Όταν το κουτάβι «λερώνει»…

01/07/2012 - 05:56
Μην τιμωρείτε το κουτάβι όταν κάνει «τσίσα» και «κακά» μέσα στο σπίτι.Μην το αρπάζετε από το σβέρκο και του τρίβετε το προσωπάκι του μέσα στις βρομιές.
Μην τιμωρείτε το κουτάβι όταν κάνει «τσίσα» και «κακά» μέσα στο σπίτι.
Μην το αρπάζετε από το σβέρκο και του τρίβετε το προσωπάκι του μέσα στις βρομιές.
Παρακαλώ μην το κάνετε για πολλούς λόγους (φιλοζωικούς και εκπαιδευτικούς).
- Είναι ανθυγειινό. Μεταφέρετε βακτηρίδια στη μύτη του και στο στόμα και υπάρχουν πιθανές επιπλοκές υγείας για το κουτάβι - και για σας, αν σκεφτείτε σε πόσα σημεία ακουμπάει το σκυλάκι τη μύτη του.
- Με αυτό τον τρόπο ίσως να εκπαιδεύετε το κουτάβι να τρώει τις ακαθαρσίες του. Του τρίβετε το πρόσωπό του μέσα στη βρομιά και ίσως να το εξοικειώνετε με μια γεύση που θα θέλατε να μην τη μάθει ποτέ.
- Δεν του δείχνετε (διδάσκετε) ότι το να «τα κάνει» μέσα στο σπίτι είναι κακό. Του διδάσκετε ότι το να «τα κάνει» είναι κακό και ότι εσείς εκνευρίζεστε και το τιμωρείτε όταν αυτό συμβαίνει. Έτσι θα συμπεριφέρεται έτσι απλά όταν δεν είστε παρών.
- Δεν κάνει τίποτε κακό ή αφύσικο. Το να μην «τα κάνει» μέσα στο σπίτι, πάνω στο χαλί κ.λπ. είναι ανθρώπινοι κανόνες που δεν αγγίζουν το ζώο. Η λέξεις πολυτέλεια, καινούργιο και κυριακάτικο φουστάνι δεν έχουν νόημα για τα ζώα. Επίσης είναι σα να τιμωρείται το κουτάβι για κάτι που δεν του το έχετε μάθει να μην το κάνει. Το να του κραυγάζετε και να το απειλείτε δεν το βοηθάει να καταλάβει τι πρέπει να κάνει.
Το να το μαλώνετε και να το τιμωρείτε για κάτι που εσείς δε φροντίσατε να του έχετε μάθει, και σε αυτή μάλιστα την ηλικία, είναι σα να τιμωρείτε ένα μωρό (άνθρωπο) επειδή έβαλε το δάκτυλό του στο στόμα. Οφείλουμε να χρησιμοποιούμε καλύτερες εκπαιδευτικές μεθόδους και να μην καταφεύγουμε στη βία. Όπως εξάλλου είπε κάποιος σοφός «εκεί που σταματάει η γνώση, αρχίζει η βία».

Πηγή: iatronet.gr

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey