Με το ΚΕΘΕΑ για την παρουσίαση της μαγειρικής του «εντός»

Ο Ηλίας Μαμαλάκης στη Μυτιλήνη

10/10/2014 - 22:22

Ο αγαπημένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης έρχεται στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Μαγειρικές Εντός».

Ο αγαπημένος σεφ Ηλίας Μαμαλάκης έρχεται στη Μυτιλήνη την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, για να παρουσιάσει το βιβλίο του «Μαγειρικές Εντός».

Άνδρες και γυναίκες, μέλη του προγράμματος απεξάρτησης «ΚΕΘΕΑ εν Δράσει», με τη φροντίδα και τη βοήθεια του Ηλία Μαμαλάκη που μπαινοβγαίνει στις φυλακές ως εθελοντής του προγράμματος τα τελευταία τρία χρόνια, κατέγραψαν αγαπημένες συνταγές, αφηγήθηκαν προσωπικές ιστορίες, φωτογράφισαν φαγητά και σκηνές από την καθημερινότητά τους και δημιούργησαν ένα βιβλίο «για την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης».

Οι συντελεστές του βιβλίου προσφέρουν κάτι περισσότερο από γευστικές συνταγές διαφόρων περιοχών του κόσμου. Μας υπενθυμίζουν ό,τι σημαντικό υπάρχει και μας ενώνει πίσω από το καθημερινό φαγητό και τη μαγειρική: δημιουργία, προσπάθεια, φροντίδα, μεράκι, επικοινωνία, μοίρασμα.

Η «έγκλειστη» γαστρονομία
Περιγράφοντας το πώς «βγήκε» αυτή η έκδοση από τη φυλακή, ο κ. Μαμαλάκης αναφέρει: «Τούτο το βιβλίο γράφτηκε συλλογικά από περίπου 100 άτομα. Πρωτοσυναντήθηκα, ως εθελοντής μάγειρας, με τα μέλη των κοινοτήτων απεξάρτησης στο “ΚΕΘΕΑ εν Δράσει” μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού και Ελαιώνα Θηβών, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Εκεί μού ήρθε μια ιδέα! Να μαζέψουμε όλες αυτές τις συνταγές που μαγειρεύουν τα παιδιά μέσα στις κοινότητες στη φυλακή, και να φτιάξουμε ένα βιβλίο μαγειρικής! Κάθε συνταγή έχει την ιστορία της…

Από ποιον τη μάθανε, γιατί την αγαπάνε, τι σημαίνει γι’ αυτούς. Είναι πληθωρικές και πλούσιες συνταγές. Μέσα από αυτές, αισθάνθηκα ότι αναζητήσανε ένα κομμάτι από τη χαμένη τους ελευθερία. Έχει ενδιαφέρον τούτο το βιβλίο. Μέσα από τις σελίδες του, θα γνωρίσετε την άλλη όψη της γαστρονομίας. Την έγκλειστη γαστρονομία που αναζητά μια ευκαιρία ελεύθερης έκφρασης».

Η εκδήλωση, που οργανώνει το ΚΕΘΕΑ Μυτιλήνης, θα γίνει την Τετάρτη 22 του μηνός από τις 4 έως τις 6 το απόγευμα στην αίθουσα τελετών του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey