Πολιτιστικός Σύλλογος «Εικαστική Παρέμβαση»

Πίτα και απολογισμός

29/01/2013 - 17:27

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν, την Κυριακή που μας πέρασε στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», τα μέλη του Συλλόγου «Εικαστική Παρέμβαση».

Τη βασιλόπιτά τους έκοψαν, την Κυριακή που μας πέρασε στο ξενοδοχείο «Λέσβιον», τα μέλη του Συλλόγου «Εικαστική Παρέμβαση».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, εκτός από μέλη και φίλοι του Συλλόγου, αρκετοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και φορέων της Λέσβου.

Παράλληλα με την κοπή της πίτας έγινε ένας σύντομος απολογισμός δράσεων της χρονιάς που πέρασε, μεταξύ των οποίων επίσκεψη στην «Πνοή», διανομή τροφίμων στους απόρους του νησιού, διανομή δώρων με το λογότυπο του Συλλόγου σε Κύπριους τουρίστες που επισκέφτηκαν τη Λέσβο με κρουαζιερόπλοιο, στήριξη των μεταναστών κ.ά..

Σημειώνεται ότι για φέτος ετοιμάζονται νέα έργα, με ελεύθερο θέμα, που θα κοσμήσουν την καλοκαιρινή έκθεση της «Εικαστικής Παρέμβασης», η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο ισόγειο του Επιμελητηρίου.

Στα άμεσα σχέδια του Συλλόγου είναι επίσης η δημιουργία εικαστικών εκδηλώσεων στο Πάρκο Χατζηδήμου, στη νεοαποκτηθείσα στέγη του, που φιλοδοξεί να μετατρέψει σε χώρο πολιτισμού, ευχαρίστησης και διασκέδασης για τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Εκκρεμεί επίσης μια πρόσκληση από το δήμαρχο Σμύρνης, όπου θα εκτεθούν τα «Αρχοντικά της Μυτιλήνης», μαζί με τους πίνακες «Αρχιτεκτονική της Λέσβου με Εικαστική Ματιά» και με τις περσινές δημιουργίες «Εικόνες από τη Λέσβο». Η ίδια έκθεση σχεδιάζεται να μεταφερθεί και στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, στη Χίο.

Τέλος, ο Σύλλογος προγραμματίζει επίσκεψη στο Μουσείο Ιακωβίδη στα Χίδηρα και τη Δημοτική Πινακοθήκη της Μυτιλήνης, ενώ ενδέχεται να συμμετάσχει και σε καλλιτεχνική εκδήλωση στο Αϊβαλί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey