτες που έλαβαν τους λογαριασμούς τρεις μήνες μετά τη λήξη τους, για να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Πέντε εκατομμύρια ευρώ πίσω…

Τους φόβους που του εκμυστηρεύθηκε προσφάτως ο δικηγόρος τής ΔΕΥΑΜ και διακεκριμένος νομικός Τάσος Κόρακας, αποκάλυψε με τη σειρά του στους δημοσιογράφους ο Δημήτρης Βουνάτσος χθες, στο τέλος της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, λέγοντας ότι υφίσταται μεγάλη πιθανότητα να καταδικαστεί η Επιχείρηση να πληρώσει πέντε εκατομμύρια ευρώ σε εργολάβους.
Όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος, το ποσό αυτό διεκδικείται από τους κατασκευαστές τμήματος του αποχετευτικού δικτύου της πόλης της Μυτιλήνης και πιο συγκεκριμένα της περιοχής Καβέτσου, λόγω των καθυστερήσεων που υπήρξαν στην εκτέλεση του έργου και ανέβασαν το κόστος τους.

… κλείνουν τη ΔΕΥΑΜ
Ακόμη, βέβαια, όλα είναι υποθέσεις, αλλά αν δεν υπάρξει νέα αναβολή, οι συγκεκριμένες διεκδικήσεις θα εκδικαστούν και θα τελεσιδικήσουν σε ένα εξάμηνο, και απ’ το αποτέλεσμά τους ενδέχεται να εξαρτηθεί και η τύχη τής ΔΕΥΑΜ. Η οποία θα αναγκαστεί να κλείσει αν για τρεις χρονιές, όπως εξήγησε ο κ. Βουνάτσος, εμφανίσει παθητικό.
Σε περίπτωση δε που επιστρέψει τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, το λουκέτο προοιωνίζει μετά βεβαιότητας.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Τεχνητό οφσάιντ

Μπορεί ο πρώτος σε ψήφους στη γενική συνέλευση της ΠΕΔ δημοτικός σύμβουλος, Παντελής Πατερέλλης, να μη δημοσιοποίησε ακόμη νέα πρόσκληση, αλλά ο Δημήτρης Βουνάτσος ανέφερε ότι ειδοποιήθηκε για επανάληψη της προσπάθειας συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου για το πρωί της προσεχούς Τετάρτης.
Όπως είπε όμως ο δήμαρχος Λέσβου, μετά και από επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο Λήμνου, Αντώνη Χατζηδιαμαντή, οι δυο τους, όπως και ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, πιθανόν και ο δήμαρχος Ικαρίας, αλλά και οι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Φραγκόπουλος και Δημήτρης Βουλγαράκης, «δε θα μετάσχουν σε εκλογές παρωδία».
Άλλωστε, μετά το τεχνητό οφσάιντ που κατήγγειλε ο δήμαρχος πως έπαιξε η ομάδα Λαμπρινούδη - Πατερέλλη στην πρώτη συνεδρίαση για να μην εκλεγεί πρόεδρος, όλα είναι πιθανά. Με ήδη έξι απόντες στους 15, δεν αποκλείεται δε, αν προκύψουν και κανά - δυο άλλες απουσίες, η διαδικασία αναγκαστικά να πάει σε νέα αναβολή.
Με τέτοιο… κατενάτσιο, μέχρι να βγει προεδρείο θα τελειώσει η θητεία.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Φήμες;

Ότι ανακλήθηκαν από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όσοι εκπαιδευτικοί ήταν τοποθετημένοι σε άλλες υπηρεσίες ως αποσπασμένοι, κυκλοφόρησε χτες ως φήμη. Δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε κάτι τέτοιο από κάποια πλευρά, ούτε καταφέραμε να μιλήσουμε με την ίδια την περιφερειακή διευθύντρια, Ματούλα Κοντέλλη, που για άλλη μια φορά δεν ήταν διαθέσιμη.
Β.Χρ.

Με αφορμή την επιστολή…
Το ότι τα δημοσιεύματα για την καταστροφή της έκθεσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου θα είχαν αποτέλεσμα κάποιοι να διαμαρτυρηθούν ήταν αναμενόμενο.
Εκ των 14 αρχαιολόγων (μικρή πόλη είμαστε και γνωριζόμαστε καλά), κάποιοι (και προπάντων φίλοι τους και συγγενείς) έστρεξαν στην Αθήνα σκοπεύοντας στη δημιουργία… Κινήματος). Είναι αυτοί που ανωνύμως έστελναν το κείμενο στην τάδε και στη δείνα διαδικτυακή σελίδα, αποδεικνύοντας μονίμως με τα απωθημένα τους πως δε θίγονται από το τι γράφει ένας δημοσιογράφος, αλλά από το ποιος δημοσιογράφος τα γράφει. Μόνο που η μαχόμενη δημοσιογραφία ευτυχώς δεν είναι ούτε κρατικοδίαιτη ούτε αφορά διεκπεραίωση προγραμμάτων…
Σ.ΜΠΑ

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey