Ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ

01/07/2012 - 05:56
Ένα νέο έργο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των δημοτικών παιδικών σταθμών της Μύρινας και του Μούδρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
Εκσυγχρονισμός στους παιδικούς σταθμούς Μύρινας και Μούδρου

Ένα νέο έργο εκσυγχρονισμού και βελτίωσης των δημοτικών παιδικών σταθμών της Μύρινας και του Μούδρου εντάχθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα, μετά από πρόταση του Δήμου Λήμνου για τη χρηματοδότηση του έργου με τίτλο «Εκσυγχρονισμός, βελτίωση δημοτικών παιδικών σταθμών Μύρινας και Μούδρου», αξιολογήθηκε θετικά από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007 - 2013», με προϋπολογισμό 185.000 ευρώ.

Την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, υπέγραψε το σύμφωνο αποδοχής των όρων ένταξης, ενώ δήλωσε στο «Ε»: «Δεν αφήνουμε καμμιά ευκαιρία να πάει χαμένη. Σ’ ό,τι αφορά τους παιδικούς σταθμούς, έχουμε εξασφαλίσει την οικονομική τους αυτάρκεια, την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την παροχή ακόμη καλύτερων υπηρεσιών, τόσο προς τα νήπια όσο και προς τους εργαζόμενους γονείς τους.»
Σχετικά με τα έργα που έχουν δρομολογηθεί και πρόκειται να υλοποιηθούν στο νησί, ο Δήμος Λήμνου αναφέρει πως βρίσκεται σε αναμονή θετικών εξελίξεων και για άλλα σημαντικά, για τα οποία έχει ήδη υποβάλει προτάσεις χρηματοδότησης. Η διεκδίκηση χρηματοδότησης μεγάλων έργων υποδομής και δράσεων που αφορούν στο αναπτυξιακό μέλλον του νησιού και που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, αποτελεί συνεχή επιδίωξη της δημοτικής αρχής.
Ως προς τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, ο Δήμος Λήμνου προχώρησε πριν από δύο μήνες σε σημαντικές επισκευαστικές εργασίες στον Παιδικό Σταθμό Μύρινας, οι οποίες κρίθηκαν από τη δημοτική αρχή ως απαραίτητες για τη λειτουργία του. Οι εν λόγω εργασίες περιελάμβαναν νέες υδραυλικές εγκαταστάσεις, πλήρη ανακαίνιση στους χώρους υγιεινής του Παιδικού Σταθμού, καθώς και στα δάπεδα, ενώ αυτές έγιναν από προσωπικό του Δήμου για λόγους οικονομίας.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο Παιδικοί Σταθμοί εντάχθηκαν σε ειδικό πρόγραμμα, που τους εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους για τα επόμενα δύο χρόνια, με συνολικό προϋπολογισμό 306.000 ευρώ. Για τον Παιδικό Σταθμό Μύρινας επιδοτούνται 30 θέσεις για τα επόμενα δύο χρόνια και 10 θέσεις για τον Παιδικό Σταθμό Μούδρου, όπου προβλέπεται η παροχή δωρεάν φροντίδας στα νήπια των οποίων οι μητέρες πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey