«Εκκλησιάζουσες» Αριστοφάνη

01/07/2012 - 05:56
«Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε με το θέατρο …», λένε οι μικροί μαθητέςτου Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, οι οποίοι σήμερα το βράδυ στο θέατρο του ΦΟΜ, θα ανεβάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».
«Μαθαίνουμε να συνεργαζόμαστε με το θέατρο …μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε ο ένας τον άλλο», λένε οι μικροί μαθητές του ολοήμερου τμήματος του Δημοτικού Σχολείου Βαρειάς, οι οποίοι σήμερα το βράδυ, στις 8.30, στο θέατρο του ΦΟΜ, θα ανεβάσουν την κωμωδία του Αριστοφάνη «Εκκλησιάζουσες».

Πρόκειται για μια από τις πιο χαρακτηριστικές κωμωδίες του Αριστοφάνη, όπου όλες τις γυναίκες της Αθήνας, με επικεφαλής την πανούργα Πραξαγόρα, μεταμφιέζονται σε άνδρες, φτάνουν ως την Εκκλησία του Δήμου, και ψηφίζουν νόμο, σύμφωνα με τον οποίο η εξουσία περνά στα χέρια των γυναικών.
Στην παράσταση συμμετέχουν οι μαθητές:
Άννα Ισούφη, Βασιλική Περιβολάρη, Μαρία Τάνη, Αφροδίτη Λεοντίου, Χαρά Μάτα, Γεωργία Καφαλά, Άρτεμις Περιφεράκη, Μαρία Παπάγου, Ερμής Τζίκα, Μάριος Τζίκα, Νικόλας Παπαχίου, Παναγιώτης Κονιαρέλλης, Γιάννης Μανιώτης, Γεωργία Κεφαλά, Δημήτρης Ελευθεριάδης, Αλέξης Λάμτσιας, Γιώργος Βουρτζούμης, Μιχάλης Μιχαλακέλλης, Λέανδρος Παπαχίου, Χρίστος Τσακίρης, Ντανιέλ Ράγκα, Μαρία Παπάγου, Στράτος Μαργαρίτης και Αλέξανδρος Σπαχίου.
Η σκηνοθεσία είναι της Ευαγγελίας Παπαθανασίου, τα σκηνικά της Ματίνας Περιβολάρη και της Λιάνας Γιαλούση, τα κουστούμια της Δέσποινας Τζανή, ενώ τη μουσική και τη χορογραφία έχει επιμεληθεί όλη η ομάδα.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey