Ξεκινά την… «ατμομηχανή»

01/07/2012 - 05:56
Μεγάλες προσδοκίες για στροφή 180 μοιρών στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων καλλιεργεί η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτει ως «στοίχημα» να γίνει το ΕΣΠΑ η «ατμομηχανή» της ελληνικής περιφέρειας.
 
 
Μεγάλες προσδοκίες για στροφή 180 μοιρών στην υλοποίηση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων καλλιεργεί η κυβέρνηση, ανακοινώνοντας ότι το αρμόδιο υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας θέτει ως «στοίχημα» να γίνει το ΕΣΠΑ η «ατμομηχανή» της ελληνικής περιφέρειας. Για να «κινηθεί» αυτή η ατμομηχανή, ο υφυπουργός Σταύρος Αρναουτάκης επισκέπτεται αύριο τη Μυτιλήνη, όπου θα έχει σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς.

Όπως ανακοινώθηκε χθες απ’ την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, η επιτάχυνση της απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με απλοποιημένες διαδικασίες, με έμφαση στις «πράσινες» δράσεις και με στροφή στην αποκέντρωση και την περιφερειακή ανάπτυξη, αποτελούν τις βασικές προτεραιότητες του υπουργείου Οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η πρωτοβουλία του υφυπουργού κ. Σταύρου Αρναουτάκη να ξεκινήσει κύκλο ενημερωτικών επισκέψεων σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, με πρώτο σταθμό την έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Μυτιλήνη, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Σοφία Θεολογίτου, συγκαλεί σύσκεψη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και με εκπροσώπους των τοπικών παραγωγικών και οικονομικών φορέων, όπου θα τους ενημερώσει για τις αλλαγές που προωθεί το υπουργείο σε σχέση με το ΕΣΠΑ, αλλά και θα συζητήσει μαζί τους τρόπους για την αποδοτικότερη αξιοποίηση και σύνδεση του Προγράμματος με τους αναπτυξιακούς στόχους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Λέσβου κι αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα δοθεί συνέντευξη Τύπου απ’ τον υφυπουργό και την περιφερειάρχη στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey