Παραδοσιακές τέχνες και πολιτιστική κληρονομιά

01/07/2012 - 05:56
Στην Παγκόσμια Συνάντηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παραδοσιακών Τεχνικών, στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο δήμος Μούδρου, προβάλλοντας τα παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου, καθώς και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των Λημνιών δημιουργών.
Στην Παγκόσμια Συνάντηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Παραδοσιακών Τεχνικών, που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πρότυπο χωριό-μουσείο στην περιοχή Etara, του Γκάμπροβο της Βουλγαρίας, συμμετείχε ο δήμος Μούδρου, προβάλλοντας τα παραδοσιακά προϊόντα της Λήμνου, καθώς και τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των Λημνιών δημιουργών.

Η παρουσίαση του λημνιού κρασιού, του τυριού «καλαθάκι», των γλυκών και παραδοσιακών ζυμαρικών του νησιού, όπως το φλουμάρι, έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει ξεκινήσει με το συγκεκριμένο δήμο, όπως και με άλλους τέσσερις δήμους από την Ευρώπη, στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος.
Όμως η συμμετοχή της αποστολής του δήμου Μούδρου και το ταξίδι στη Βουλγαρία αφορούσε στην τρίτη συνάντηση του ευρωπαϊκού προγράμματος, που υλοποιείται με επιτυχία από πέντε κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το συγκεκριμένο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Grundtvig, αφορά στη Διά βίου μάθηση ExProfession, έχοντας ως κύριο στόχο την ανάδειξη των Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. Η τρίτη συνάντησή του πραγματοποιήθηκε στο Γκάμπροβο της Βουλγαρίας και σε αυτή συμμετείχαν από την Ελλάδα ο δήμος Μούδρου, από την Ισπανία η AGP Group, από την Πορτογαλία ο Οργανισμός AEL, από την Πολωνία ο δήμος Bodzanow, και τη Βουλγαρία το The Fabric Center.
Στις προγραμματισμένες εργασίες και τις επισκέψεις σε εργαστήρια παραδοσιακών επαγγελματιών από πλευράς του δήμου Μούδρου συμμετείχαν η Κωνσταντίνα Δεσποτέρη στην αγγειοπλαστική και την κεραμική, ο Σπύρος Αχιλλαδέλης στην καλαθοπλεκτική και η Στέλλα Αχιλαδέλλη στα εργόχειρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey