Τι να διαλέξω; Καθιστό γεύμα, μπουφέ ή cocktail;

28/02/2014 - 18:30

Στην πιο κλασική επιλογή για γαμήλιο γεύμα, τα πιάτα σερβίρονται στους καλεσμένους στο τραπέζι. Το μενού δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό, αλλά πρέπει να είναι ποιοτικά καλό και με φροντισμένη παρουσίαση. 

Η δεξίωση του γάμου ανάλογα με τον τρόπο που θα σερβιριστεί το φαγητό μπορεί να είναι:
• Καθιστό γεύμα
• Δεξίωση με μπουφέ
• Cocktail

Καθιστό γεύμα
Στην πιο κλασική επιλογή για γαμήλιο γεύμα, τα πιάτα σερβίρονται στους καλεσμένους στο τραπέζι. Το μενού δεν χρειάζεται να είναι υπερβολικό, αλλά πρέπει να είναι ποιοτικά καλό και με φροντισμένη παρουσίαση.

Το φαγητό σερβίρεται με ορισμένη σειρά: ποτά, σαλάτα και πρώτο πιάτο, κυρίως πιάτο, επιδόρπιο. Με την κοπή της γαμήλιας τούρτας προσφέρεται σαμπάνια ή αφρώδες κρασί.

Η εξυπηρέτηση σε ένα καθιστό δείπνο πρέπει να είναι άψογη, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η σωστή συνεννόηση με τον υπεύθυνο όσον αφορά το σερβίρισμα του φαγητού και τον αριθμό των σερβιτόρων.

Όλα τα τραπέζια πρέπει να σερβιριστούν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ δεν πρέπει να μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα ανάμεσα στα πιάτα. Οι σερβιτόροι οφείλουν να είναι ευπαρουσίαστοι -καλοντυμένοι και καθαροί- και παράλληλα ευγενικοί και χαμογελαστοί, πρόθυμοι να εξυπηρετήσουν και τους πιο απαιτητικούς ή παράξενους καλεσμένους.

Tip
Ζητήστε να σερβιριστεί στο γεύμα σας, ένα φαγητό, γλυκό ή ποτό από τον τόπο καταγωγής σας.

Μπουφές
Στη δεξίωση με μπουφέ, η ατμόσφαιρα είναι συνήθως πιο χαλαρή, γι’ αυτό την προτιμούν τα τελευταία χρόνια πολλά νέα ζευγάρια. Η λύση αυτή ενδείκνυται κυρίως τους ανοιξιάτικους και τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε η δεξίωση παρατίθεται σε ανοιχτό χώρο.
Οι καλεσμένοι κάθονται στα τραπέζια με βάση ένα ειδικό πλάνο και πηγαίνουν στον μπουφέ για να σερβιριστούν. Η σωστή οργάνωση είναι πολύ σημαντική όσον αφορά το χρόνο σερβιρίσματος. Για να αποφευχθούν οι ουρές, συνηθίζεται ο μετρ να ειδοποιεί ένα - ένα τα τραπέζια για να περάσουν στον μπουφέ.

Θα πρέπει όμως να ενημερωθούν εγκαίρως οι καλεσμένοι ότι θα ειδοποιηθούν για το πότε πρέπει να σηκωθούν. Καλό θα ήταν να υπάρχουν περισσότεροι από ένας μπουφέδες, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και μεγάλη αναμονή. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν ο κάθε μπουφές να έχει διαφορετικές γεύσεις (κρεατικά, ψάρια και θαλασσινά, vegetarian). Η ποικιλία των γεύσεων αποτελεί το μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με το καθιστό δείπνο.
Φυσικά δεν πρέπει να παραμελήσετε την παρουσίαση. Η προσεγμένη εμφάνιση του μπουφέ είναι το α και το ω.

Cocktail

Στο cocktail πάρτι δεν υπάρχουν τραπέζια. Οι καλεσμένοι είναι όρθιοι, ελεύθεροι να περιφέρονται στο χώρο και να συζητούν με διάφορες παρέες. Ωστόσο, καλό είναι να φροντίσετε να υπάρχουν κάποιες καρέκλες και τραπέζια για εκείνους που δεν μπορούν να σταθούν όρθιοι για πολλή ώρα. Για το φαγητό μπορείτε να στήσετε μπουφέ.

Εναλλακτικά, σερβιτόροι περιφέρονται ανάμεσα στον κόσμο κρατώντας δίσκους με εδέσματα και ποτά. Σε τέτοιες δεξιώσεις προσφέρεται finger food, όπως καναπεδάκια, σούσι, τάπας, σαντουιτσάκια, κλπ., που δεν χρειάζονται μαχαιροπίρουνα.

Ενημερωθείτε υπεύθυνα και κλείστε έγκαιρα τον τύπο τραπεζιού που ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες του δικού σας μυστηρίου ή εκδήλωσης από την επιχείρηση catering «Ο Κίμωνας». Ξενοιάστε από την οργάνωση και τον στολισμό του τραπεζιού σας και απολαύστε την ΣΤΙΓΜΗ!!!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey