Επιτυχημένη η μουσικοχορευτική εκδήλωση των Μυτιληνιών της Πετρούπολης

«Μ’ ένα τρεχαντηράκι»

16/06/2012 - 14:57

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μυτιληνιών της Πετρούπολης, με τίτλο «Μ’ ένα τρεχαντηράκι», που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Λέσβου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, πριν από λίγες ημέρες, η μουσικοχορευτική εκδήλωση του Μυτιληνιών της Πετρούπολης, με τίτλο «Μ’ ένα τρεχαντηράκι», που ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια απελευθέρωσης της Λέσβου.

Το θέατρο Πέτρας κατακλείσθηκε από εκατοντάδες Μυτιληνιούς και φίλους του Συλλόγου «Θεόφιλος», από όλη την Αττική.

Προλογίζοντας, ο πρόεδρος του Συλλόγου, Αχιλλέας Χιωτέλλης, ανέφερε εκτός άλλων: «Ο Σύλλογος “Θεόφιλος”, στους δύσκολους καιρούς που περνά ο τόπος μας, χρειάζεται τη συλλογική συστράτευση, περίσκεψη και αλληλεγγύη όλων μας. Τα μετερίζια, πολλά. Ο καθείς και τα όπλα του. Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να καταφεύγει στη βρυσομάνα των λαϊκών ηθικών και αισθητικών παραδόσεων του λαού μας, για να αντλεί δύναμη στην πορεία προς το μέλλον, μαζί με όλη την αρματωσιά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.»

Χοροί και μουσικές
Η εκδήλωση περιελάμβανε χορούς, τραγούδια και δρώμενα από νησιά του Ιονίου, του Αιγαίου και του Κρητικού Πελάγους, μεταξύ των οποίων η Σκύρος, η Κάλυμνος, η Κως, η Λευκάδα, η Θάσος, η Νάξος, η Πάρος, η Κρήτη η Λέσβος κ.ά., που απέδωσαν χορευτικά οι 100 χορευτές του Συλλόγου. Ακολούθησε η εμφάνιση των «Γλεντιστάδων» του Μεσοτόπου και δρώμενο από Αγιασώτικο Γάμο.

Στην εκδήλωση, που πλαισιώθηκε από κείμενα και προβολές, συμμετείχαν 15 μουσικοί και τραγουδιστές, ανάμεσά τους η παραδοσιακή ορχήστρα «Επτάσημο», με επικεφαλής το συντοπίτη βιολιστή Βαγγέλη Σαραντίδη. Τραγούδια της θάλασσας απέδωσε η χορωδία του Συλλόγου «Νοστωδία».

Σημειώνεται πως όλη την καλλιτεχνική επιμέλεια και διδασκαλία των χορών είχε ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου, Κώστας Πιπίνης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε και συνεχάρη τους Μυτιληνιούς ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού της Πετρούπολης, Σίμος Βαγγέλης, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων, ενώ μηνύματα έστειλαν ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Νάσος Γιακαλής, και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey