Καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ξεκίνησαν «Τα Γιούνια»

20/02/2017 - 16:56

Χτες πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης «Τα Γιούνια», με το δήμαρχο Λέσβου να κηρύττει την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων και την οργανωτική επιτροπή να παρουσιάζει τα πληρώματα των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν στο παιχνίδι «3ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου».

Χτες πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των καρναβαλικών εκδηλώσεων στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης «Τα Γιούνια», με το δήμαρχο Λέσβου να κηρύττει την έναρξη των αποκριάτικων εκδηλώσεων και την οργανωτική επιτροπή να παρουσιάζει τα πληρώματα των ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετέχουν στο παιχνίδι «3ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου».

Η οργανωτική επιτροπή των εκδηλώσεων του Δήμου απαρτίζεται από τον πρόεδρο της Μυτιλήνης Πάνο Πίτσιο, τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Αστυρακάκη και την αντιδήμαρχο Εθελοντισμού Αθηνά Ιωσηφέλλη.

 

«Κυνήγι Θησαυρού»

Το «3ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου» θα διαρκέσει 10 ολόκληρες ημέρες (17 - 26 Φεβρουαρίου 2017) και θα αναστατώσει λίγο την πόλη μας! Καταστήματα και υπηρεσίες μπορεί να δεχθούν μια ευχάριστη «εισβολή» από τα πληρώματα, στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τις δράσεις τους.

Θα παρακαλούσαμε όλους τους πολίτες της πόλης να υποδεχθούν τα μέλη των πληρωμάτων με τη διάθεση που αρμόζει σ’ αυτές τις ημέρες. Ας μην ξεχνάμε ότι όλη η διοργάνωση αποσκοπεί στη δημιουργία μιας καρναβαλικής ατμόσφαιρας, η οποία βοηθάει στην ψυχολογία όλων μας, τονώνει την αγορά και προσελκύει επισκέπτες. Για να τους διακρίνετε εύκολα, όλα τα μέλη των πληρωμάτων θα φοράνε την κονκάρδα του παιχνιδιού.

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου στη 1 το μεσημέρι στην Πλατεία Σαπφούς, θα πραγματοποιηθούν οι δραστηριότητες και οι δοκιμασίες πλατείας με τη συμμετοχή όλων των πληρωμάτων του παιχνιδιού. Την τελευταία ημέρα του παιχνιδιού (Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, ώρα 3:30 μ.μ.), οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με την κεντρική αποκριάτικη παρέλαση μασκοφόρων και πεζοπόρων τμημάτων. Η συμμετοχή των πληρωμάτων που συμμετέχουν στο παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού είναι υποχρεωτική και βαθμολογείται. Πέραν αυτών, στην παρέλαση μπορούν να λάβουν μέρος και όσοι μαθητές, φοιτητές, πολιτιστικοί σύλλογοι, αθλητικά σωματεία, παρέες κ.ά. επιθυμούν να μετέχουν ως ομαδικά σύνολα, είτε ως «μασκοφορεμένα πεζοπόρα σχήματα», είτε με δικής τους κατασκευής άρματα, είτε με οποιαδήποτε άλλη αυτοσχέδια δημιουργία. Για δηλώσεις συμμετοχής, καλέστε στα τηλέφωνα: 22510 22143, 6982-873314 & 6940-201707.

 

Η παρέλαση

Η παρέλαση των μασκοφόρων τμημάτων και αρμάτων θα ξεκινήσει από τη Λαγκάδα (Ζωοδόχου Πηγής), με κατάληξη την Πλατεία Σαπφούς. Θα ακολουθήσει βράβευση των πληρωμάτων που συμμετέχουν στην παρέλαση και των νικητών του παιχνιδιού «3ο Κυνήγι Θησαυρού Λέσβου». Το γλέντι θα συνεχιστεί μέχρι το βράδυ, με μουσική, χορό, σάτιρα, εκπλήξεις και πάρτι - ξεφάντωμα. Αποκορύφωμα θα είναι η πρώτη εμφάνιση του JEEZMAN, στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

«Moutsouna Challenge»

Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ., στο αλσύλλιο Τσαμάκια, θα πραγματοποιηθεί ποδηλατική σκυταλοδρομία μασκαρεμένων, με τίτλο «Moutsouna Challenge», που διοργανώνεται από το «Lesvos Ride» με την υποστήριξη του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου.

Από τη γραμματεία της διοργάνωσης, που θα βρίσκεται στο χώρο της εκκίνησης, θα μπορούν οι συμμετέχοντες να παραλάβουν τον αριθμό συμμετοχής τους. Εγγραφές μπορούν να γίνουν είτε τηλεφωνικά (τηλ. 6945- 934834) είτε ηλεκτρονικά στο https://www.lesvosride.gr. Για όσους δηλώσουν συμμετοχή στο χώρο της εκδήλωσης και όχι ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, θα πρέπει να το κάνουν τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα της εκκίνησης, δηλαδή πριν από τις 10 π.μ. Μετά από τις 10 π.μ. δεν θα γίνονται δεκτοί. Όσοι έχουν κάνει ηλεκτρονική ή τηλεφωνική εγγραφή θα πρέπει να βρίσκονται μισή ώρα πριν από την εκκίνηση, δηλαδή στις 10:30 π.μ., για να παραλάβουν τους αριθμούς τους. Μετά από τις 10:30 π.μ., η γραμματεία θα κλείσει.

Για αναλυτικές πληροφορίες συμμετοχής στο «Μoutsouna Challenge» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από την ιστοσελίδα www.lesvosride.gr.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey