Κραυγή αγωνίας από τους 20 επαγγελματίες, που περιμένουν εδώ και μήνες να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους

Προειδοποιούν με κινητοποιήσεις οι απλήρωτοι του «Τοξότη»

12/02/2019 - 16:10 Ενημερώθηκε 12/02/2019 - 16:18
Το δικό τους δράμα ζουν εδώ και 11 μήνες οι 20 επαγγελματίες που εργάστηκαν για την εταιρεία «Τοξότης», παραμένοντας απλήρωτοι τόσο για την παράκαμψη της Λαγκάδας, όσο και για κομμάτι του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου. Και μάλιστα, παρότι όπως επισημαίνουν η εταιρεία τους έχει δώσει επιταγές εξόφλησης, οι οποίες όμως παραμένουν ακάλυπτες εδώ και μήνες. Σε επιστολή που έδωσαν στη δημοσιότητα, οι 20 επαγγελματίες κάνουν έκκληση προς τους βουλευτές Λέσβου, καθώς επίσης στο αρμόδιο Υπουργείο και την Περιφέρεια Β. Αιγαίου προκειμένου τουλάχιστον να ενημερωθούν τι μέλλει γενέσθαι, προειδοποιώντας με δυναμικές κινητοποιήσεις. 
 

Η επιστολή τους:

«Είμαστε οι απλήρωτοι επαγγελματίες από τη Λέσβο που δουλέψαμε για την εταιρεία "Τοξότης" του κ. Καλογρίτσα, που εργαστήκαμε στην παράκαμψη της Λαγγάδας και σε κομμάτι του οδικού άξονα Καλλονής-Σιγρίου. Οι απλήρωτοι ιδιοκτήτες φορτηγών και βαρέων οχημάτων Δ.Χ. & εργολάβοι χωματουργικών και ασφαλτικών έργων, συνεργεία επισκευής οχημάτων, καταστήματα διαφόρων υλικών και αναλώσιμων προειδοποιούν με κινητοποιήσεις. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Οι υποχρεώσεις μας τρέχουν. Έχουμε χρεωθεί. Πληρώσαμε υπέρογκα ποσά για ΦΠΑ, εφορία και αναβαθμισμένες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Η εταιρεία μας χρωστά συνολικά περίπου 1.100.000€.

Είμαστε περίπου 20 στο σύνολο απλήρωτοι επαγγελματίες από τη Λέσβο που εργαστήκαμε στο έργο της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου "Παράκαμψη Λαγγάδας" στο Πλωμάρι και στο έργο "Σκαλοχώρι-Βατούσα" που είναι κομμάτι του έργου στον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου, όπως και γέφυρα Άντισσας. Συν τους πολλούς απλούς εργαζόμενους με συμβάσεις που ήδη έχουν πάει στην επιθεώρηση εργασίας. Όλοι έχουμε στην κατοχή μας επιταγές με μεγάλα ποσά, που είναι ακάλυπτες εδώ και 11 μήνες, τις λάβαμε στο τελείωμα του έργου της Λαγγάδας και αμέσως ξεκινήσαμε για το έργο της ασφαλτώστροσης στο δρόμο Σκαλοχώρι-Βατούσα, παρά τις υποσχέσεις μέχρι σήμερα είμαστε απλήρωτοι.

Ειδικά οι ιδιοκτήτες φορτηγών, έχουν κόψει όλες τις φορτωτικές και όλα τα παραστατικά τα οποία είναι παραδομένα στην εταιρεία "Τοξότης" και για όλα αυτά τα ποσά έχει πληρωθεί ο ΦΠΑ, έχει αναβαθμιστεί ο ΕΦΚΑ μας αναδρομικά και για την προηγούμενη χρονιά, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές και υπέρογκους φόρους, επειδή τα ποσά είναι μεγάλα. Τις υποχρεώσεις αυτές τις επιβαρυνθήκαμε χωρίς να έχουμε πληρωθεί ούτε ένα ευρώ!

Τον Ιούνιο του 2017 ήρθε στο Πλωμάρι της Λέσβου, ο Πρόεδρος και διευθύνον σύμβουλος της "Τοξότης", κ. Καλογρίτσας και ο εργοδηγός μας, κ. Ανδριώτης, περνώντας να χαιρετίσουμε μας ζήτησε να στηρίξουμε με κάθε τρόπο την εταιρεία και το έργο της, εμείς το πράξαμε με κάθε δυνατό μέσο. Εσείς κύριε Καλογρίτσα που είστε;

Στις αρχές του Ιουλίου του 2018, μάθαμε ότι αιφνιδιαστικά επισκέπτεται το νησί μας η νομική σύμβουλος της εταιρείας "Τοξότης", κ. Χριστοδούλου, μαζί με κλιμάκιο τεσσάρων μηχανικών της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, για το έργο στον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου για να μετρήσουν τα κομμάτια τα οποία τελειώσαμε(Σκαλοχώρι-Βατούσα και Γέφυρα Άντισσας και ένα υπόλοιπο της Παράκαμψης της Λαγγάδας). Το ποσό υπολογίζεται στο 1.100.000€ το οποίο θα μεταβιβαζόταν σε όλους εμάς που δουλέψαμε για να πληρωθούν οι επιταγές μας και σχεδόν να εξοφληθούν και τα υπόλοιπα των λογαριασμών μας. Λόγω του ότι θα αναλάμβανε η άλλη εταιρεία το έργο και η εταιρεία "Τοξότης" θα ήταν συνέταιρος με άγνωστο ποσοστό, η υπόσχεση της "Τοξότης" μέσω της κας Χριστοδούλου ήταν ότι θα πληρωθούμε για να συνεχίσουμε στο έργο με την καινούργια σύμβαση και δια στόματος της λάβαμε την υπόσχεση ότι τα χρήματα θα καταβληθούν μέχρι τέλος Ιουλίου. Περνώντας ο Αύγουστος και ο Σεπτέμβριος χωρίς καμία ειδοποίηση ένας από τους 20 μετέβη στην Αθήνα και επισκέφτηκε τα γραφεία της εταιρείας, εκεί δεν έγινε δεκτός και απογοητευμένος γύρισε πίσω χωρίς καμία ενημέρωση. Το διάστημα από τότε έως σήμερα, μέλη από τους 20 προσπαθούμε να επικοινωνήσουμε με την εταιρεία και οι προσπάθειες μας έχουν πέσει όλες στο κενό.

Ζητάμε να μάθουμε που είναι ο λογαριασμός, σε ποιο σημείο έχει σταματήσει η διαδικασία από κάποιον υπεύθυνο δηλαδή Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου(Χ. Καλογήρου), Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ(Χ. Σπίρτζης), Βουλευτές Ν. Λέσβου(Γ. Πάλλης, Χ. Αθανασίου, Σ.Τάσος) και να σκύψουν στο πρόβλημα μας και να μας δώσουν άμεσα λύση καθότι δεν αντέχουμε το βάρος των υποχρεώσεων μας όπως περιγράψαμε παραπάνω.

Τα έργα έγιναν με τον δικό μας κόπο και ιδρώτα, δεν έχουμε πληρωθεί και άλλοι έκοψαν τις κορδέλες.

Έχουμε κάνει ήδη μια πρώτη συγκέντρωση στον κόμβο της Λάρσου και συζητήσαμε τις περαιτέρω κινήσεις μας. Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν οι φωνές μας και η αγανάκτηση μας, προειδοποιούμε ότι χωρίς να θέλουμε, για να εισακουστούμε θα παρακωλύσουμε οποιοδήποτε έργο αναλάβει η εταιρεία είτε μόνη της είτε ως συνέταιρος και θα κλείσουμε και τον κόμβο της Λάρσου.

Οι υπογράφοντες: Εργολάβοι: Οδυσσέας Αψόκαρδος, Παναγιώτης Κουτλής, Κώστας Καραπατάκης, Ζαφείρης Λούπος, Ιωάννης Στεργιανός,

Ιδιοκτήτες φορτηγών: Απόστολος Κουτλής, Ιγνάτιος Ψίλος, Ιωάννης Παχός, Δημήτριος Καντάρης, Παράσχος Ζαχαρίου, Παναγιώτης Αντώνογλου, Παναγιώτης Χρυσομάλλης, Γιώργος Καλλονιάτης,

Συνεργία: Αφοί Πουλάκη

Σιδεράδες: Αντώνης Σιμιτζής

Οδηγοί: Ιωάννης Σουβλομύτης

Φύλακες: Παναγιώτης Τυρανής

Χειριστής: Νικόλαος Τσιμναδής

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey