Με αφορμή τη σύμβαση του Αναγνωστηρίου Αγιάσου

O επικεφαλής της παράταξης  Νέας Δράσης - Νέος Δήμος, Πανάγος Κουφέλος O επικεφαλής της παράταξης Νέας Δράσης - Νέος Δήμος, Πανάγος Κουφέλος Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Νέα δράση – Νέος Δήμος: «Η διγλωσσία της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης σε όλο της το μεγαλείο»

28/08/2025 - 09:54 Ενημερώθηκε 31/08/2025 - 11:29

Αυστηρή κριτική ασκεί η δημοτική παράταξη «Νέα Δράση – Νέος Δήμος» στην Δημοτική Αρχή Χριστόφα, με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη και το χρησιδάνειο του Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για διγλωσσία. Ειδικότερα στο δελτίο Τύπου σημειώνεται: «Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης επιδίδεται σε έναν απροκάλυπτο πολιτικό διπλό λόγο, εξαπατώντας την τοπική κοινωνία με δήθεν αντιστάσεις ενώ στην πράξη συνεργάζεται κρυφά με το Υπουργείο Μετανάστευσης.

Από τη μία, εξαπολύει λίβελους κατά του Υπουργείου, συμμετέχει σε κινητοποιήσεις με συνθήματα τύπου «go back κ.Πλεύρη» και εμφανίζεται ως αδιάλλακτος πολέμιος της κυβερνητικής πολιτικής. Από την άλλη, την ίδια στιγμή, φέρνει προς ψήφιση δια περιφοράς, και μάλιστα χωρίς κανένα πραγματικό κατεπείγον, την «Έγκριση τροποποίησης στη σύμβαση χρησιδανείου με το Αναγνωστήριο Αγιάσου».

Με την εισήγηση αυτή επιχειρείται να «τακτοποιηθεί» η εκκρεμότητα που εντόπισε η Πράξη 25/2025 της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία είχε επισημάνει ότι λείπουν ουσιώδη στοιχεία (απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, απόφαση Δ.Σ. Αναγνωστηρίου, αποδεικτικά κυριότητας).

Ειδικότερα, η επικαιροποιημένη σύμβαση χρησιδανείου παραχωρεί στο Δήμο Μυτιλήνης για 12 χρόνια την αίθουσα του Αναγνωστηρίου, προκειμένου να «ξεμπλοκάρει» η διαδικασία και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση του έργου από το ίδιο Υπουργείο Μετανάστευσης που μέχρι χθες κατακεραύνωνε.

Η αντίφαση είναι κραυγαλέα διότι δημόσια, υποδύεται τον «αντίπαλο» του Υπουργείου και σιωπηρά, στα έγγραφα και στα πρακτικά, διεκπεραιώνει τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση.

Η τοπική κοινωνία αξίζει συνέπεια, διαφάνεια και καθαρό πολιτικό λόγο, όχι θεατρινισμούς και «GO BACK κ.Πλεύρη» για το θεαθήναι και μυστικές συνεννοήσεις πίσω από κλειστές πόρτες».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey