Μια συνεργατική πρωτοβουλία οκτώ τοπικών επιχειρήσεων, που στόχο έχει να αναδείξει και τις γαστρονομικές δυνατότητες του νησιού μας

Η «γκουρμέ» Λέσβος

07/06/2017 - 14:31

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα σύμπραξη θα πάρει «σάρκα και οστά» αύριο Τετάρτη (7/6) στα Θέρμα του Κόλπου Γέρας, όπου στις 9 το βράδυ θα παρουσιαστεί η συνεργατική πρωτοβουλία «Lesvos Gourmet». Πρόκειται για οκτώ επιχειρήσεις της Λέσβου οι οποίες ενώνουν τις δυνάμεις, τις ιδέες, τα προϊόντα και τους γαστρονομικούς τους συνδυασμούς, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τις επιχειρηματικές προοπτικές αυτής της συμπόρευσης.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον εγχείρημα από τις επιχειρήσεις «Lesvian Mountains», «Γεύσεις Καλλονής», «Ποτοποιία Γιαννατσή», «Mystakelli», «Theros», «Μέλι Ένα», «Μυτιληνιά Γη» και «Αρτοζαχαροπλαστείο Σουσαμλή», οι οποίες αποφάσισαν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση υψηλής διατροφικής αξίας στο τραπέζι κάθε επισκέπτη του νησιού αλλά και κάθε οικογένειας.

Βασικός πυλώνας είναι η Λέσβος με τον ήλιο, τη θάλασσα, τον αέρα, την ευλογημένη βροχή, το ήπιο κλίμα, το ανάγλυφο, την πολύχρωμη χλωρίδα, την ιδιαίτερη πανίδα της. Ένας τόπος «δώρο Θεού» για τους κατοίκους του νησιού. Ένας τόπος που γεννά ανθρώπους με πάθος, ένστικτο και ζήλο, οι οποίοι κάνοντας τη δουλειά τους απόλαυση, ονειρεύονται.

Ανακατεύουν το χώμα με τον ιδρώτα τους, αξιοποιούν υπέροχες πρώτες ύλες και αρχαίες πατρογονικές γνώσεις, ενώ με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας συνθέτουν μοναδικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, που μπορούν να εκτοξεύσουν τον γαστρονομικό πλούτο της Λέσβου εκτός νησιού και γιατί όχι και εκτός Ελλάδας. Η συνέργεια αυτή επιχειρεί να ανοίξει δρόμους για τα ποιοτικά λεσβιακά προϊόντα, στέλνοντας και ένα ισχυρό μήνυμα και σε άλλους παραγωγούς του νησιού ώστε η πρωτοβουλία «Lesvos Gourmet» να αποτελεί σήμα κατατεθέν για τη Λέσβο που, αν και διαθέτει εξαιρετικά προϊόντα, υπολείπεται σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές αγορές που έχουν κάνει βήματα σε σχέση με την προώθηση και την προβολή παρόμοιων πρωτοβουλιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey