Τα Δηκτικά

01/07/2012 - 05:56

Ουδέν - επιπλέον - σχόλιο…
Δημοσιεύουμε φωτογραφία που τράβηξε προχθές σε δρόμο της Μυτιλήνης και μας έστειλε ο Μιχάλης Μπάκας, συντονιστής της Πολιτικής Κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων. Αφιερωμένη, όπως λέει, «σε όλους αυτούς που εν όψει των επερχόμενων εκλογών και της ανάτασης του “εθνικού μας φρονήματος” θα μας μιλήσουν για εθνικούς κινδύνους και μηδενική ανοχή στη λαθρομετανάστευση».
Άλλο τίποτα…
Β.Χρ.

Θλίψη

«Λαμπρόπουλε παιδί μου, εσύ! Ποιος θα το πίστευε!» Φοβερή διαφήμιση. Όποτε το βλέπω στην τηλεόραση γελάω με την καρδιά μου. Όταν το βλέπω στην αληθινή ζωή, μου ‘ρχεται να βάλω τα κλάματα…
Π.Μ.

Προσωρινή ασφαλτόστρωση

Μεγάλη ταλαιπωρία περνούν οι οδηγοί που διασχίζουν το δρόμο Μυτιλήνη - Λάρσος στο σημείο που κατασκευάζεται η γέφυρα. Οι λακκούβες που έχουν δημιουργηθεί λόγω των έργων, κάνουν τους οδηγούς να κινούνται με εξαιρετικά αργό ρυθμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα οχήματα να μπλοκάρονται στο σημείο αυτό για πολλή ώρα. Φίλος αναγνώστης μάς έλεγε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί αν στρωθεί το οδόστρωμα με χαλίκι ή αν γίνει μια προσωρινή επίστρωση με άσφαλτο. Ας εξετάσουν οι αρμόδιοι και αυτή την πρόταση, αν πράγματι βελτιώνει το κυκλοφοριακό στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου.
Ν.Μ.

Την τελευταία στιγμή

Φθάσαμε στο παρά πέντε των εκλογών για να κλείσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ εκκρεμότητες με απλήρωτες επιδοτήσεις από το 2002. Κάτι μας λέει ότι σύντομα θα τρέξουν να πληρώσουν και τους απλήρωτους βιοκαλλιεργητές. Αν όλα αυτά τα ζητήματα είχαν κλείσει έξι - επτά μήνες νωρίτερα, οι παραγωγοί που πραγματικά δικαιούνται επιδοτήσεις, θα τις είχαν πάρει. Τώρα κανείς δε θα μπορούσε να κατηγορήσει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ για προεκλογικού χαρακτήρα μέτρα.
Και μία επισήμανση: κανείς δεν κέρδισε πληρώνοντας τις αγροτικές επιδοτήσεις στο παρά πέντε. Μια απλή αναδρομή σε παλιότερες εποχές επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές!
Ν.Μ.

Διαμαρτύρονται οι ξενοδόχοι

Αγανακτούν οι ξενοδόχοι από την αύξηση των τιμολογίων για τις καταχωρήσεις στο Χρυσό Οδηγό του ΟΤΕ. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου κάνει λόγο για αυξήσεις από 50% έως 110% και ζητάει την παρέμβαση των υπουργών Ανάπτυξης, Μεταφορών και Τουριστικής Ανάπτυξης. Άσχετα με το αν είναι δίκαιη ή άδικη η διαμαρτυρία, νομίζουμε ότι θα έπιανε τόπο αν ήταν γραμμένη στα γερμανικά…
N.M.

Προσοχή, κεραμίδια! 

Μπορεί να φαντάζει κάπως... αστεία αυτή η «προειδοποιητική… πινακίδα» που βρίσκεται στο παλιό μυτιληνιό σπίτι, στο νούμερο 28 της οδού Αγίας Σοφίας, στο κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης. Ωστόσο, κάποιος δε θα πρέπει να κάνει κάτι προκειμένου να μην… «πεύτουν» τα κεραμίδια (βλ. ιδιοκτήτης του σπιτιού) ή να μην… «πλησιάζεται» το σπίτι - μέχρι τότε τουλάχιστον - από τους περαστικούς (βλ. δήμος);
Β. Χρ.Έχει παραγίνει το κακό

Άγριο είναι το δούλεμα με τα ποσοστά της ανεργίας στο Βόρειο Αιγαίο, που ανακοινώνει κάθε μήνα η Στατιστική Υπηρεσία. Σταθερά τα νησιά μας εμφανίζονται να έχουν εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας, όταν είναι γνωστό και στον τελευταίο νησιώτη ότι λόγω ανεργίας έχει επανεμφανιστεί με ιδιαίτερη ένταση το φαινόμενο της εσωτερική μετανάστευσης. Είμαστε σίγουροι ότι οι υπάλληλοι της Στατιστικής Υπηρεσίας κάνουν καλά τη δουλειά τους και εφαρμόζουν τις μεθόδους που έχει υιοθετήσει η υπηρεσία τους. Το πρόβλημα δε βρίσκεται στους υπαλλήλους, αλλά στις μεθόδους που εφαρμόζει η Στατιστική Υπηρεσία.
Ν.Μ.

Κατέβασε τον πήχη

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη ΔΕΘ ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, κατέβασε τον πήχη για το ΣΥΡΙΖΑ, σε ό,τι αφορά στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Όσοι είχαν παρακολουθήσει την προεκλογική του ομιλία στη Μυτιλήνη, πριν τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, θα θυμούνται ότι τότε έβαζε τον πήχη πολύ ψηλά, λέγοντας ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η τρίτη δύναμη και να εκλέξει τρεις ευρωβουλευτές. Οι καιροί άλλαξαν και μάλιστα με δραματικό τρόπο για το χώρο αυτό, μέσα σε διάστημα μόλις τριών μηνών. Και η ευθύνη γι’ αυτήν την εικόνα δεν μπορεί να αναζητηθεί εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποκλειστικά στον ίδιο τον πολιτικό αυτό χώρο και στους ηγέτες του.
Ν.Μ.

