Διαχρονική... Γκόλφω για πάντα!

01/07/2012 - 05:56
Μια διαφορετική «Γκόλφω» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Κυριακή του Πάσχα, αλλά και τη Λαμπροδευτέρα, από τη θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του Πολιτιστικού Ομίλου Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής», οι κάτοικοι του Σιγρίου.
Μια διαφορετική «Γκόλφω» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, αλλά και εις διπλούν τη Λαμπροδευτέρα, από τη θεατρική ομάδα «Θάλασσα» του Πολιτιστικού Ομίλου Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής», οι κάτοικοι του Σιγρίου.

Με… επίσημη πρεμιέρα το μεσημέρι της Κυριακής, η παράσταση του κλασσικού ερωτικού δράματος που αγαπήθηκε όσο κανένα και παίχτηκε χιλιάδες φορές σε ολόκληρη την Ελλάδα από θιάσους και μπουλούκια, ανέβηκε από τα μέλη του Ομίλου σε διασκευή του Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου με το νέο τίτλο «Γκόλφω for ever». Σημειώνεται, μάλιστα, πως ήταν η δεύτερη θεατρική δουλειά της ομάδας, μετά την περσινή της επιτυχία με το έργο «Θα τα κάνουμε Θάλασσα!».
Επρόκειτο για μια «Γκόλφω» κάπως… πειραγμένη, που εκτός από συγκίνηση προσέφερε στους θεατές και άφθονο γέλιο. Η ιστορία παρέμεινε ίδια: ο Τάσος και η Γκόλφω ζούσαν τον απαγορευμένο τους έρωτα, ο Κίτσος έδωσε τα πλούτη του για την Γκόλφω, η Σταυρούλα ήθελε να παντρευτεί εκείνη τον Τάσο, ο Βλάσης δολοπλοκούσε… Ωστόσο, στη νέα ιστορία προστέθηκαν επιπλέον ένας λόρδος και ένας νέγρος που πουλούσε παράνομα CD, καθώς και τα ερωτήματα «πού γύριζε τόσα χρόνια ο χαμένος αγαπητικός της βοσκοπούλας;» και «με ποιο τρόπο θα αυτοκτονούσε η Γκόλφω;».


Συγκίνηση, αλλά και… άφθονο γέλιο χάρισε την Κυριακή του Πάσχα και τη Λαμπροδευτέρα η παράσταση «Γκόλφω for ever» από τον Πολιτιστικό Όμιλο «Θεοφάνης Σιγριανής»

Μια παράσταση πλήρης
Κατά κοινή ομολογία η παράσταση ήταν πλήρης, είχε επιτυχία και απέσπασε πολύ καλά σχόλια, ενώ εκ των προτέρων ήταν πολύ μεγάλη η προθυμία και πολύ καλή η διάθεση του κοινού, αφού η αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου του Σιγρίου όχι μόνο γέμισε, αλλά ήταν πολλοί και αυτοί που έφυγαν, αφού δεν ήταν δυνατό να χωρέσουν πάνω από τα 130 άτομα περίπου που συγκεντρώθηκαν.
Εξάλλου, το δράμα της «Γκόλφως» είχε επιλεχθεί λόγω του ότι είναι ένα κείμενο πολύ γνωστό και ωραίο, οικείο στους παλιότερους, που στη συγκεκριμένη διασκευή του, η οποία «δένει» με τη σύγχρονη εποχή, θα μπορούσε να προσφέρει άφθονο γέλιο, ανταποκρινόμενο στους σύγχρονους καιρούς.


Ασφυκτικά γεμάτη ήταν η αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Σιγρίου από κόσμο που έσπευσε να παρακολουθήσει την παράσταση

Να σημειωθεί πως την Γκόλφω ερμήνευσε η Μαριάνα Ράλλη και τον Τάσο ο Κωστής Τσιπούρας, ενώ ως Βλάσης εμφανίστηκε ο Αντώνης Τσίκνας, ως Σταυρούλα η Αγγελική Τσιπούρα, ως Ζήσης ο Παναγιώτης Καΐμης, ως Κίτσος ο Μανώλης Παναγιωτάρας, ως Νέγρος ο Αντώνης Μολιός, ως Αγαπητικός ο Ντέμος Χσβινιασβίλι, ως Λόρδος ο Δημήτρης Ζενιέρης και ως Αστέρω η Γιώτα Τσίκνα. Τη γενική επιμέλεια της παράστασης είχε ο Αντώνης Χιώτης.
Η παράσταση θα επαναληφθεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου στο Δημοτικό Σχολείο Σιγρίου και το καλοκαίρι στο αμφιθέατρο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι, ενώ θα γίνει προσπάθεια να παρουσιαστεί και σε άλλα μέρη της Λέσβου - πάντα τις ημέρες που είναι γεμάτη η Σελήνη και μπορούν όλοι οι συντελεστές να συμμετέχουν… όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey