Έως την Τετάρτη στο «Cine Αρίων»

Κοσμοσυρροή στη «Ρόζα της Σμύρνης»

05/01/2017 - 15:12

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στο «Cine Αρίων» για την προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» αλλά και στους κινηματογράφους της Αθήνας, συγκινείται και μιλά για την ιστορία της, που έλκει τη δημιουργία της από το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

 

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά στο «Cine Αρίων» για την προβολή της ταινίας «Η Ρόζα της Σμύρνης» αλλά και στους κινηματογράφους της Αθήνας, συγκινείται και μιλά για την ιστορία της, που έλκει τη δημιουργία της από το μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλλη-Θεοδοσιάδη «Ισμαήλ και Ρόζα».

«Οι απίστευτες ουρές στα σινεμά τις ημέρες των Χριστουγέννων για τη “Ρόζα της Σμύρνης” ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μπορούσατε να μας κάνετε. Σας ευχαριστούμε πολύ», έγραψαν οι συντελεστές της ταινίας στην ομώνυμη σελίδα που έχουν φτιάξει στο facebook για τους 110.000 θεατές που την παρακολούθησαν την πρώτη εβδομάδα. Έως και την ερχόμενη Τετάρτη, οι Μυτιληνιοί θα μπορούν να απολαύσουν την ταινία στο «Cine Αρίων».

Η ιστορία πιάνει το νήμα από τη Ρόζα του 1987 που ζει μαζί με την εγγονή της Μαριάννα στην Αθήνα. Ένας αρχιτέκτονας, ο Δημήτρης, στην προετοιμασία μιας έκθεσης και παρασυρμένος από το ερευνητικό μεράκι του, θα έρθει, άθελά του, αντιμέτωπος με το επτασφράγιστο μυστικό που κρατά η Ρόζα καλά κρυμμένο στις μνήμες της και θα προσπαθήσει να το φέρει στην επιφάνεια. Διαρθρωμένη πάνω σ’ ένα καστ διαφορετικών γενεών, η ταινία έχει γυριστεί στην Αθήνα αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και στα μικρασιατικά παράλια, ενώ αναδεικνύει ως ένα από τα πλεονεκτήματά της τους καλοβαλμένους εσωτερικούς χώρους και τις κοσμοπολίτικες διαδρομές της.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κορδέλλας, που γνωρίσαμε μέσα από τις τηλεοπτικές επιτυχίες «Αναστασία» και «Απόντα», τονίζει ότι «Η “Ρόζα της Σμύρνης” είναι μια λαϊκή ταινία. Δηλαδή μια ταινία με απλή αφήγηση που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Στόχος μας εξαρχής ήταν να επικοινωνήσουμε με το θεατή μέσα από μια ιστορία που θα μιλήσει στην καρδιά του, που θα τον συγκινήσει και θα του θέσει ερωτήματα σχετικά με την ιστορική μας σχέση με το γείτονα λαό. Από την ανταπόκριση του κοινού, ήδη από τις πρώτες μέρες προβολής, νομίζω πως η “Ρόζα” πέτυχε το στόχο της».

Πρωταγωνιστούν οι Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey