Από το βιβλιοπωλείο ΣΥΝΔΕΤΗΡΑΣ

Δράση αλληλεγγύης, υπευθυνότητας και ενσυναίσθησης

27/08/2025 - 12:49 Ενημερώθηκε 29/08/2025 - 11:04

Γράφει η Θάλεια Βουγδή

Σε μια πράξη αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τις οικογένειες που έχουν ανάγκη ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς που ξεκινά σε λίγες ημέρες προχώρησε η Ευαγγελία Σταυράκη ιδιοκτήτρια του Βιβλιοπωλείου "Συνδετήρας" που βρίσκεται στην οδό Ηλία Βενέζη.

Τις ώρες που το κατάστημα θα είναι ανοιχτό θα υπάρχει έξω από αυτό ένας "μαγικός καλόγερος" όπου κάθε παιδί θα μπορεί να πηγαίνει να αφήνει την σχολική του τσάντα που δεν χρειάζεται πια και να παίρνει μια άλλη που θα είναι πιο κατάλληλη για τις ανάγκες του. Επίσης θα μπορεί να αφήνει σχολικά είδη και βιβλία που δεν χρειάζεται ώστε να τα παίρνουν άλλα παιδιά που θα τα χρησιμοποιήσουν εκ νέου.

Η Ευαγγελία με ένα πρωτότυπο κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μας καλεί όλους να στηρίξουμε τη δράση αυτή:

Αυτός ο καλόγερος δεν είναι πια για ρούχα...

Τώρα φιλοξενεί τσάντες προς ανταλλαγή!

Πάρε-άφησε-Αντάλλαξε!

Έχεις τσάντα που δεν τη χρησιμοποιείς;

Άφησε την!

Χρειάζεσαι τσάντα;

Πάρε μια!

Η ανταλλαγή είναι ελεύθερη χωρίς κόστος!

Αλληλεγγύη ανακύκλωση μοίρασμα.

Μια μικρή πράξη μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Η κάθε τσάντα έχει τη δική της ιστορία να σου πει!

Ας αλλάξουμε ιστορίες!

Αυτό που δεν χρειάζεσαι εσύ μπορεί να είναι το όνειρο ενός άλλου παιδιού!!!

 

Υ.Γ. Ο καλόγερος μας θα βρίσκεται έξω από το κατάστημά μας τις ώρες που θα είναι ανοιχτό. Δεν έχετε καμία υποχρέωση απέναντι μας ούτε καν να μπείτε μέσα. Στόχος μας είναι να καλλιεργήσουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, την υπευθυνότητα και να επαναχρησιμοποιήσουμε ότι μπορούμε δίνοντας χαρά σε όσα παιδιά έχουν ανάγκη.

Υ.Γ. Δίπλα στον μαγικό καλόγερο θα υπάρχει ένα κουτί που μπορείτε να αφήσετε και σχολικά προς ανταλλαγή ή βιβλία που δεν θα χρειαστείτε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey