Εντυπωσίασαν…

01/07/2012 - 05:56
Σε εκδήλωση παρουσιάστηκαν δύο εκδόσεις του δήμου Πλωμαρίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αιολίδα», που πραγματικά ήρθαν να καλύψουν ένα κενό στην προβολή και στη γνωριμία της περιοχής του Πλωμαρίου.
Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, στο χώρο του Πολύκεντρου Πλωμαρίου, παρουσιάστηκαν δύο εκδόσεις του δήμου Πλωμαρίου σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Αιολίδα», που πραγματικά ήρθαν να καλύψουν ένα κενό στην προβολή και στη γνωριμία της ευρύτερης περιοχής του Πλωμαρίου.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές εκδόσεις, η μία ένα λεύκωμα, φωτογραφικό οδοιπορικό του Πλωμαρίου και των χωριών του, που στόχο είχε να αναδείξει τις ομορφιές, τη φύση, τους οικισμούς, αλλά και τους ανθρώπους και τις δραστηριότητές τους. Και η άλλη, ένας χρηστικός και κατατοπιστικός οδηγός πεζοπορικών διαδρομών της ευρύτερης περιοχής για τους εραστές του εναλλακτικού αυτού τουρισμού, τους φυσιολάτρες που ομολογουμένως έχοντας ένα τέτοιο «εργαλείο» στα χέρια τους, μπορούν να περπατήσουν στα μονοπάτια του ορεινού όγκου, θαυμάζοντας την πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής.

Κολακευτικά τα σχόλια του πρύτανη
Τις δύο αυτές εκδόσεις στον κατάμεστο χώρο του Πολύκεντρου παρουσίασαν ο Πλωμαρίτης στην καταγωγή πρύτανης του Μετσόβιου, Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος με την ευκαιρία αναφέρθηκε και σε μια σειρά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν και με τη δική του συμβολή για έργα της περιοχής, προκειμένου αναγκαίες υποδομές να δρομολογηθούν προς όφελος της περιοχής και των κατοίκων της. Ο κ. Μουτζούρης εξήρε την πρωτοβουλία του δήμου, αλλά και τη δουλειά των εκδόσεων «Αιολίδα», αποτέλεσμα των οποίων ήταν τα δύο βιβλία που μπορούν να αποτελέσουν «πρεσβευτές» της περιοχής στους επισκέπτες της.
Ο δήμαρχος Δημήτρης Βαρβαγιάννης, αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές των εκδόσεων, υπογράμμισε ότι οι δύο εκδόσεις προβάλλουν την περιοχή και προκαλούν όσους επιθυμούν, να γνωρίσουν το Πλωμάρι με την ιστορία του, αλλά και τη μοναδική φυσική ομορφιά του.
Ο Παναγιώτης Μυριτζής εκ μέρους της «Αιολίδας» επεσήμανε ότι τέτοιες εκθέσεις που προβάλλουν και αναδεικνύουν τον τόπο μας, είναι στις προτεραιότητες του εκδοτικού οίκου της εταιρείας «Επικοινωνία Λέσβου», ενώ ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή γιατί χωρίς τη συμβολή της δε θα ήταν δυνατόν να υλοποιηθεί ένα τόσο δαπανηρό εκδοτικό εγχείρημα, για το οποίο οι συντελεστές και δημιουργοί του κατέθεσαν ψυχή και μεράκι για να βγει ένα τόσο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.Και οι συντελεστές

Τέλος, οι συντελεστές των δύο εκδόσεων, ο Χαράλαμπος Πέτσικος, οι φωτογραφίες του οποίου κοσμούν το φωτογραφικό οδοιπορικό, η Αμφιτρίτη Καζάζη - Καπερώνη, που συνοπτικά αλλά περιεκτικά παρουσίασε το Πλωμάρι και τα δημοτικά διαμερίσματα, αλλά και ο Απόστολος Μακαρατζής, που περπάτησε τις διαδρομές και συνέταξε το χρηστικό αυτό οδηγό, μίλησαν για τη δική τους συμμετοχή στο εκδοτικό αυτό γεγονός, που χωρίς αμφιβολία τιμά και προβάλλει το Πλωμάρι και τα χωριά του, αναδεικνύοντας τις ομορφιές, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που αξίζουν τον κόπο να τα γνωρίσουν όχι μόνο οι επισκέπτες της περιοχής, αλλά και οι ντόπιοι.

Ήταν όλοι εκεί...

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η δημοτική αρχή, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι τοπικών διαμερισμάτων, νομαρχιακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι συλλόγων και Αρχών και πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του Πλωμαρίου που είχαν την ευκαιρία να δουν και την έκθεση φωτογραφίας του Χαρ. Πέτσικου με φωτογραφίες από το λεύκωμα, που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο. Έκθεση φωτογραφίας που προκάλεσε τα κολακευτικά σχόλια των επισκεπτών της για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα και την άρτια απεικόνιση των φωτογραφιών-πινάκων της.


 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey