FOLLOW US

Γενικές Πολιτισμός

  • «Café Napolitano», το νέο βιβλίο του Γ. Γιαννέλλη από τις εκδόσεις «Αιολίδα»
Όταν η φαντασία «μπερδεύεται» με τις εμπειρίες

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη «Café Napolitano» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Αιολίδα» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου τής ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Το νέο βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλλη - Θεοδοσιάδη «Café Napolitano» παρουσιάζουν οι εκδόσεις «Αιολίδα» την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου, στις 6:30 το απόγευμα, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου τής ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20).

Για το βιβλίο θα μιλήσει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, ο πρόεδρος της Ένωσης για την Πατρίδα και το Λαό, ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο συγγραφέας και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του προέδρου τού ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Τίτος Αθανασιάδης.

Στο «Café Napolitano» η φαντασία… μπερδεύεται μέσω του συγγραφέα με τις εμπειρίες του. Όπως δήλωσε στο «Ε» ο Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης, «είναι μια ιστορία που έχει και πραγματικά στοιχεία». Ο συγγραφέας εξομολογήθηκε στην εφημερίδα μας ότι η έμπνευση του βιβλίου ήρθε από τα χρόνια της φοιτητικής του ζωής: «Ήρθαν στο μυαλό μου αναμνήσεις από διάφορες πολιτικές αντιπαλότητες εκείνων των χρόνων και εικόνες που με παρότρυναν να εμπλέξω το πολιτικό με το συναισθηματικό στοιχείο.»

Η υπόθεση
Κεντρικό πρόσωπο του βιβλίου είναι ο Φίλιππος, διπλωμάτης καριέρας, που αναγκάζεται να υποβάλει την παραίτησή του από το Διπλωματικό Σώμα για λόγους αξιοπρέπειας, όταν ο παλιός συμφοιτητής του και υπουργός Εξωτερικών διατάζει μια ταπεινωτική μετάθεσή του για να τον εκδικηθεί, επειδή η σύζυγός του Λίλη ήταν τρελά ερωτευμένη μ’ εκείνον στα φοιτητικά τους χρόνια.

Μια τυχαία συνάντηση του Φιλίππου με τη Λίλη και την κόρη της Ναυσικά γίνεται η αφορμή να ερωτευθεί η Ναυσικά το Φίλιππο. Μέσα του, ωστόσο, σιγοκαίει η παλιά λαχτάρα για τη μητέρα της. Η Λίλη σέβεται τον άντρα της, παρά τον… σατανικό χαρακτήρα του, γι’ αυτό πιέζει τον εαυτό της να λησμονήσει το παρελθόν. Όμως κάποια μέρα ανακαλύπτει τον ερωτικό δεσμό του άντρα της με την καλύτερη φίλη της, καθώς και την ύπαρξη εξώγαμου παιδιού του. Η κατάσταση περιπλέκεται περισσότερο όταν η Λίλη μαθαίνει για τη σχέση της κόρης της με το Φίλιππο.

Ένα πακέτο αδιάβαστων επιστολών του Φιλίππου προς τη Λίλη, που τυχαία ανακαλύπτει η Ναυσικά στο χρηματοκιβώτιο του πατέρα της, και μια σειρά πρόσφατων φωτογραφιών τους σε café του Λονδίνου γίνονται η αιτία να διαρραγούν οι σχέσεις της οικογένειας. Οι ευθύνες πέφτουν στη Λίλη, που ζητά τη βοήθεια του Φιλίππου. Τα γεγονότα εκτυλίσσονται με καταιγιστικούς ρυθμούς, ανάμεσα σε Αθήνα και Λονδίνο, αναπτύσσονται απροσδόκητες συμμαχίες και η πλοκή κορυφώνεται.


Ο συγγραφέας

Για το συγγραφέα
Ο Γιάννης Γιαννέλλης - Θεοδοσιάδης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη και σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάστηκε ως δικηγόρος στη Μυτιλήνη. Το 2007 εξελέγη για τέταρτη φορά βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Έχει τιμηθεί από την ολλανδική κυβέρνηση με το ανώτατο παράσημο του Τάγματος των Ιπποτών της Οράγγης. Το μυθιστόρημα «Café Napolitano» είναι το έκτο βιβλίο του.

Έχουν προηγηθεί: «Η λαϊκή πολιτική σάτιρα στο τέλος του 19ου αιώνα» (εκδόσεις «Έφεσος», 2001) και «Ο λαός εικονογραφεί την ιστορία του» (εκδόσεις «Ι. Σιδέρης», 2003), καθώς και τα μυθιστορήματα «Ισμαήλ και Ρόζα» (εκδόσεις «Πατάκη», 2004), που έχει μεταφραστεί και κυκλοφορεί και στην Τουρκία, «Το βλέμμα της Ήρας» (εκδόσεις «Πατάκη», 2008) και «Η λίστα του Χόρχε» (εκδόσεις «Πατάκη», 2011). Επίσης έχει συγγράψει μελέτες για το λαϊκό πολιτισμό.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top