Με απόφαση του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ο Λέσβιος ιεράρχης που έφυγε «κακήν κακώς» από τη Λέσβο, αντικαθιστά τον αναβαθμιζόμενο σε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στη Μονή της Χάλκης

Ο Κύριλλος Ηγούμενος στη Χάλκη στη θέση του Ελπιδοφόρου!

20/05/2019 - 12:39 Ενημερώθηκε 21/05/2019 - 11:52

Ο Λέσβιος στην καταγωγή Κύριλλος Συκής, που είναι Επίσκοπος Ερυθρών, είναι ο νέος Ηγούμενος της ιστορικής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης του Οικουμενικού Πατριαρχείου και το πρόσωπο που αντικαθιστά τον μέχρι τώρα Ηγούμενο της Μονής Ελπιδοφόρο, που ως γνωστόν αναγορεύτηκε πριν λίγες μέρες Αρχιεπίσκοπος Αμερικής.

Η τοποθέτηση αυτή του Κύριλλου στη θέση του Ηγουμένου της Μονής στη Χάλκη αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον Λέσβιο ιερωμένο, που έχει τη δική του διαδρομή στα εκκλησιαστικά δρώμενα, τόσο της τοπικής μας εκκλησίας, όσο και του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Επίσκοπος Ερυθρών  αναλαμβάνει και τοποτηρητής της Μητρόπολης Προύσας, θέση  που κατείχε επίσης ο κ. Ελπιδοφόρος. Η διαδρομή του, μετά την απομάκρυνση του από την Μητρόπολη Μυτιλήνης, με απόφαση μάλιστα του ίδιου του Μητροπολίτη Ιακώβου, στα απέναντι παράλια ξεκινά με την τοποθέτησή του στη Σμύρνη, όπου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναζωογόνηση της Ορθόδοξης κοινότητας της τουρκικής μεγαλούπολης, ενώ η αναβάθμισή του σε Επίσκοπο Ερυθρών έγινε στη συνέχεια αναδεικνυόμενος σε ένα από τα πρόσωπα του Οικουμενικού Πατριαρχείου που εμπιστεύεται ο ίδιος ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, γεγονός που αποδεικνύεται και με την τοποθέτησή του στη θέση του Ηγούμενου στη Μονή της Αγ. Τριάδας της Χάλκης, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ορθοδοξία.

Η περίπτωση του Κύριλλου και μέχρι τώρα διαδρομή του, μετά την απομάκρυνσή του από τη Μυτιλήνη, επιβεβαιώνει αυτό που λέγεται, ότι «κάθε εμπόδιο είναι σε καλό». Η εξέλιξη του Κύριλλου και η ανάδειξη του σε έναν από τους σημαντικούς ιεράρχες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποδεικνύει του λόγου το αληθές!   

Η ενθρόνιση του κ. Κυρίλλου στη θέση του Ηγούμενου της Μονής της Χάλκης, αναμένεται να γίνει στις αρχές του επόμενου μήνα, τον Ιούνιο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey