Ένα «Χρονικό διάστημα»… σήμερα!

01/07/2012 - 05:56
Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Χρονικό διάστημα», βασισμένη σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, φέρνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυτιλήνης σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού.
Τη θεατρική παράσταση με τίτλο «Χρονικό διάστημα», βασισμένη σε ποιήματα της Κικής Δημουλά, φέρνει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Μυτιλήνης σήμερα Τρίτη 20 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, στα πλαίσια του Λεσβιακού Καλοκαιριού.

«Όλα είναι μια φλόγα, καιγόμαστε επί μια ζωή και με μικρά και με μεγάλα. Νομίζω πως και τα μικρά πράγματα ακόμη, φωτιές καλλιεργούν μέσα μας.»
Η παράσταση είναι ένα ταξίδι ζωής, με τις αποσκευές που μας δίνουν οι στιγμές που η Κική Δημουλά θυμάται, βιώνει και εκφράζει μέσα από τους στίχους της. Οδηγός μετέωρος, ανασφαλής, αλλά και αποφασισμένος, είναι μια σχοινοβάτης. Ένα πλάσμα που κινείται σε αυτήν τη διαδρομή φθοράς και αφθαρσίας. Μια ψυχική διαδρομή πάνω σε επικίνδυνες ισορροπίες, όπως δηλαδή και αυτή η ίδια η ζωή μας. Η προσπάθεια να κρατηθεί όρθια σε τεντωμένα σχοινιά, η απειλή του κενού, η οργή και ο φόβος για τη δυσκολία της διαδρομής. Ο περαστικός έρωτας, η μνήμη που χάνεται ή μένει ως τύραννος, η προσπάθεια να συμβιβαστεί με τη μοναξιά, το θάνατο, το γήρας, η ανόητη προσδοκία, η χαρούμενη αναμονή, η δυσβάσταχτη ανάμνηση…. Όλα αυτά πραγματεύεται το έργο. Μια γυναίκα παγιδευμένη στο μεταίχμιο της ζωής και του θανάτου, προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη φυσική μοίρα της ανθρώπινης ύπαρξης. Το αναπόφευκτο τέλος, και τότε ίσως ελευθερωθεί.
Όπως έχει πει η Κική Δημουλά: «Είναι καλό να είμαστε λίγο μελαγχολικοί. Όπως είμαστε και λίγο απαισιόδοξοι. Γιατί αν είμαστε πολύ αισιόδοξοι, είμαστε και λίγο αδρανείς. Νομίζω ότι η χαρά είναι λίγο κοιμήσικο πράγμα, ενώ η απαισιοδοξία είναι πάθος για τη ζωή, κινητοποιεί κάποια πράγματα μέσα μας. Μας έχει σε μια ενέργεια, σε μια επαγρύπνηση. Είναι η άλλη όψη, η σκοτεινή, της αισιοδοξίας.»
Το χαρακτήρα της παράστασης ερμηνεύει η Λουκία Μιχαλοπούλου. Η σκηνοθεσία είναι της Μαρίας Ξανθοπουλίδου, ενώ καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Θάνος Σαμαράς. Η μουσική είναι του Lolek.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey