Πάσχα βαμμένο με αίμα!

01/07/2012 - 05:56
Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να κύλησαν αναίμακτα για τη Λέσβο, όμως ένα θανατηφόρο ατύχημα στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής έβαψε με αίμα τη Λαμπροβδομάδα και βύθισε στο πένθος μια οικογένεια στα Παράκοιλα.
Μπορεί οι γιορτές του Πάσχα να κύλησαν αναίμακτα για τη Λέσβο, όμως ένα θανατηφόρο ατύχημα στο δρόμο Μυτιλήνης - Καλλονής έβαψε με αίμα τη Λαμπροβδομάδα και βύθισε στο πένθος μια οικογένεια στα Παράκοιλα. Ο 35χρονος Αναστάσιος Περμάχου, δυο μέρες μετά την ονομαστική του γιορτή, βρήκε τραγικό θάνατο όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε συγκρούστηκε μετωπικά με άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε 25χρονος.

Το ατύχημα συνέβη στις 6:15 το απόγευμα της Λαμπροτρίτης, στο 24ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Μυτιλήνης - Καλλονής, σε μια μεγάλη ευθεία του νέου δρόμου που κατασκευάστηκε στον οδικό άξονα Λάρσος - Καλλονή.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει συλλέξει η Τροχαία, ο 35χρονος κινούνταν κανονικά στην πορεία του με κατεύθυνση προς Καλλονή, όταν ξαφνικά βρέθηκε «πρόσωπο με πρόσωπο» με άλλο αυτοκίνητο, με κατεύθυνση προς Μυτιλήνη, που εκείνη την ώρα επιχειρούσε προσπέραση και είχε μπει στο αντίθετο ρεύμα.
Ο νέος αυτός δρόμος - ο οποίος πάντως είναι στενός - είναι μια μεγάλη ευθεία και οι οδηγοί έχουν βέβαια ορατότητα και από τις δύο πλευρές. Θα περίμενε κανείς ότι δε θα μπορούσε εύκολα να συμβεί ένα τέτοιο ατύχημα. Λόγω, όμως, του ότι ο δρόμος δεν είναι αρκετά φαρδύς, σε μια τέτοια περίπτωση επικίνδυνης προσπέρασης δεν υπάρχει δυνατότητα για τους οδηγούς να κάνουν ελιγμό ώστε ν’ αποφύγουν τη σύγκρουση.
Αυτό συνέβη, σύμφωνα πάντα με την Τροχαία, και με τον άτυχο 35χρονο. Από την πλευρά του δρόμου που βρισκόταν δεν είχε τρόπο «διαφυγής», γιατί ο νέος δρόμος με τον παλιό έχει υψομετρική διαφορά, άρα δεν μπορούσε να βγει από το οδόστρωμα γιατί θα έπεφτε στο κενό, ενώ στο δεξί μέρος του δρόμου υπάρχει και ένα προστατευτικό ρείθρο 30 πόντων περίπου. Αν ήταν μεγαλύτερος σε πλάτος ο δρόμος και δεν υπήρχε η υψομετρική διαφορά, θα μπορούσε να βγει από τη λωρίδα του, κάνοντας έναν ελιγμό για ν’ αποφύγει τη σφοδρή μετωπική σύγκρουση.

Σάρκες σε άμορφη μάζα
Τα δυο αυτοκίνητα μετατράπηκαν σε μια άμορφη μάζα, ενώ κυριολεκτικά το άλλο αυτοκίνητο «εμβόλισε» τον 35χρονο οδηγό. Άνοιξαν οι αερόσακοι και στα δυο αυτοκίνητα, ενώ οι οδηγοί φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Ο θάνατος του 35χρονου ήταν ακαριαίος. Ανασύρθηκε με τη βοήθεια της Πυροσβεστικής που χρειάστηκε να κόψει τις λαμαρίνες για να τον απεγκλωβίσει. Με τον ίδιο τρόπο απεγκλωβίστηκαν και δυο αδέλφια από τη Φίλια, 25 και 19 ετών, που επέβαιναν στο άλλο αυτοκίνητο. Τα αδέλφια νοσηλεύονται με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey