«Ανταύγειες σε χρυσά μάτια»

01/07/2012 - 05:56
Σ’ ένα στρατόπεδο στην Τζώρτζια, τον Οκτώβρη τού 1948, ο ταγματάρχης Πέμτερτον διατάζει το στρατιώτη Γουίλλιαμς να καθαρίσει το γρασίδι μπροστά στο σπίτι του, ενώ η γυναίκα του Ελονόρα κάνει ιππασία με το άλογό της και με συντροφιά τον εραστή της.
Την Πέμπτη στο Αρχοντικό Γεωργιάδη

Την Πέμπτη 21 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, θα προβληθεί στο Αρχοντικό Γεωργιάδη η ερωτική ταινία του Τζων Χιούστον «Ανταύγειες σε χρυσά μάτια».
Σ’ ένα στρατόπεδο στην Τζώρτζια, τον Οκτώβρη τού 1948, ο ταγματάρχης Πέμτερτον διατάζει το στρατιώτη Γουίλλιαμς να καθαρίσει το γρασίδι μπροστά στο σπίτι του, ενώ η γυναίκα του Ελονόρα κάνει ιππασία με το άλογό της και με συντροφιά τον εραστή της. Στην επιστροφή της μιλάει με το Γουίλλιαμς, που συνήθως φροντίζει το άλογό της, ενώ γράφει προσκλήσεις για ένα πάρτυ. Το βράδυ, η Πέντερτον και οι Λάνγκον δειπνούν μαζί. Ο άντρας της, που δεν έχει σεξουαλικές σχέσεις με τη γυναίκα του, αδιαφορεί για το φλερτ της με το Λάνγκτον. Η γυναίκα του τελευταίου, Άλισον, αντίθετα υποφέρει, αλλά είναι και άρρωστη από τότε που πέθανε το παιδί της… Από τη μυθική δεκαετία της σεξουαλικής απελευθέρωσης των γυναικών, η μεταφορά του μπεστ σέλλερ του Κάρσον Μακ Κούλερς στον κινηματογράφο από τον έμπειρο Τζων Χιούστον δίνει την ευκαιρία για ένα ρεσιτάλ ερμηνείας στους δύο πρωταγωνιστές και την αφορμή για ένα επίκαιρο και στις μέρες μας σχόλιο πάνω στις ανομολόγητες επιθυμίες μας και τις συνέπειες στην κοινωνικότητά μας.
Παίζουν: Μάρλον Μπράντο, Λιζ Τέηλορ, Χάρβεϊ Καϊτέλ (πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση)

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey