«Φιλοκτήτης» στο αρχαίο Θέατρο Ηφαιστίας

01/07/2012 - 05:56
Το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας προσκάλεσε ο δήμος Μούδρου να παρουσιάσει, του χρόνου το καλοκαίρι, στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, την παράσταση του «Φιλοκτήτη».
Το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας προσκάλεσε ο δήμος Μούδρου να παρουσιάσει, του χρόνου το καλοκαίρι, στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, την παράσταση του «Φιλοκτήτη». Με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Μούδρου, στη συνεδρίαση της 28ης Αυγούστου, αποφάσισε ομόφωνα την πρόσκληση του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας στη Λήμνο για να παρουσιάσει την παράσταση «Φιλοκτήτης» στο Αρχαίο Θέατρο της Ηφαιστίας, στο φυσικό χώρο όπου περπάτησε ο Φιλοκτήτης.

Της απόφασης είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου με το σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου της Γαλλίας, κ. Schiaretti, και με το Νίκο Βολωνάκη, πρώην διευθυντή Προγράμματος της ΕΤ3, όπου και συζητήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για την επιτυχή διοργάνωση της παράστασης.
Ο δήμαρχος Μούδρου μίλησε στο «Ε» με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για αυτήν τη συνεργασία, η οποία θα ανοίξει και το δρόμο για τη διοργάνωση και άλλων παραστάσεων και εκδηλώσεων στο σημαντικό αυτό αρχαιολογικό χώρο. «Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή», τόνισε ο κ. Αδαμίδης, «για το δήμο Μούδρου και τη Λήμνο, ολόκληρη η αποδοχή της πρόσκλησής μας από το Εθνικό Θέατρο της Γαλλίας. Ζητήσαμε να γίνει δεκτή η πρόσκλησή μας και τώρα είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τις προϋποθέσεις που ενδεχομένως θα απαιτηθούν για τη διοργάνωση μιας τόσο σημαντικής παράστασης.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey