Από το πρωί της Τρίτης (15/1) μέχρι και την Τετάρτη (16/1) προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού, με χιονοπτώσεις στα ορεινά, ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους

Επιδείνωση του καιρού στο Βόρειο Αιγαίο

14/01/2019 - 13:06 Ενημερώθηκε 14/01/2019 - 13:18

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από το πρωί της Τρίτης (15/1) μέχρι και την Τετάρτη (16/1) προβλέπεται σημαντική μεταβολή του καιρού και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα, προβλέπονται χιονοπτώσεις την Τρίτη (15/1) σε περιοχές της Ηπείρου, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία (τις πρωινές ώρες), τη Θεσσαλία και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου μέχρι το μεσημέρι, την Εύβοια, τη Στερεά Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής κυρίως στα βόρεια με ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρων), την Πελοπόννησο (ενδεικτικό τψόμετρο 600 μέτρων) και την Κρήτη, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Τετάρτη (16/1), μέχρι το απόγευμα, στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Επιπρόσθετα, την Τρίτη (15/1) από τις πρώτες πρωινές ώρες προβλέπονται βροχές και καιτιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη, βαθμιαία και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, όπως και τα Δωδεκάνησα. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά.

Τέλος, από τη Δευτέρα (14/1) θα πνέοπυν θυελλώδεις άνεμοι, εντάσεως 7-8 μποδόρ στο Ιόνιο, οι οποίοι την Τρίτη (15/1) θα φτάσουν και στα ανατολικά τοπικά τα 9 μποφόρ και πιθανώς στο Αιγαίο τα 10 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (16/1).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey