«Το γάλα» με την Άννα Βαγενά στο Δημοτικό Θέατρο

01/07/2012 - 05:56
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, με την Άννα Βαγενά, που περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης.
Μια από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, «Το γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη, με την Άννα Βαγενά, που περιοδεύει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 22 και 23 Μαρτίου στις 9 το βράδυ, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Η παράσταση, που στη Λέσβο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Μυτιλήνης, έχει σημειώσει τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της Ελλάδας, κόβοντας συνολικά πάνω από 80.000 εισιτήρια. Φέτος το έργο διανύει τον τρίτο χρόνο παραστάσεων, έχοντας υπάρξει μέσα στο έτος 2007 - 2008 υποψήφιο για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα» και έχοντας αποσπάσει βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.

Ιστορία μιας μάνας
Η υπόθεση πραγματεύεται την ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δυο γιους - ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια - που προσπαθούν να προσαρμοστούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Πρόκειται για μια ιστορία-μαρτυρία συγκλονιστική, με εξαιρετικές συγκρούσεις, γεμάτη ωστόσο ελπίδα, όπου παράλληλα με το φόβο παρουσιάζεται με τρόπο σπαρακτικό η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιου, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της.
Η σκηνοθεσία είναι της Άννας Βαγενά, ενώ τη σκηνογραφία έχει επιμεληθεί, πάνω σε μια ιδέα της ίδιας, ο Γιάννης Βάμβουρας. Ο φωτισμός είναι του Αλέκου Αναστασίου, η μουσική επιμέλεια της Άννας Βαγενά και βοηθός σκηνοθέτη είναι η Ελένη Πολιτοπούλου. Παίζουν: Άννα Βαγενά, Δημήτρης Πατσής, Στέφανος Κοσμίδης, Ηλιάνα Αραβή.
Το εισιτήριο της παράστασης κοστίζει 22 ευρώ, ενώ διατίθενται και φοιτητικά και μαθητικά εισιτήρια στην τιμή των 15 ευρώ. Όσοι ενδιαφέρονται να κρατήσουν θέσεις μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 22510 37394.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey