FOLLOW US

Κοινωνία

  • Για τη συκοφάντηση του σχολείου ότι «τα αγοράκια θα φορούν φούστες στη σχολική γιορτή»
Στη Δικαιοσύνη η τοπική κοινότητα Λουτρών

Στη Δικαιοσύνη στρέφεται η τοπική κοινότητα Λουτρών για το σάλο που προκάλεσαν στην τοπική κοινωνία συκοφαντικά δημοσιεύματα δήθεν «ειδησεογραφικών» ιστοσελίδων ότι τα «αγοράκια» του σχολείου θα φορέσουν… φούστες στη σχολική γιορτή. Το θέμα, όπως ψευδώς παρουσιάστηκε προκάλεσε αναταραχή πανελλαδικώς. Αφορμή στάθηκε η παρουσίαση από τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Λουτρών μιας διασκευής του «Πλούτου» του Αριστοφάνη, όπου αγόρια και κορίτσια θα παρουσιάζονταν επί σκηνής ανάλογα με τις απαιτήσεις του ρόλου τους.

Η τοπική κοινότητα Λουτρών συνεδρίασε και αποφάσισε να κοινοποιήσει τις αποφάσεις, αλλά και την ενόχλησή της, στο Δημοτικό Συμβούλιο, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Ένωση Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου, τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λέσβου και τη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να συκοφαντεί»

«Με κατάπληξη διαβάσαμε στις ηλεκτρονικές εφημερίδες (σ.σ. αναφέρεται το όνομα των ιστοσελίδων), άθλια και αηδιαστική «ειδησεογραφία» σκόπιμης παραπληροφόρησης για την θεατρική παράσταση του Δημοτικού μας Σχολειού με το κλασικό έργο του Αριστοφάνη «Πλούτος». Οι δυσφημιστικές, υβριστικές και συκοφαντικές αυτές δημοσιεύσεις προκάλεσαν πολλά άθλια σχόλια και αναμεταδοθήκαν σε πλήθος ιστοσελίδων, ομάδων του facebook και προσωπικών χρονολογιών σε όλη την Ελλάδα και την Ελληνική ομογένεια. Ή οι συντάκτες αγνοούν παντελώς τον Αριστοφάνη, καθώς και τον ευρύτερο ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας των παιδιών, ή δεν έκαναν κανενός είδους έρευνα για τα γεγονότα που παρουσιάζουν, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τους γονείς και την ευρύτερη κοινωνία του χωριού, παραβιάζοντας εμφανέστατα τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ή εσκεμμένα σπιλώνουν την υπόληψη και την επαγγελματική αξιοπρέπεια ανθρώπων, με το σεξιστικό παραλήρημα που εμπεριέχεται στα εν λόγω δημοσιεύματα. Με τη διαστρεβλωμένη και ψευδή παρουσίαση των γεγονότων και την αβάσιμη προσωπική τους κριτική προκάλεσαν κλίμα ανησυχίας στην Τοπική κοινότητα, και αναταραχής στα παιδιά και μετέτρεψαν μια πολιτιστική σχολική δραστηριότητα μικρών παιδιών σε πεδίο ανταλλαγής διχαστικών και ρατσιστικών σχολίων μέσω διαδικτύου σε Πανελλαδική και Παγκόσμια κλίμακα. Οι πολυετείς προσπάθειες Δασκάλων, Γονέων και Κοινοτικών Συμβουλίων έχουν αναδείξει το Σχολείο του χωριού μας σε ξεχωριστή θέση πανελλαδικά για το εκπαιδευτικό έργο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις και για τις συνθήκες φοίτησης. Δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να δυσφημεί, να υβρίζει και να συκοφαντεί το εκπαιδευτικό αυτό έργο, με διεστραμμένες και παραπλανητικές δημοσιεύσεις. Οποιαδήποτε εκ των υστέρων ανασκευή της προσβλητικής δήθεν «ειδησεογραφίας» δεν αποκαθιστά την προσβολή της τιμής και υπόληψης όλων των θιγομένων, αφού οι αμετροεπείς κακοήθειες έχουν εξαπλωθεί σε όλο το Διαδίκτυο. Για τους παραπάνω λόγους, θεωρούμε υποχρέωση μας να κινηθούμε νομικά. Καλούμε τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακής Εκπαίδευσης, καθώς και τα Δημοτικά Νομικά Πρόσωπα Σχολικών Επιτροπών και κάθε άλλο φορέα που έχει άμεση και έμμεση σχέση με την Παιδεία να εναντιωθούν σε αυτή τη σκοταδιστική ενέργεια», καταλήγει η σχετική επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 11:43
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top