Πρεμούρα…

Και σε αυτές τις εκλογές έσπευσε η ΝΟΔΕ Λέσβου της Ν.Δ. να απαντήσει στις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του και, μάλιστα, πρέπει να το επισημάνουμε, με απλό και κατανοητό λόγο.
Η πρώτη απάντηση που υπογράφει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Στρατής Κυρατζής, αφορά στην ανακοίνωση του Ηρακλή Βερβέρη για το εργοστάσιο της ΔΕΗ. Η Ν.Δ. σχολιάζει πως μπορεί τα πρόσωπα στο ΠΑΣΟΚ να αλλάζουν, αλλά η λογική παραμένει η ίδια. «Λόγια, λόγια, λόγια και από ουσία τίποτε. Αποκαλυπτική και ενδιαφέρουσα μοιάζει ότι θα είναι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, εκτός κι αν στην πρεμούρα τους να εμφανίσουν “έργο”, δεν τους νοιάζει να εκτίθενται ανεπανόρθωτα.»

… και προχειροδουλειές
Η Ν.Δ. τοπικά απαντά και στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη «φιέστα» στο ΙΚΑ, τονίζοντας πως δικαιολογημένα γίνονται τα εγκαίνια, αφού το κυβερνών κόμμα, όπως αναφέρει η ΝΟΔΕ, έκανε ολοκληρωμένη παρέμβαση στο υποκατάστημα Μυτιλήνης κι όχι «τις προχειροδουλειές» που είχε σχεδιάσει το ΠΑΣΟΚ.
«Αντί να κάνουν αυτοκριτική και να απολογηθούν γιατί είχαν εγκαταλείψει το ΙΚΑ στην τύχη του και την περίθαλψη των ασφαλισμένων σε άθλιες συνθήκες, ενοχλούνται γιατί εγκαινιάζεται ένα έργο ουσίας, αφού οι υπηρεσίες του ΙΚΑ προσφέρονται πλέον σε ανθρώπινες και αξιοπρεπείς εγκαταστάσεις», καταλήγει η Ν.Δ..
Κι ακόμη απομένουν τρεις γεμάτες βδομάδες προεκλογικού αγώνα για να συνεχιστεί η αντιπαράθεση, που αν μη τι άλλο ζωντανεύει τα πνεύματα.
Πάντως, για να ακριβολογούμε, τα εγκαίνια του ΙΚΑ είχαν προσδιοριστεί πολύ πριν προκύψουν οι πρόωρες εκλογές. Να μη χρεώνεται και μαντικές ικανότητες ο διευθυντής του ΙΚΑ, κ. Βαμβουρέλλης!
ΜΑΡ.ΠΛ.

Στη γραμματέα του ΠΥΣΔΕ    

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προς τιμή των διευθυντών που συνταξιοδοτήθηκαν πρόσφατα και των αιρετών μελών του ΠΥΣΔΕ, που οργάνωσε την προηγούμενη εβδομάδα η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στην Αγία Παρασκευή, απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα και στη γραμματέα του ΠΥΣΔΕ, κ. Αγγελική Χατζημήτρου. Στην προσφώνησή του ο διευθυντής, κ. Θανάσης Φραγκόπουλος, τόνισε ότι στην εύρυθμη λειτουργία του ΠΥΣΔΕ έχει καθοριστικό ρόλο εδώ και πάνω από 30 χρόνια η κ. Χατζημήτρου.
Η τιμωμένη που αισίως οδεύει προς συνταξιοδότηση, εξέφρασε τη μεγάλη της χαρά και συγκίνηση για την τιμή που της έγινε, δεχόμενη το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.
Π.Σ.Πού θα πάνε;

Αγιασμός σήμερα και εκεί στα βορειόχωρα της Μυτιλήνης ενδέχεται να προκύψουν παρατράγουδα για το γυμνάσιο στο οποίο θα πάνε οι μαθητές της Παναγιούδας. Κάποιοι εξ αυτών γράφτηκαν στο Γυμνάσιο Παμφίλων, αν και τους διεκδικεί η Μόρια, που φαίνεται ότι ακόμη και με εξώδικο θα διεκδικήσει τους μαθητές που - όπως υποστηρίζει - διά νόμου θα πρέπει να πάνε στο δικό της σχολείο. Ακόμη και με πρόβλεψη για καθημερινή μεταφορά απ’ την Παναγιούδα στη Μόρια με τη βοήθεια του δήμου.
Απ’ την άλλη, προβλήματα φαίνεται να υπάρχουν και με μαθητές μεγαλυτέρων της πρώτης τάξεως που μάλλον δε θέλουν να αλλάξουν σχολείο. Όλα αυτά, βέβαια, τα προβλήματα, δε θα υπήρχαν αν δεν ήταν ελάχιστοι οι μαθητές για να γεμίσουν τρία συνολικά γυμνάσια - Μόριας, Παμφίλων, Θερμής - σε ακτίνα μερικών χιλιομέτρων. Διότι σαφώς και πρέπει να γίνονται σχολεία, αρκεί προηγουμένως να έχουν γίνει παιδιά για να τα γεμίσουν. Η τελευταία επισήμανση είναι πολύ βασική για τον όποιο προβληματισμό για νέα σχολεία.
ΜΑΡ.ΠΛ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey