Ομιλητής ο Μανώλης Γλέζος

01/07/2012 - 05:56
Αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», το αφιέρωμα μνήμης και τιμής στην Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο.
Αύριο το αφιέρωμα στην Εθνική Αντίσταση από «Το Πόλιον»

Αύριο Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 6.30 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον», το αφιέρωμα μνήμης και τιμής στην Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο. Στην εκδήλωση, που γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Λέσβου και τη Δημοτική Κοινότητα Πλωμαρίου, θα μιλήσει εκτός άλλων και ο γνωστός πολιτικός της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Σημαντικός εκπρόσωπος της περιόδου της ναζιστικής κατοχής, οπότε και ανέπτυξε έντονη και πολυποίκιλη απελευθερωτική δράση συμμετέχοντας σε διάφορες οργανώσεις νέων (ΟΚΝΕ, ΕΑΜ και ΕΠΟΝ), ο Μανώλης Γλέζος υπέστη 28 διώξεις και φυλακίσεις για την πολιτική του δραστηριότητα. Μεταξύ αυτών και τρεις καταδίκες σε θάνατο, που δεν εκτελέστηκαν ποτέ, μετά από έντονες διαμαρτυρίες του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης.
Στη Λέσβο έρχεται ειδικά για την αυριανή εκδήλωση, προκειμένου να μεταφέρει την εμπειρία του από την Εθνική Αντίσταση. «Καλέσαμε το Μανώλη Γλέζο ως ομιλητή, γιατί είναι το σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης, του ξεσηκωμού που δεν παύει να είναι Πανελλήνιος. Το ότι έρχεται είναι τιμή για εμάς και για όλη τη Λέσβο», είπε στο «Ε» η πρόεδρος του συλλόγου «Το Πόλιον», Μυρσίνη Βαρτή - Ματαράγγα.
Προσκεκλημένοι ομιλητές στο αφιέρωμα θα είναι επιπλέον ο ΕΠΟΝίτης Δημήτρης Σαραντάκος, που θα μιλήσει για το πνεύμα της Εθνικής Αντίστασης, και ο επιμελητής του βιβλίου με τις ιστορίες των εκτελεσθέντων στα Τσαμάκια «Στο σημάδι…», Γιώργος Γαλέτσας, που θα μιλήσει για την Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο μέσα από τις ιστορίες θυμάτων του φασισμού.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, θα παρουσιάσει το βιβλίο του Μανώλη Γλέζου «Η Εθνική Αντίσταση 1941- 1945», ενώ ο φιλόλογος Παναγιώτης Σκορδάς θα παρουσιάσει το βιβλίο του Γιώργου Γαλέτσα «Στο σημάδι…».
Παράλληλα, θα υπάρχει έκθεση βιβλίου για την Εθνική Αντίσταση στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey